Любители на Котки - Тема 154

• 30 391
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Тaня67 може ли да кажеш откъде си ги купила по 16 лв? Че както искат всеки месец във нашата ветеринарна ми излиза солено. Така или иначе съм решила да ги разредя и мисля аз да го накапя следващият път.

# 406

Galaxy Owl, и аз ползвам Бродлайн. Дори намерих място (близо до Зуки), където го продават по 16 и нещо лв. за над 2,5 кг, но проблемът там е, че искат да се купи цялата кутийка с 3 броя пипети. Уж бях доволна от препарата, но не изчисти ушната краста. Живях си спокойна след 2 накапвания през месец, но след това стана страшно. Sad Надявам се, че поне на глистите и тениите е повлияло. Не видях изхвърлени, но не съм намирала и живи.

В тази аптека, която споменах, може да вземеш едно, а не кутийка. Аз й слагам през месец, (малката доза, въпреки че вече е 3 кг.) защото имам доста цветя в саксии и тя си копае, а съм намирала дъждовни червеи, а и мушици в почвата. Био е, не е пръскана, затова ги има, явно. Био тор слагам - също, което може да донесе зараза, а и имам хранилки за птици на балкона, и ми се събират врабчета, синигери, кос...Те също са носители на зарази за котето... (чудела съм се как живеят дивите животни, които ядат какво ли не..., но пък те не живеят и толкова дълго) То и аз съм носител/преносител. Събувам се и се обувам пред вратата, не влизам с обувки вкъщи, държа ги в шкаф. Преди да я галя си мия ръцете ако съм пипала пари или друго мръсно нещо. Много внимавам в това отношение, защото е опасно за живота им да имат паразити.
При нас, вредителите умряха веднага. Важно е да се намаже кожата, а не козината, защото опаковката не е от най-удобните и стават грешки.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 14:58 от Анонимен

# 407
  • Между гори и планини
Чери се беше сдобил с паразити тук на село. Нали ходят вън, не виждам нищо . Но започна да му се затваря трети клепач на едното око. Мислех, че е за операция. Вета каза - паразити! С едно лечение с капки се оправи . За няколко дни клепача се прибра. И каишки срещу бълхи и кърлежи слагам пролетта .

# 408
Да се запишем. Чочко вече е във форма, всъщност след кастрирането, най-тежкото беше стреса.
Скрит текст:

# 409
Каква въшка беше!
На моето ми прилича. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 410
  • София
Въшка беше, ама я какъв голям сурикат е станал!

Най- малката кифла днес беше на ваксина, че нали предния път я оставих на кастрация. Станала е 4кг. Опищя орталъка на отиване, но в кабинета мълча.

# 411
  • Между гори и планини

Коте, кажи аааааа 🤣🤣

# 412
Тази ушна краста какви симптоми има? Много хубави са всички пухчовци ..... ако може, всички бих ги нагушкала  ....

# 413
Доня,никога не мога да го хвана навреме тоя,ама..😍

# 414
  • Между гори и планини
То стана съвсем случайно, да се бях старала, нямаше да стане 🤣

# 415
Лъки, приеми и моите съболезнования.

# 416
  • София
Галактическа Сова, на мен една опаковка не ми стига. Simple Smile С 5 котки съм. Исках само да предупредя, че даден препарат не винаги е идеален. В случая нямаше никаква полза за ушна краста. Наложи се да сменим с препарат с друга основна съставка. Всъщност на Бродлайн съставката за външни паразити е Фипронил, същата като на Фронтлайн. Имам чувството, че паразитите са станали резистентни към нея.

Тази ушна краста какви симптоми има? Много хубави са всички пухчовци ..... ако може, всички бих ги нагушкала  ....
Много ушна кал и то тъмна, почти черна. И много се чешат. Аз бях сигурна, че черното в ушите на Преслава е мръсотия от полето. Намерихме я изключително мръсна, а при къпането пазех ушите, за да не влезе вътре вода. А всъщност се оказа краста, с която зарази и останалите.

Какви страшилища сте показали! hahaha

И Чочко е голям хубав котарак! Heart

Добавям една стара снимка на именика, която фейсбук ми припомни. Laughing

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 22:12 от Тaня67

# 417
  • София
💙
1. Моят живот трае 10-15 години. Всяка раздяла с теб ми причинява тъга. Помисли си за това преди да ме вземеш.
2. Обичай ме такова, каквото съм, защото ти си ме избрал. Аз нямам възможност да си избирам приятелите и господаря.
3. Дай ми време да разбера какво искаш от мен, когато ме възпитаваш. Преди да ми се скараш, изпитай себе си - може би аз не разбирам какво искаш от мен.
4. Обичаш ли ме, защото аз живея от твоята любов.
5. Недей да ми се сърдиш и наказваш. Ти работиш, имаш приятели и развлечения, а аз имам само теб.
6. Приказвай ми! Може би ще ти се стори, че не те разбирам, но аз зная какво мислиш и чувстваш.
7. Знай, че аз не забравям как се постъпва с мен.
8. Помисли си преди да ме удариш, защото аз мога и да те ухапя, но няма го да направя.
9. Не ме взимай като играчка докато съм малък и сладък, а като порасна да ме изхвърлиш, защото моята любов към теб е вечна.
10. Грижи се за мен, когато остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея или престана да ходя. И за теб някой ще се грижи - старостта е еднаква за всички.
11. Изпрати ме в моя последен път. Недей да казваш: "Аз не мога да направя това". С теб всичко ми е леко. Нека това бъде отплатата за моята вярност.
12. Когато вече ме няма, недей да тъгуваш, а си вземи друго котенце и го обичай така, както си обичал мен.” ❤️

# 418
Ще се разрева.....

# 419
  • Между гори и планини
И аз. Отивам да нацелувам госпожа Злобил - Кети. На 12 години е милата и толкова много не обича, само мен. А в последните години ме ѝ обръщам внимание достатъчно. И тя тихо и кротко ме чака.

Общи условия

Активация на акаунт