Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 201 458
  • 3 408
  •   3
Отговори
# 3 405
  • Пловдив
Ако има пишещи стаматолози/хирурзи, бихте ли коментирали тази снимка на детето на 15.

Ретинирани ли са всички мъдреци? В случай, че са, доколко е шпешно ваденето им? Ако се налага вадене, един по-един, два по два или четирите наведнъж? Удачно ли е да искам направление за хоспитализация в лицево-челюстна хирургия и вадене с пълна упойка?
Благодаря предварително на лекарите в темата!

# 3 406
Е, зъбите още не са с завършено кореново развитие, все още растат и се оформят, също така и детето ви, та то е на 15 долни, скелетът още ще расте.

Принципно могат и сега да се извадят, но по каква причина? Също замислете се, под пълна анестезия ще се извадят всички мъдреци например, а после възстановителния период? Той няма да бъде под анестезия. За мен не е удачно. Или пък за 1 или 2 да се приспива детето, ако хирурга е добър смятам, че ще се справи бързо и с локална упойка.

# 3 407
  • Пловдив
Fifty, благодаря от сърце за бързия и изчерпателен отговор!
Преди 18 месеца започнахме лечение с Инвизалайн. Тогава правихме панорамна снимка и ортодонтът беше категоричен, че няма да се наложи вадене на мъдреци. Сега, след приключване на лечението, направихме нова снимка и ортодонтът твърди, че спешно трябва да се извадят и четирите, защото горните вече създават проблем, а долните е въпрос на не много време също да станат проблемни.
А аз не знам какво е правилно и дали наистина е наложително бързо да се извадят.

# 3 408
  • София
Ако има пишещи стаматолози/хирурзи, бихте ли коментирали тази снимка на детето на 15.

Ретинирани ли са всички мъдреци? В случай, че са, доколко е шпешно ваденето им? Ако се налага вадене, един по-един, два по два или четирите наведнъж? Удачно ли е да искам направление за хоспитализация в лицево-челюстна хирургия и вадене с пълна упойка?
Благодаря предварително на лекарите в темата!
Много силно би било да кажа, че това са цели мъдреци, това са зародиши. Замисъла на много зъболекари е, да се извадят докато са зародиши, а не да се развият до огромни зъби с 2-3 криви корена.
 Дали е правилно или не в този случай от ортодонтска гледна точка не мога да ви кажа, защото не съм ортодонт. Но мога да ви кажа, че операцията е доста травматична, стабилен разрез, ровене в костта. Ако съм родител, със сигурност бих поискал второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт