Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 939
  • 3 472
  •   1
Отговори
# 2 310
  • Варна
Здравейте,имам проблеми със зъбите,забелязах кървене от венците по време на миене и ме болят..бременна съм в края на 4 ти месец..четох някъде ,че не е хубаво да се ходи на зъболекар заради упойките и лекарствата ..които са вредни за плода ,това вярно ли е и какво ще ме посъветвате..благодаря предварително!

# 2 311
Здравейте,имам проблеми със зъбите,забелязах кървене от венците по време на миене и ме болят..бременна съм в края на 4 ти месец..четох някъде ,че не е хубаво да се ходи на зъболекар заради упойките и лекарствата ..които са вредни за плода ,това вярно ли е и какво ще ме посъветвате..благодаря предварително!

Пълни глупости. Къде точно четохте това? Да се ходи на зъболекар, особено ако имате проблем с венците по време на бременност е задължително. Не се притеснявайте и отидете да ги почистят, просто предупредете стоматолога си за бременността.

# 2 312
Аз също имах кървящ венец по време на бременността. Ако нямаш зъбен камък и възпалени венци, четка с мек косъм, вода за орална хигиена без алкохол и внимателно почистване с конец.

# 2 313
  • Варна

Пълни глупости. Къде точно четохте това? Да се ходи на зъболекар, особено ако имате проблем с венците по време на бременност е задължително. Не се притеснявайте и отидете да ги почистят, просто предупредете стоматолога си за бременността.

Нали знаете всеки пише каквото си иска и хората вярват..даже две приятелки на майка ми казаха да не ходя ,така били казвали бабите преди години ..с една дума глупости ,благодаря Ви!

# 2 314
И на мен ми отказаха в Плевен, като бременна, да ми почистят зъбен камък, защото се отделяли много бактерии. Пародонтологът в София беше потресен, тъй като обясни, че в зъбния камък така или иначе има бактерии и е много по-опасно да седи в устата ми.

# 2 315
Аз само ще добавя, че има и упойки подходящи за бременни. Както и другите момичета са споделили и според мен консултацията е задължителна.

# 2 316
  • Варна
Аз само ще добавя, че има и упойки подходящи за бременни. Както и другите момичета са споделили и според мен консултацията е задължителна.

Да ,за упойките и аз съм чувала ,че има специални за бременни..но определено ще отида ,благодаря!

# 2 317
Имам познат зъболекар, знаете ли, че една циркониева корона е около 150 лева и всичко останало до 600-800 лева ви го взима зъболекаря за "работата". Въпросът ми е защо няма някаква регулация и таван на тези цени?

# 2 318
Моля за помощ,
Тези дни започнаха да кървят 6 и 7 зъб и ходих при  д-р,и той го извади, Тази неделя го извади ,като каза че кървенето на предните два зъба идва точно от онзи "въпросният зъб" и така....
Пращам и снимка даже , зъба пред короната (мисля че е 5)
 Зъбът ce извади И се сложи  на мястото на раната едни     дунапренчета Йодоформ с цел спиране на кървенето и оздравяване на раната.Др каза че те се слагат там на колагенова основа и сами се разграждат.

Във понеделник започна едно голямо слюноотделяне от устата ,и започнах да се притеснявям ,дали не е от този йодоформ някаква реакция от този препарат ,или нещо от самата упойка да е станало???
Моля за мнение,......също така
имам болка все още от зъба, но е лека .Всяка сутрин изплювям от устата и слюнка със малко кръв вътре, дали е нормално това също
Звънях на др и каза ,че няма как тези неща да са от това което сме правили

# 2 319
Има гелчета за мазане, аз имах проблем с венците по време на бременността, много ме облекчаваше, но се консултирайте със стоматолог 🙂

# 2 320
Здравейте! От няколко дни ме наболява единия кътник, който е с поставен щифт. Болката е тъпа, а също и венеца ме понаболява, но не е подут. След прием на болкоуспокояващо минава но на следващия ден след хранене отново започва да ме боли. Дали е нещо натъртен? На някой случвало ли му се е? Възможно ли е щифта да е излезнал от корена?

# 2 321
Здравейте. Тук са писали за зъбния камък, но да попитам и аз. Скоро вадих зъб и след като оздравее хубаво раната искам да си премахна зъбния камък. Доста се е натрупал от вътрешната страна, а там често ме болят венците. Ако венците ми са много чувствителни може ли пак да се премахне. Много ме е страх, но явно за да ме болят толкова често този зъбен камък пречи.

# 2 322
Здравейте. Тук са писали за зъбния камък, но да попитам и аз. Скоро вадих зъб и след като оздравее хубаво раната искам да си премахна зъбния камък. Доста се е натрупал от вътрешната страна, а там често ме болят венците. Ако венците ми са много чувствителни може ли пак да се премахне. Много ме е страх, но явно за да ме болят толкова често този зъбен камък пречи.

Може. Те за това са ви и чувствителни, сигурно са възпалени. Ще ви сложат малко лидокаин сигурно и ще изчистят. А сега след като сте вадили зъб, сигурно се е събрало и повече плака, понеже първите дни предполагам сте чистили зъбите по- внимателно.

# 2 323
Аз чистих зъбен камък 2 седмици след вадене на мъдрец.

# 2 324
Аз чистих зъбен камък 2 седмици след вадене на мъдрец.
И аз, три седмици обаче

Общи условия

Активация на акаунт