Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 156
  • 3 473
  •   1
Отговори
# 3 375
И мен след пломба ме болеше няколко месеца с времето болката отшумя.

На 30 г. съм горе долу като теб само , че с още 2 извадени . Горе в ляво предпоследен и в дясно 3 ти отзад напред . Отказах да сложа имплант защото преди време  - след като ми извадиха зъб ми сложиха пластмасов като се заби в месото не знам коронка ли е какво е , но след 3 4 години заради това нещо венеца ми почна да ме боли и стана абцез . Извадих го при хирург и сега нямам нищо . Не ми се рискуват още два зъба .
За коронка съм чувала ,че се пили около 2 мм защо боли толкова ?

# 3 376
Здравейте, моля, препоръчайте стоматолог за ендодонтско лечение във Варна.

Благодаря!🤗

# 3 377
Здравейте, имам един мост на доизживяване, но се е отлепил. Нямам болка къртви понякога, единия зъб е със счупен инструмент вътре чудя се кое е по добре да го прелекувам или щом няма болка да не го пипам?

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 13:58 от Александрина Игнатова 710299

# 3 378
  • пустинята Гоби
Аз съм изкарала 15 години със счупен инструмент в зъба, извади го ендодонт, когато прелекува зъба заради силна болка. Но все пак е добре лекар да види моста и да прецени ситуацията със зъбите.

# 3 379
Може ли името на специалиста, който извади инструмента и в кой град практикува?

# 3 380
Здравейте.
Преди 6 дни ми поставиха мост на 4 жив зъба.
От първия ден имам болки. Без обезболяващо не става. Това нормално ли е? Не вярвам на зъболекаря защото не мисля че отдели време да почисти  добре. Даже снимка не направи.
Ако направя снимка сега ще покаже ли дали има инфекция или проблем под моста?
Благодаря.

# 3 381
Здравейте.
От първия ден имам болки. Без обезболяващо не става. Това нормално ли е? Не вярвам на зъболекаря защото не мисля че отдели време да почисти  добре. Даже снимка не направи.
Благодаря.

Дано да мине. На мен ми изпилиха два живи зъба за мост и цял месец търпях болки, накрая ги умъртвихме…

# 3 382
  • пустинята Гоби
Може ли името на специалиста, който извади инструмента и в кой град практикува?
За София става въпрос, доктор Петков в клиника Конфидет.

# 3 383
  • На планетата земя
Здравейте.
От първия ден имам болки. Без обезболяващо не става. Това нормално ли е? Не вярвам на зъболекаря защото не мисля че отдели време да почисти  добре. Даже снимка не направи.
Благодаря.
Този мост с временно лепило ли е? Би трябвало да отшуми, ако не огшуми трябва да се умъртвяват. Консултирайте се и с друг зъболекар щом нямате доверие на този.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 23:11 от BUBA_k

# 3 384
  • На планетата земя
Здравейте!
Имам мост правен юли месец, който до сега трябваше да бъде залепен, но единия седми зъб, който е жив ме притеснява. От пиленето и понеже му прави пломба имам чувствителност и наболяване от по-твърда храна. Зъболекарката настояваше да се залепи този мост, но аз си намерих причина да отлагам. Твърди, че щял да мине, добре ама ако не мине трябва да се кърти целия мост, или да се търпи този дискомфорт. Трябва ли да се съглася да се залепи моста, тъй като тя не е от тези, които умъртвяват зъб при желание на пациента?

# 3 385
Прочетете малко по-нагоре моята история, подобна е на вашата. Само че аз съм с пластмасов мост за 6 месеца, защото вадихме зъб 46. Та докторът направи кореново лечение на зъби 45 и 47 през моста. Просто не спряха да ме болят след пиленето и ставаше все по-зле.
След около 5-6 месеца ще го сменим с постоянен циркониев мост.

# 3 386
Аз съм от години с мост, който обхваща и жив зъб и нямам проблеми, но пък не съм имала болка в живия зъб, преди поставянето на моста.

# 3 387
Аз съм от години с мост, който обхваща и жив зъб и нямам проблеми, но пък не съм имала болка в живия зъб, преди поставянето на моста.

И аз не съм имала… никога не са ме боляли тези двата зъба. Но след пиленето започна една болка, и лека полека за месец се увеличи много до степен вече и нощна болка…. Нямам възпаление, нищо. Просто травма от пиленето - необратим пулпит ми каза докторът Sad  и се наложи да ги умъртвим и двата

# 3 388

И аз не съм имала… никога не са ме боляли тези двата зъба. Но след пиленето започна една болка, и лека полека за месец се увеличи много до степен вече и нощна болка…. Нямам възпаление, нищо. Просто травма от пиленето - необратим пулпит ми каза докторът Sad  и се наложи да ги умъртвим и двата

Докторът преди да започне пиленето предупреди ли ви, че това може да се случи? Вероятно, при пиленето е увредил нерв, което е довело до пулпит и впоследствие до два умъртвени зъба за вас. Според мен, ако е достатъчно компетентен да пили живи зъби, това не би трябвало да се случи. А ако не знае как, по-добре да не го прави. Във всички подоби случаи, можем спокойно да говорим за лекарска грешка и/или некомпетентност.

# 3 389
  • На планетата земя
Преди този мост имах друг, който изкара 20 год. с два живи зъба отдолу. Въпроса е, че се наложи да се свали, защото ме заболя изневиделица петия зъб и се влоших за 5-6 дена до нетърпими болки. сега петия зъб е умъртвен, но седмия иска пак да го остави жив. Него го пили още и му направи пломба, защото имал шиечен кариес.Не са някакви нетърпими болки, но при дъвчене на твърда храна се появяват и има дискомфорт. За всеки случай си запазих час за ендодонт и ще се консултирам пак, не ми се мисли да трябва да се кърти пак този мост след няколко месеца и искам да съм сигурна. Лошото е, че ако е спешно не може да се вреди човек да отиде веднага при ендодонт, ами се чака за час с месеци и сега става двойна работа, един оправя, друг дооправя.

Общи условия

Активация на акаунт