Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имена за близначки

 • 2 627
 • 101
 •   1
Отговори

Анкета

Кои имена ви харесват повече за две близначки

Опции:

* Гласуването приключва: сб, 06 фев 2021, 22:48
* Може да изберете максимум 3 опции.

# 45
 • Мнения: 648
Няма да сте на това мнение,  ако вие сте Щерю и ви спукват от подигравки, а брат ви Алекс печели повече симпатии Grinning
Независимо дали са близнаци, според мен имената трябва да звучат добре заедно, да са горе доло еднакво дълги , а на римувани направо се разтапям.
Сестра ми е с ужасно старомодно име.Аз моето си го харесвам , докато тя нейното го мрази и имаше напрежение дори между нас като деца.

# 46
 • Мнения: 1 735
Няма да сте на това мнение,  ако вие сте Щерю и ви спукват от подигравки, а брат ви Алекс печели повече симпатии Grinning
Независимо дали са близнаци, според мен имената трябва да звучат добре заедно, да са горе доло еднакво дълги , а на римувани направо се разтапям.
Сестра ми е с ужасно старомодно име.Аз моето си го харесвам , докато тя нейното го мрази и имаше напрежение дори между нас като деца.

Е какъв пък ти е проблема със Щерю?
Освен това, ако някой става популярен или не в у-ще заради името си...не знам къде е това Simple Smile

В моето у-ще най-красивото и популярно момиче се казваше Радка и всички и се възхищаваха... никой не е смятал, че името и не е модерно..
Извинявай, просто като аргумент ми се струва толкова абсурдно...

# 47
 • София
 • Мнения: 118
От така изброените Катерина-Жасмина най-много ми допадат като съчетание.

В интерес на истината, аз бих предложила други имена като допълващи двойката:

на Екатерина, за другото момиченце - Елисавета, Елизабета.
на Катерина, съответно Карина (Калина), а Карина и Калина дори по-добре ми се съчетават.
на София (мъдрост), за другото бих предложила Атина (богинята на мъдростта), на галено Софи и Тина.
Деяна  ми се съчетава със Сияна.
на Жасмина (Жасмин) предлагам  Жаклина (Жаклин), на галено Жаси и Жаки.

Ако приемате и други предложения, обмислете и моите фаворити за имена на близначки: Рада - Дара (Радина - Дарина)  или Теодора - Божидара, на галено Теди (Тери) и Дари

Успех с избора и пухкав финал Simple Smile

# 48
 • Мнения: 961
Аз познавам близначки Ася и Рая (малки момиченца), Верджиния и Виктория (30-годишни).
А сега ми хрумна колко сладко би било за тризначки да се казват Аника, Моника и Вероника. 😀

# 49
 • София
 • Мнения: 598
Катерина и София най-много ми допадат.

# 50
 • Мнения: 7
Катерина и Жасмина от предложените,
Катрин и Жаклин - с по-близко звучене
Не харесвам София

# 51
 • Мнения: 8 921
Гласувах за Катерина и София.Но Екатерина също е чудесен вариант.
Това са класически,интернационални имена с хубаво значение.Благозвучни,женствени,силни имена.Имат имен ден и двете.
И галените обръщения също ми харесват.

# 52
 • Мнения: 931
Катерина и Магдалена
София и Елена
Елисавета и Виктория

# 53
 • Мнения: 146
Гласувах за Катерина и София. Екатерина също ми харесва.

# 54
 • Мнения: 3 486
от изброените Катерина - София.
На мен ми харесва имената да са някак свързани, както ще бъдат и децата ви. Каква да е връзката, си решава всеки сам, дали по смисъл, дали по звучене, дали вибрацията (номерология), дали по брой букви, но някак да не бъде просто механично поставяне на 2 имена, които поотделно ни харесват.

Авторке, напишете какви имена предпочитате, да се придържаме ли към тези букви? Може ли да даваме други предложения? Дакте още подробности илиизисквания? Фамилното име дълго ли е?

