Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 216 441
  • 3 570
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте,  във вторник ми изпилиха зъб за поставяне на корона но имам чувствителност към студено. Това нормално ли е?

Да, нормално е, особено, ако не е добре изолиран/защитен зъбът.

Все пак се следи чувствителността да не премине в спонтанна болка.
благодаря

# 781
Да.. мисля,че с напоено памуче ми изчисти канала или зъба и аз нз точно. И с иглички.

Бих ли могла да ви споделя тук зъбна снимка на излекувания зъб, да ми кажете дали е почистен и запълнен добре?
Ако може някой зъболекар да види снимката и да каже. Ще съм много благодарна.

Благодаря ви

# 782
Да.. мисля,че с напоено памуче ми изчисти канала или зъба и аз нз точно. И с иглички.

Бих ли могла да ви споделя тук зъбна снимка на излекувания зъб, да ми кажете дали е почистен и запълнен добре?
Ако може някой зъболекар да види снимката и да каже. Ще съм много благодарна.

Благодаря ви

Можете тук или може и на лично да ми я изпратите и ще я погледна. Simple Smile

# 783
Fiffy благодаря ви много. Още в понеделник ще направя снимка и ще я постна тук или ще ви я пратя на съобщение.

Само ако може да ми кажете как се изписва долен 5- ти зъб от мое ляво?
Трябва ми, защото нямам бележка от зъболекарката за снимка, а като отида при рентгена, ще трябва да им дам написано кой зъб искам да снимам.

Още веднъж много благодаря на всички.

# 784

bluebluesky, не намирам за уместно да Ви се карат за подобни неща, защото често тези налепи не са породени от лоша хигиена, а още повече от паста с активен въглен… Често се получават от бактерии, които са черно пигментиращи, но не са патогенни (не са опасни), за жалост се появяват скоро след премахването им. Може би като съвет бих дала да се осигури максимално гладка и полирана повърхност при професионалното почистване.

Ако са с кафяв цвят по-скоро са от кафе, цигари, тъмни напитки (вино например).

Ако приемате желязо съдържащи препрати също е възможно, както и продължителна употреба на вода за уста с хлорхексидин (но там цветът не е толкова тъмен, а кафяв).

Точно бактерии са според мен. Но какво мога да направя? Някаква вода за уста? Хубаво е, че не са патогенни, но е ужасно грозно Sad

# 785
Моля да ми кажете , металокерамиката оцветява ли се от цигари ? С каква четка за зъби , трябва да се мие, и каква вода за уста ?

# 786
Здравейте, какво е най-доброто решение за умъртвени предни два зъба? Както качество, така и естетика? Също така реакция на организнма - алергия, непоносимост. Притеснява ме свикването с новите зъби, би ли повлияло това на говора, притеснява ме фъфлене или съскане

# 787
Fiffy изпратих ти лично съобщение със снимката. Още веднъж ти благодаря.

П.С. Качвам снимката и тук. Надявам се някой стоматолог да я погледне и да ми каже дали е успешно кореновото лечение и въобще каквото вижда на снимката, дали има някакви нередности.

Благодаря

Прилагам и панорамна снимка на всички зъби. Ако може някой да ми каже състоянието на зъбите и какво още има да се прави, ако има. Благодаря

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 19:03 от curse

# 788
Здравейте,малко ми е притеснено моля за това какво мога да направя.
На 26 август ми залепиха две коронки долу на кътниците (нямам мъдрец изваден е),днес усетих лека болка там но тъй като и съседен зъб е за лекуване помислих,че може да идва от него болката.
Когато ми го залепеше зъболекарката каза стисни,но аз нямам упора горе защото горе е мост който е за вадене,стиснах после тя се усети,че няма как да направя натиск щом горе едвам се държи моста.
Преди малко с четката за зъби леко тръкнах и ми потече кръв от венеца ( изглеждат леко отдръпнати )...венеца до коронките,та сега съм в паника.
Как да разбера дали е добре залепен,тоест като погледна виждам венеца леко подут до короната,не много но..и това кървене.
Какво ще ме посъветвате ?
Моята зъболекарка не е много своохотлива,какво може да се направи в случая?
Ако не е добре прилепнала короната към венеца какво може да стане ?

# 789
bluebluesky, честно казано аз не съм открила начин за премахване на тези налепи без да се повяват отново. Не знам как са Ви полирали на вас зъбите, но аз в практиката съм забелязала, че след полиране с airflow (един прах под налягане) се натрупва по-бързо отново, а при полиране с полирна гума по-бавно.

dobriana, от цигарите могат да се получат налепи, които лесно се премахват, трайно оцветяване - не. Препоръчително е мека четка (soft, ultra soft), вода за уста - без хлорхексидин, защото тя е подходяща за употреба до две седмици.

doll, няма категорично мнение, зависи от доста фактори. С чистите керамични възстановявания се постигат страхотни естетични резултати, но трябва и зъботехникът да е добър в работата си. За адаптацията - прави се проект, който е съобразен с доста показатели за да няма изненади накрая.

sandrela, причината за възпалението може да от различно естествено (травма, събрала се плака, може да е от лоша адаптация на короната), това което може да направите в къщи е жабуркане с вода за уста и/или да мажете с орален гел (във всяка аптека продават), ако не усетите подобрение в рамките на няколко дни отидете да установяват каква е причината и да почистят венечния джоб.

# 790
Много благодаря за отговора!
Точно с airflow ми полираха зъбите. Той и много трудно казаха, че се маха налепа, и след чистенето сякаш много скоростно и още по-силно изби Sad
Гледам, че се предлагат чистене + избелване с лед светлина, дали това би имало по-голям ефект?

# 791
Тези налепи са много гадни за почистване честно казано, особено на някои трудно достъпни места и без airflow не виждам как биха се махнали, но след процедурата може зъбите да се минат с полирна гумичка, където е възможно. Идеята е да са максимално гладки зъбите.

Не, избелването няма да помогне, това е различен вид процедура, чрез нея се изсветляват самите зъби и няма отношение към налепите.

# 792
Благодаря!
Ще отида на чистене отново, но наистина е ужасно и не мога всеки месец да ходя Sad

# 793
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър зъболекар в София на сносни цени или да ми кажете в коя група/тема мога да постна въпроса си? Или да ми дадете линк с добри зъболекари.
Благодаря

П.С. Въпроса е, че едните вземат прекалено скъпо, а други прекалено евтино и не мога добре да се ориентирам, искам нещо в средния ценови диапазон и качеството разбира се, да е добре.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 02:13 от curse

# 794
Здравейте! Преди три седмици ми извадиха мъдрец, имаше шевове.,но днес забелязах една дупка, (ще прекача снимка) моля за мнение от зъболекар нормално ли е.?

Общи условия

Активация на акаунт