Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 130
  • 3 473
  •   1
Отговори
# 2 565
Здравейте, мислите ли че е алвеолит това? Операция ми е правена в петък. На преглед при хирурга съм чак в понеделник 😖
Имам болка на местото. На антибиотик съм.

# 2 566
От самото начало ли изглеждаше така, или в последствие се е разшило? Раната е като отворена. Още утре вървете на стоматолог. Ако трябва при друг.
Преди време бях със зашита рана от изваден зъб, но венците бяха плътно един до друг. Отвор нямаше.

# 2 567
Така е, казаха, че не са зашити напълно , а е отворена рана 🤷🏻♀

От самото начало ли изглеждаше така, или в последствие се е разшило? Раната е като отворена. Още утре вървете на стоматолог. Ако трябва при друг.
Преди време бях със зашита рана от изваден зъб, но венците бяха плътно един до друг. Отвор нямаше.

# 2 568
  • Марс
И при мен не е имало отвор при шиене - 4  извадени. Идете все пак да го видят.

# 2 569
Здравейте,
Началото на месеца ми се възпали долен десен мъдрец - имаше оток, болката обаче беше сравнително лека, не ми се наложи да пия обезболяващи. Отокът спадна за 3 дни някъде.
В момента е спокоен, обаче на венеца има нещо като връхче и стоѝ сякаш е оголен.
Изглежда горе-долу по същия начин, но венецът се е отдръпнал повече и го бутам с език.
Снимката е от интернет.

Въпросът ми е, нужно ли е да ходя на зъболекар в този случай?
Извинявам се за глупавия въпрос, но последните месеци ходих на какви ли не лекари - оказа се, че имам туберкулоза на очите и в момента още съм на терапията с антибиотици, та честно казано - омръзна ми да вися пред кабинетите. А и ме е страх да не трябва да се вади, а се оказа че правя алергична реакция и само това ми е в главата.

# 2 570
Прехапано ли е? Вероятно има нещо като качулка над зъба, причината е че няма място целият да се покаже както трябва над венеца. Знам за частично изрязване на венеца там, така че да се махне качулката. С упойка се прави, не боли. Имала съм ткакова, махнаха ми го. Преди това все се възпаляваше, или прехапвах бузата там.

# 2 571
Не, не е прехапано, появи се след като спадна отока. Целият зъб се вижда, не е израснал до половината.
Преди години отново така беше решил да избива същият този мъдрец, мъчи ме няколко дни и спря.

Аз звънях на моята зъболекарка, но бяха почивни дни и тя каза, че болката и отока ще ме насочат дали да търся помощ. И като ми каза така и отока спадна, и аз реших че няма да ходя. 😁

# 2 572
И моят беше се показал целият, цялата корона има предвид, ама в края надвисваше венец, защото нямаше място. И се възпаляваше периодично, явно се задържаха бактерии ..нещо такова. Прави се циркумцизио или нещо подобно беше нАучмното название, тоест реже се венеца там, за да се покаже хубаво короната  и да няма къде да се задържа храна, която да възпалява мястото.
На мен на такова ми прилича и това, въпреки че по чужда снимка трябва боб да се хвърля.

ПС...там откъдето сте взели снимката, апропо пише същото, ама вие пак питате. Чукнах да ти покажа за каква качулка говоря и хоп, излезе същата снимка.

# 2 573
Видях какво пише, въпросът ми беше дали ще отмине отсамо себе си или си трябва лекар.

А снимка се опитах, но съм сама и не мога да напрсвя нито една читава. Извинявам се за което.
Остава ми 1 месец от туберкулозната терапия и ако трябва да правя нещо с този мъдрец, бих отишла след това, просто защото ме е страх от странични реакции. При мен за жалост всичките са налице от листовките.

# 2 574
Купете зъбен душ и чистете и с него, наред с конеца и четката, за да не се възпалява.
Една идея болезнено ще е в началото. Посетете зъболекар след терапията да го почисти хубаво и каквото още прецени да направи.

# 2 575
Ами аз ви написах от личен опит как е - възпаляваше се периодично. Възпали се, боли, мине. След някое време пак същото...което ми влошаваше качеството на живот. Отделно се и прехапвах, което е ужасно болезнено, и отново минаваха десет дена преди да заздравее...налягането което оказват зъбите при дъвчене, е огромно, и като се прехапеш...мда.
При вас как ще е, никой няма как да знае.
Преценявате си дали да живеете с тези болки, дали да направите нещо.

# 2 576
Благодаря ви. Така ще направя.

tеta75, мен не ме боли изобщо. Беше ми неудобно ден-два и това е, ям спокойно, не се прехапвам, всичко е постарому, освен че има това връхче.
Не се изразих правилно и трябваше да попитам дали е опасно. То е ясно иначе че ако боли, човек ще търпи и ще отидев един момент.

Ще почакам и така, благодаря отново.

# 2 577
Не е опасно.

# 2 578
  • София
Пулпитът как излиза на снимка, вижда ли се или чак като се отвори зъбът?

Моята болка прерасна в самостоятелна (не само като натискам) и я усещам вече и в главата по нерва явно. Явно за зъболекарите това не е спешно състояние и още не са ми дали час.
Обмислям пак да ида на спешен, поне да го девитализират.

# 2 579

Това намирам...

Общи условия

Активация на акаунт