Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 431
  • 3 462
  •   1
Отговори
# 3 420
Да, за лечение е.

# 3 421
.  Значи трябва да се прелекува.Гранулом ли се е образувал?

# 3 422
Да, има разширение на пространството около корена на зъба.

# 3 423
Да, има разширение на пространството около корена на зъба.
Добре,много ви благодаря за помоща.А дали е спешно според вас? Понеже ще мога да посетя ендодонт другата седмица чак.Нямам болка,по скоро е нещо като дискомфорт и то не постоянен

# 3 424
  • София
Здравейте.Виждате ли нещо нередно на тази снимка.Интересуваме пети зъб който е умъртвен.От известно време усещам нещо като болка,не постоянна там
Вижда се, че каналът не е запълнен до долу. Вижда се също, че на върха на корена има една черна(тъмна) ивица, така че най-вероятно този зъб има периодонтит. Поради извадените нерви и факта, че зъбът няма рецептори за студено и сладко вече, усещането на тази слаба неспецифична болка идва от това, че възпалението от канала е стигнало до върха на корена и така реагира костта.
 Хубаво е този зъб да се прелекува от специалист, който работи много ендодонтия(канали), защото каналът не изглежда много лесен за прохождане.

# 3 425
Здравейте.Виждате ли нещо нередно на тази снимка.Интересуваме пети зъб който е умъртвен.От известно време усещам нещо като болка,не постоянна там
Вижда се, че каналът не е запълнен до долу. Вижда се също, че на върха на корена има една черна(тъмна) ивица, така че най-вероятно този зъб има периодонтит. Поради извадените нерви и факта, че зъбът няма рецептори за студено и сладко вече, усещането на тази слаба неспецифична болка идва от това, че възпалението от канала е стигнало до върха на корена и така реагира костта.
 Хубаво е този зъб да се прелекува от специалист, който работи много ендодонтия(канали), защото каналът не изглежда много лесен за прохождане.
Благодаря за помоща.Вече записах час при д-р Дойчинова.Тя успя да спаси един подобен зъб на жена ми.Предполагам и моя ще успее

# 3 426
При релечение на корени има ли шанс опитен ендодонт да извади счупен инструмент в канал?

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 22:16 от Пролетно цвете

# 3 427
  • София
Благодаря за помоща.Вече записах час при д-р Дойчинова.Тя успя да спаси един подобен зъб на жена ми.Предполагам и моя ще успее
Др Мирена Дойчинова е чудесен избор. Успех!

# 3 428
Др Мирена Дойчинова е чудесен избор. Успех!
. Благодаря ви

# 3 429
  • София
При релечение на корени има ли шанс опитет ендодонт да извади счупен инструмент в канал?

Разбира се.
Още преди години се наложи и при мен, с S образен канал, гадина голяма. Микроскоп, ултразвук, разширяваше канала.. Може и да направи байпас, ако е прекалено опасно изваждането, според преценката на доктора.

Вече може и още по-модерни методи да има от тези, знам ли..  Успех Simple Smile

# 3 430
При релечение на корени има ли шанс опитет ендодонт да извади счупен инструмент в канал?

Разбира се.
Още преди години се наложи и при мен, с S образен канал, гадина голяма. Микроскоп, ултразвук, разширяваше канала.. Може и да направи байпас, ако е прекалено опасно изваждането, според преценката на доктора.

Вече може и още по-модерни методи да има от тези, знам ли..  Успех Simple Smile
Какво представлява байпас в стоматологията?
Благодаря.

# 3 431
  • София
Какво представлява байпас в стоматологията?
Благодаря.

Не съм стоматолог, но простичко обяснено - счупената част остава, обработва се канала, стигайки до края и се запечатва. Вече зависи дали има инфекция, дали изобщо може да се обработи добре канала без изваждането му и тн, тн. Ако има опасност от перфорация на канала или счупеното е много навътре, вероятно може и да се направи байпас.
При мен имаше реална такава, по спомен на 2-3 пъти ходех за това вадене, важното е да имате пълно доверие на лекуващия ви и да сте спокойна, че решенията, които взима са най-добрите за вас Simple Smile

# 3 432
Здравейте, провеждам късно ортодонтско лечение( на 23 години съм) горната и долната захапка са изключително криви и имам зъби в костта на горната захапка. За 9 месеца са ми сложили брекети само  на горната захапка, като от 6 месеца имам 2 извадени кучешки млечни зъби,понеже не бяха паднали досега, а и бяха доста развалени. Ортодонтите решиха да не разкриват зъбите от костта, а да дърпат тези зад кучешките. За съжаление обаче от 6 месеца те не се подреждат и не заемат мястото си според мен. Захапката ми е изпъкнала малко повече напред и се е изкривила на една страна. Бих искала ако някой може да ми помогне или да ми даде съвет, да се включи! Благодаря ви предварително!

# 3 433
  • София
Цитат
За съжаление обаче от 6 месеца те не се подреждат и не заемат мястото си според мен. ...
Съвсем нормално е първо да ви сложат брекети само на горната челюст.
"Според вас" е много условно, това са бавни неща, зависи от сложността на случая ви. А, според лекуващите ви, коментирали ли сте го, запознаха ли ви със стъпките преди да сложите брекетите?
Иначе опцията да отидете за второ мнение съществува, но за да ви поемат, плащате пак и всичко от начало.

# 3 434
  • пустинята Гоби
Счупих си зъба вертикално току що, чудя дали да търся зъболекар по спешност утре. Някой със съвет? Зъбът е умъртвен, за съжаление доста навътре е счупен, някъде една трета Cry . Не ме боли.

Общи условия

Активация на акаунт