Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 417
  • 3 583
  •   3
Отговори
# 555
Не, нямам рентгенова снимка. Преди 3 дни ходих на почистване на зъбен камък и до тогава нямаше нищо, няколко часа по-късно усетих.

# 556
Здравейте! Нормално ли е зъб със запълнени коренови канали, и затворен, някъде четвъртък, да боли още силно? И сякаш задните зъби, венците, също болят и то неприятно. На снимката се видя, че са добре запълнени. Самият зъб боли по- силно при натиск/ получаване, но зъбът ме боли като цяло. Благодаря Simple Smile
Допълвам се, сега видях, че следващият пост е за възпалени венци от упойка, възможно ли е и при мен проблемът да е такъв?

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 12:27 от Анонимен

# 557
Възпалени са ми венците след поставяне на упойка. Препоръка за нещо с което да ускоря отшумяването на болката?

# 558
Търся да си закупя зъбен душ. Може ли да ви помоля за съвети и препоръка какво да гледам и търся?
До сега не съм ползвала и не знам какво е важно и не.
Благодаря предварително!

# 559
Здравейте! Имам проблем с един зъб. Появил се е голям кариес под стара пломба. Преди месец и половина имах много силна чувствителност при топло и студено. За 2 дни направо ми беше изтръпнало половината лице, че имах хрема тогава. Сега също ме боли на моменти, но поне я няма тази силна чувствителност. Проблемът е, че часът ми за зъболекар е чак след 10 дни. Зъболекарят ми ме посъветва да си направя снимка, което сторих преди 2 седмици. Прилагам я. Притеснявам се петното да не стигне до каналите и да не се получи пулпит или гранолом. Sad Може ли да се случи нещо опасно за 10 дни? Благодаря предварително. Днес например пих Нурофен, защото по едно време болката се засили. Ще съм ви благодарна за съвет.

# 560
Здравейте! Имам проблем с един зъб. Появил се е голям кариес под стара пломба. Преди месец и половина имах много силна чувствителност при топло и студено. За 2 дни направо ми беше изтръпнало половината лице, че имах хрема тогава. Сега също ме боли на моменти, но поне я няма тази силна чувствителност. Проблемът е, че часът ми за зъболекар е чак след 10 дни. Зъболекарят ми ме посъветва да си направя снимка, което сторих преди 2 седмици. Прилагам я. Притеснявам се петното да не стигне до каналите и да не се получи пулпит или гранолом. Sad Може ли да се случи нещо опасно за 10 дни? Благодаря предварително. Днес например пих Нурофен, защото по едно време болката се засили. Ще съм ви благодарна за съвет.
За 10 дни, едва ли, но както разбирам болката Ви е от месец и половина, така че не е сигурно, че е било кариес и тогава, особено под обтурация, където няма директен достъп за изследване.От снимката пулпит не може да се диагностицира.

# 561
Търся да си закупя зъбен душ. Може ли да ви помоля за съвети и препоръка какво да гледам и търся?
До сега не съм ползвала и не знам какво е важно и не.
Благодаря предварително!

На Panasonic са хубави зъбните душове.

# 562
Възможно ли е да ме боли ухото от горен мъдрец? Мъдреца е пулпит и ще го вадим в сряда. Предпоставка ли е болката в ухото за прием на АБ (тоест значи ли възпаление)? 😔

# 563
  • София
Здравейте. Миналият вторник поставих пломба. Зъболекарят ми каза, че кариесът е доста дълбок. От вчера започна много да ме боли зъба с поставената пломба, цялата ми лява страна е подута зверски. На какво може да се дължи? Дали ще се наложи умъртвяване на нерва или кореново лечение?

# 564
heartseasee, не винаги биологични лечения дават резултат (да приемем, че вашият стоматолог е решил да действа в тази насока, за да запази виталитета на зъба). В случай, че имате силна болка, отток и подуване за жалост ще трябва отново да се проведе лечение, но вече кореново. Ако се чудите дали ще мине без лечение - не. Simple Smile

# 565
  • София
Благодаря. Да, това се чудех. Дали да поизчакам още няколко дни, за да ми се размине.

# 566
Здравейте, преди три месеца ми падна пломбата с малка част от зъбът (горен кътник)Пломбата е от преди 15 години (умъртвен)
Та ,тогава не взех мерки и преди два дена останалата част от  задния край на зъба се разклати и се отчупи
малко под венеца ,дори си помислих че  счупването е  до долу (вертикално) ....но не беше
Днес бях на зъболекар и от видяното на снимката  каза ,че  най-вероятно няма да можем да го спасим, защото имал доста за чистене, това значи ,навътре под венеца ,а това допълнително ще го изтъни и нямало да остане много тъкан , която пък съответно да издържи  поставяне на щифт и корона......Каза варианта е или мост ,след изваждането или имплант.
Много съм притеснена ,дали да търся друго мнение ,не знам
Прикачвам и снимка

# 567
abrikotinn, зъбът наистина изглежда компрометирaн, имайте предвид, че е стоял дълго време отворен и ако има някаква надежда да се лекува ще трябва първо да преминете през лечение на кореновите канали.

Според мен лично само по снимка не може да се оцени ситуацията и да се каже може или не да остане зъбът в устата в случая.

# 568
  • София
Здравейте. Отново съм аз, но много зъболекарски преживявания ми се насъбраха. Нормално ли е след вадене на мъдрец да има повишено слюноотделяне?

# 569
Tati Alexa, няма как да знаем какво решение е взел стоматологът ви, би трябвало да сте го обсъдили преди да приемете да се лекувате при него. Simple Smile
Предлагат да са едно цяло, но двата зъба от всичките се клатят заради това че са мъртви. Мисля си че ако паднат , цялата конструкция от корони ли ще замине ,или подлежи на реконструкция ?

Общи условия

Активация на акаунт