Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 200 589
  • 3 399
  •   3
Отговори
# 3 390
IStat, не не ме е предупреждавал. Каза после, че моите зъби явно са много чувствителни и че рядко се било случвало така да стане. Но да, крайният резултат е - два умъртвени зъба Sad

BUBA_k по принцип на мен ми правиха кореновите през моста директно, не са го сваляли.

# 3 391
  • На планетата земя
Интересно ми е как се прави това кореново лечение през моста, той не се ли чупи и как се възстановява целостта му после? До сега когато се е налагало винаги са ми къртили целия мост, явно всеки по различен начин работи.

# 3 392
Отгоре се пробива моста.

# 3 393
Пробиват моста, работят каналите и отгоре го затварят с фотополимерна обтурация.

# 3 394
На мен ми предстои лекуване на зъб с гранулом. Много се надявам да не се налага махане на короната.
Някой ще сподели ли много ли са големи надеждите ми?

# 3 395
Пролетно цвете , надежда винаги има! Важното е да попаднеш на добър специалист. Имах такъв зъб с гранулом, който лекуваха през короната, без да се налага да се сваля. Лечението продължи дълго - няколко седмици. Пих и 2 антибиотика. Това беше преди година. Колко ще издържи зъбът и дали няма да има рецидив, едва ли някой знае. Предполагам всеки строматолог преценя дали да се сваля короната, или не. По възможност намери добър ендодонт. Успех!

# 3 396
Благодаря за отговора.
Да, имам час при много добър и хвален ендодонт. Запозната съм с лечението, подготвена съм психически за продължително лечение.

# 3 397
Пролетно цвете , надежда винаги има! Важното е да попаднеш на добър специалист. Имах такъв зъб с гранулом, който лекуваха през короната, без да се налага да се сваля. Лечението продължи дълго - няколко седмици. Пих и 2 антибиотика. Това беше преди година. Колко ще издържи зъбът и дали няма да има рецидив, едва ли някой знае. Предполагам всеки строматолог преценя дали да се сваля короната, или не. По възможност намери добър ендодонт. Успех!

Кой е бил ендондонта?

# 3 398
Здр, тъй като кърмя, а ми се наложи уж лечение на кариес, накрая пулпит. Сложиха ми дентокаин. Може ли да се дава кърмата от последните 12 часа

# 3 399
Какво мислите за доктор Ситновска, ориентирала  съм се към нея за поставяне на коронки?

Общи условия

Активация на акаунт