Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 369
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 2 970
Здравейте започвам с това че не съм чела цялата тема ,и се извинявам ако е коментирано нещо подобно.Дъщеря ми е на 6 години, започна да сменя зъби вече 7 долните 4 предни зъби паднаха и излизат другите ,но горните два паднаха пък други не виждам да се появяват ,падна и долен кътник  ,консултация направихме в Бургас ,единият заболекар казва че е много рано и сигурно проблема е в хормоните ,но нищо като насоки не ни даде ,другият твърди че не мием зъбите и яде много сладко.Детето е родено с рефлукс на пикочен мехур ,с 3 операции, 5 пълни упойки , и доста изпити антибиотика.Хигиена спазваме на зъбите с детска паста за зъби според възраста най често ,Бочко ,Вадемеком , Аквафреш , вода за уста на Билка.Сладко яде от 2 години някъде ,като преди това ядеше домашни кремове, много слабо подсладени и бебешки пюрета и каши уж без добавена захар.Освен това след подследната Стрептококи плевмония в носа ,уж нямаше в гърлото според изследванията ,зъбите започнаха да пожълтяват,пи Амоксиклав антибиотик нз да ли от него се случи.За момента и взехме ел четка на Орал би по бюджетен вариант.Иначе четки за зъби също редовно сменяме.Към кой можем да се обърнем, има една направена пломба ,която падна и уж пак я правеха ,но зъба почервеня, друг зъболекар ,каза че било нормално, но да сме се комсултирали с детски зъболекар.

# 2 971
здравейте на жив зъб ми поставиха коронка и от тогава имам пулсираше болка ( не е постоянна) болка при дъвчене и болка от топло и студено. Може ли да отшуми това състояние ако да колко време или трябва да се умъртви зъбът?

# 2 972
Няма да мине. Може да успокои временно, но пак ще се появи. Ако болката е от нерва, там връщане назад няма.

# 2 973
Здравейте. Ендодонт ми прави зъб с гранулом през ноември, снима го след лечението, каза, че е наред и отново през април да отида да видим дали гранулома е изчезнал. Зъбът е умъртвяван преди много години, сега прелекува корените. Но в този зъб имам някаква чуствителност и чувствам тъпа болка през ден, два. Не се храня от тази страна. Защо умъртвяван зъб има чувствителност и от какво може да е тази тъпа болка? Нормално ли е? Като го чукна с горните зъби не ме боли, но като се опитам да го разклатя леко или го натисна леко с пръст от вътрешната страна си я има болката.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 11:42 от Avs0

# 2 974
Обновявам си горния пост. Днес ходих при заболекаря отново. Направи снимка пак на зъба. Гранулома се е стопил на половина според него за тези 2 месеца от както е правен и няма защо да боли този зъб. Каза, че всичко е наред. Не знае защо има чувствителност и болка, като всичко е наред. Каза да изчакаме и дано отшуми.

# 2 975
При щракане на челюстта при дъвчене или прозявка, към кого следва да се обърна? Също така, като затварям чейнето ми прави впечатление, че долната челюст се измества на лявата страна преди да достигне горната и да съвпаднат, сякаш има някакво изкривяване и не съвпадат директно при събиране на двете. Не знам до колко обясних добре. Моят зъболекар спомена за бруксизъм, но не съм сигурна, че скърцам със зъби, а по-скоро нещо относно челюстта.

# 2 976
Ортодонт

# 2 977
Здравейте.Може ли да ми препоръчате добър стоматолог,понеже в морето от стоматолози немога да се ориентирам за София става въпрос.Насочил съм се към клиника Медикъл дент.Някой с отзиви за тях? благодаря предварително за помоща

# 2 978
  • Варна
Здравейте, имам въпрос към тези, който са си правили бондинг или корони във фронта. Съвсем наскоро си оправих зъбите, с фасети съм и сега имам проблем с говора при някои звуци като "ш", "с", "ц" и си фъфля леко. Бях с малки зъби /микродонтия/, разстояния и леко износване заради бруксизъм. Та затова и ги правих, затвориха разстоянията, леко повдигнаха захапката и визуално е много добре, харесвам се. Обаче това фъфлене ме тревожи, аз съм доста приказлива, а и ми се налага да говоря повечко. Лекарката казва, че ще се оправи и ще свикна. Минали са около 10 дни горе - долу.

# 2 979
Пробвайте да работите малко с логопед или да опитате сама да преборите проблема като следите за правилната артикулация на звуците. Има много клипчета в нета с такива обяснения.

# 2 980
  • Варна
Пробвайте да работите малко с логопед или да опитате сама да преборите проблема като следите за правилната артикулация на звуците. Има много клипчета в нета с такива обяснения.
Логопеда на дъщеря ми ми даде едни упражнения, та опитвам с тях.
Ще ми бъде от полза ако някой е минал през това, да сподели горе - долу колко време му е отнело да оправи това. Знам, че е индивидуално, разбира се.
Предполагам, че разстоянията, които имах и сега нямам са в основата на проблема при мен.

# 2 981
Виждате ли подобрение за тези 10 дена? Според мен времето е малко, говорете повече.

# 2 982
Здравейте, стоматолога ми каза да си промивам венеца с течен йодосепт с памук, но навсякъде чета, че не се ползва за лигавици? Ок ли?

# 2 983
Няма проблем.

# 2 984
  • Варна
Виждате ли подобрение за тези 10 дена? Според мен времето е малко, говорете повече.
Да, има подобрение, но тези звуци сякаш ще отнемат повече време. Като съм уморена вечер май повече фъфля сякаш също така.

Общи условия

Активация на акаунт