Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 209 039
  • 3 482
  •   2
Отговори
# 3 060
И аз имах проблеми с по заден зъб мисля , че ми го пломбираха . Трудно беше , но доктора ми го направи . Вече за лечение на канали е възможно наистина да е по - трудно . Консултирайте се с друг  лекар .

# 3 061
  • пустинята Гоби
Наистина е най-добре ендодонт да се заеме, там вероятността за вадене е много малка. Не знам за София ли става въпрос, но вече има доста лекари с хубава техника и доста отзиви из интернет, които могат да ви ориентират.

# 3 062
Аз днес звънях в клиниката на д-р Дойчинова да си запазвам час.Имаха доста свободни за тази седмица,ако искате пробвайте там.Ендо клиник се казва

# 3 063
  • In the land of Never Never
Здравейте,
Моля някой да сподели имал ли е проблем като моя, защото доста се притесних.
Налага ми се кореново лечение на последен седми зъб горе. Но зъболекарят ми твърди, че в челюстта няма достатъчно място, тъй като е последен зъб и е много назад и не може да вкара пиличките за лечение на канали. Най- малката била 2 см. Един вид няма достъп.
Предлага ми вадене на зъба.
Сега се опитвам да се свържа с ендодонт, но часавете му са далечни и вече незнам какво да правя.

Приемам мнения, дори препоръки за лекар.
Благодаря ви.
За кореново лечение съм ходила при д-р Кафелов, Сведент, София. В темата имаше също положителни мнения. Ако е възможно, ще го направи.
По принцип, не е добре да се вади здрав зъб, даже и да е последен. Мене ме убедиха, и съжалявам. Нямало срещуположен зъб и за това не служел за нищо, но не е така, сега имам някакво приплъзване на челюстта. Плюс това ми създадоха куп проблеми при ваденето, също бяха с последствия.

# 3 064
Въпрос към зъболекарите.Здравейте,на 12.03 ми беше изваден ляв долен мъдрец от хирург.След като ме отпусна упойката започнаха болки в зъба.На третият ден отидох да ми сложат някакво лекарство и зъболекарката ми изписа антибиотик Аугументин на 12ч и обезболяващи.В понеделник отново на промивка,болката не беше престанала,изписаха ми метронидазол.Болката в от ваденето престана,но усещам адска болка в ушите като налягане и в главата.Ходих на УНГ нямам никакъв проблем с ушите,казаха ми че май вероятно е от вадено на мъдреца,но тази болка непрестава.Моля за съвет!

# 3 065
Алвеолит да не си направила?

# 3 066
Мисля,че не.Зъбокарката казва че всичко е наред,даже раната зараства.Повече ме притесняваше болката в главата и понеже съм си паника отидох днес на невролог.Казаха ми - болката не е от мъдреца,била съм изтинала и в комбинация с дългото стоене назад на стола и така,цял куб лекаства пак ще пия и така.Дано да се оправя,че какви мисли нахлуват в главата ми:anguished:Frowning

# 3 067
Лекарство за какво тогава е слагано?
Вадила съм три мъдреци и един кътник, един имплант съм слагала - ни болка, ни дискомфорт, ни трето съм имала..камо ли да ходя лекарство да слагат или АБ да изписват или допълнително да промиват.

Може да си болна, пълно е с двируси в момента и много хора болни има около мен. много.
Нещо мърляво е работил този лекар ми се струва.

# 3 068
Здравейте,ще ми слагат горен циркониев мост на 4 зъба ,зъбите са живи !Въпроса ми е ,ако след време се оголи един или два от зъбите и при положение ,че отдолу са живи ,ще започне ли чувствителност ,понеже ако се отдръпне венеца ще оголи живия зъб отдолу?И след като се изпилят живи зъби след около колко време се успокояват зъбите?

# 3 069
Здравейте моят казус е следният... преден десен зъб беше с бондинг, отчупи  се до корен, много малко остана зъб.... направих панорамна снимка оказа се, че предните ми зъби са умъртвявани и ме посъветваха да ги облека в коронки. Спрях се на зъболекар в Румъния Рафаел Зийд, уж бил добър, някой правил ли е зъби при него или някакво мнение за друг ако може да сподели.... също така ми предстои вадене на ретинирал  мъдрец, малко се притеснявам от болката, но предполагам с упойка нищо няма да усетя

# 3 070
Здравейте,ще ми слагат горен циркониев мост на 4 зъба ,зъбите са живи !Въпроса ми е ,ако след време се оголи един или два от зъбите и при положение ,че отдолу са живи ,ще започне ли чувствителност ,понеже ако се отдръпне венеца ще оголи живия зъб отдолу?И след като се изпилят живи зъби след около колко време се успокояват зъбите?

При мен отне около две седмици да се успокоят, но не е имало болка, а чувствителност само. Короните са отделни, не е мост.

# 3 071
Болка при вадене на мъдреца едва ли ще усетите, но после е проблемът. Трябва добре да е почистено мястото, да няма останали частици и след това перфектна хигиена, докато заздравее раната.

# 3 072
Явно наистина съм настинала нещо и то още преди ваденето,тъй като проблеми със мъдреца вече нямам и болка нямам,но чувството за налягане в главата и ушите си остана.Понякога чувствам и напрежение в челюстта и щракане някакво.Какви ли не хапчета пих засега няма промяна.Надявам се скоро да отшуми,но ако мога да избирам никога повече няма да си извадя мъдрец!😫😫🤦♀

# 3 073
Явно наистина съм настинала нещо и то още преди ваденето,тъй като проблеми със мъдреца вече нямам и болка нямам,но чувството за налягане в главата и ушите си остана.Понякога чувствам и напрежение в челюстта и щракане някакво.Какви ли не хапчета пих засега няма промяна.Надявам се скоро да отшуми,но ако мога да избирам никога повече няма да си извадя мъдрец!😫😫🤦♀

Мен 4 дни ме боля след ваденето преди няколко години . Беше адска болка с нищо не минаваше , ни ядох , ни спах цели 4 дни . После ми изписаха антибиотик и до седмица мина . Казвали са ми , че корените на мъдреца били криви и след вадене за това боли толкова , а и от рязкото бърпане се наранява венеца. Точно заради кривите корени изключително рядко отказват да правят мъдреци ако не е нещо повърхностно .

# 3 074
Здравейте,предстои ми подмяна на металокерамични мостове и корони с циркониеви такива. Тъй като са 19 бр., въпросът ми е всички зъби ли е добре да се прелекуват преди смяната, или само тези, които имат "проблеми"- незапълнени всички канали и пр. И също така,под един от мостовете имам два живи зъба- необходимо ли е да бъдат умъртвени преди това? Различни мнения получавам от стоматолозите, при които съм се консултирала до момента.

Общи условия

Активация на акаунт