# 55
 • Мнения: 16 262
Не мога да ви разбера идеята за равностойни и неравностойни имена. Алекс и Щерю,.. ми ок, защо не?
"Стойността" на името го определя човека,който го носи.
 Все едно да смятам всичките Джесика, Дфенифър, Нанси и прочее, проститутки, защото това ми е първата асоцияция с тези имена.

Когато чуя някого с неблагозвучно за мен име, просто гледам да не обръщам внимание..

Лично много обичам когато някой извади старо българско име, не много популярно.. като Кера или Райна. Обожавам ги и двете.

За мен пък Кера и Райна са страшно грозни имена.Груби и остарели. Много са ми странни някои мнения за подигравки в училище когато става дума за напълно нормални, пък макар и чужди имена. Хайде да иде реч за Алфинсо, Роналфо или Верссче... Ифи, дойди.
Изобщо не е така. Не може да се сравни Пенка с Каролина. На Каролина никой не би се подиграл в днешно време, но на Пенка-по-скоро да. Лично аз предпочитам да избера име, от което детето ми няма да се срамува един ден и което за мен звучи красиво.
Съжалявам, зная, че всеки си има мнение. Но доста крайни ми се струват изказванията ти Ели. И не, защото дъщеря ми носи такова име, от тези, които ти толкова недолюбваш,с просто, защото е смешно да се твърди, че ще се подиграват на дете с име Каролина или Ема или Джедика, примерно,точно пък в днешния съвременен свят, в който се наложиха толкова нови имена. 🙂Да не говорим, че коментарите за идентичността, обезличаванетона близнаците не бяха изобщо по темата.
Аз пък точно Екатерина харесвам, даже много.

# 56
 • Мнения: 146
Кера се казваше баба ми. Името много ми харесва и мои познати са ми споменавали, че им харесва, но ако имам  дъщеря, не бих я кръстила така. Не бих рискувала да й се подиграват, защото в днешно време това име почти не се среща. Райна не ми звучи остаряло.
За всяко дете би било кофти да се казва Щерю.. не само е остаряло, ами и звучи ужасно, а когато братът е с по-модерно  име, е съвсем нормално да има завист. Не всяко дете е толкова осъзнато от невръстна възраст, за да разсъждава мъдро как името не определя човека. Не всяко дете е и със самочувствие. Някои деца са затворени и точно те са обект на подигравка от връстниците.

Но авторката е избрала хубави имена, така че просто трябва да избере две. 🙂

# 57
 • Мнения: 961
Абсолютно и аз съм на мнение като предишните дами, че не е без значение за самочувствието на едно дете дали ще се казва Щерю или Владимир например. Защо трябва така да си наказваме децата от раждането им, сякаш няма да имат достатъчно борба в живота си впоследствие? Някои имена вече са морално остарели и звучат зле.
Майка ми е имала съученичка Грудка и всеки път при споменаването на името й, класът е избухвал в смях. Да, малко крайно е, но Щерю е само 1-2 идеи по-добре.

# 58
 • Мнения: 1 735
Мис Бингли,

Мнението ми не е крайно, точно обратното, мисля, че както сме толерантни към нови и чужди имена, трябва да сме толерантни със старите имена.
И двете могат да са повод за подигравки по много причини и много често повода е нещо , което родителите не могат да предвидят.

И както на вас може старите имена да не се харесват ,така има хора като мен които смятат, че много от новите имена са също толкова неуместни.
Има ужасни стари имена има и ужасни нови имена, но уважението трябва да е според човека, а  не според името му/и.

Имам познати деца Соня и Ева и в у-ще ги наричат Еусоня и Евакс ( най-популярните местни марки за дамски превръзки). Понякога просто децата имат повече въображение от нас...

# 59
 • Мнения: 176
И аз познавам две сестри с около 5 г разлика. По - голямата Теодора, по - малката - Керанка. Направо все се чудехме каква разлика в имената а на по малката сестра хич не и беше хубаво.

Аз гласувам за Екатерина  и Елизабет.

Общи условия

Активация на акаунт