Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 216 416
  • 3 570
  •   1
Отговори
# 795
Да, нормално е. Simple Smile

# 796
Здравейте,малко ми е притеснено моля за това какво мога да направя.
На 26 август ми залепиха две коронки долу на кътниците (нямам мъдрец изваден е),днес усетих лека болка там но тъй като и съседен зъб е за лекуване помислих,че може да идва от него болката.
Когато ми го залепеше зъболекарката каза стисни,но аз нямам упора горе защото горе е мост който е за вадене,стиснах после тя се усети,че няма как да направя натиск щом горе едвам се държи моста.
Преди малко с четката за зъби леко тръкнах и ми потече кръв от венеца ( изглеждат леко отдръпнати )...венеца до коронките,та сега съм в паника.
Как да разбера дали е добре залепен,тоест като погледна виждам венеца леко подут до короната,не много но..и това кървене.
Какво ще ме посъветвате ?
Моята зъболекарка не е много своохотлива,какво може да се направи в случая?
Ако не е добре прилепнала короната към венеца какво може да стане ?
Може би венеца се е възоалил, и когато го засегнете с четката за зъби според мен е нормално да се разбрани. А когато ви слагаха короните имахте ли чувствителност към студено? Аз имам този проблем в преди 2 дни е сложена.

# 797
Здравейте,
Какво следва когато корени на кътен зъб не са извадени до край? Става въпрос за зъб, който беше с пломба, но се счупи, падна и пломбата и остана само с 1 парче и корени. Днес бях на зъболекар, но за 2ч борба не можа да извади и 3те корена, останаха 2 парчета защото е бил много крив а на единия има и гранулом.
Предложиха ми или да чакам 2 месеца да се вдигне малко корена нагоре и да пробваме пак или операция с рязане на костта. Изписаха ми антибиотик за 7 дни.
Това се случва в Англия. Възможно ли е наистина да се вдигнат парчетата от корена на горе? Не знам какво да правя, в понеделник пак ще ходя да говоим за вариантите. Ще съм благодарна на всяко мнение.

# 798
Ако имате възможност, потърсете лицево-челюстен хирург.

# 799
Принципно го има това, че може останалите корени да мигрират във времето, но кой може да каже кога и че мястото няма да се възпали? Не се подхожда така към здравето на един човек.

Потърсете друг специалист, щом настоящият не може да се справи със ситуацията и нека се извади, неразумно и неоснователно е да стои отворена рана с останали корени + гранулационна тъкан. За мен лично сега би било по-щадящо.

# 800
Преди 2 дена извадих 6 зъб долу и имам болка в скулата,слепоочието.Може ли да е останало нещо,защото виждам нещо бяло в дупката на извадения  кътник.Той беше само корен,защото се счупи преди 1м.

# 801
lavaca, щом имате болка е най-добре да Ви видят контролно и при нужда да се промие раната и/или да се постави медикамент.

Дали е останало нещо ще е трудно да видите, само рентгенова снимка би показала със сигурност, бялото, което виждате е събрала се плака, със сигурност не е част от зъб.

# 802
След вложените корони  , преди 2 седмици виждам ,че отвътре предните два зъба венеца е взел да лилавее. Нямам болка и проблем с короните , единствено усещам ,че понякога между двата влиза слюнка. Това нормално ли е ? Доктора каза в понеделник да отида за преглед на венците и ако трябва някъде да се добави някакъв материал

# 803
Здравейте! Предстои ми вадене на зъб, който е образувал фистула в корена и не може да се спаси, след което ми е препоръчано поставяне на имплант. На 35 години съм и до момента не са ми вадили зъб, с имплантите също не съм запозната. Имам въпроси като в какъв срок след ваденето е добре да се пристъпи към импланта. И за какво да внимавам при избора на специалист?

# 804
bell, щом има фистула (активно възпаление) е добре след изваждане да се изчака, препоръките са около 4 месеца за долна челюст и около 6 месеца за горна челюст. Принципно има вариант и за едновременно изваждане на зъба и поставяне на имплант, но това трябва да го дискутирате със специалист, някои лекари отказват, когато има възпаление.

В кой град се намирате? Може и на лично да ми пишете, евентуално, ако мога да Ви препоръчам специалист. Иначе е добре на едно и също място да Ви бъде поставен имплантът и короната, защото има доста имплантологични системи на пазара, всеки лекар/клиника работи с една например. В противен случай излишно се утежняват нещата, а и оскъпяват, защото ще трябва да си покриете консумативите.

Искам да напомня и ако не Ви направят имплантолгичен паспорт (съдържа марка, модел, размер и тн на импланта) да си го изискате, защото ако се наложи да попаднете при друг лекуваш лекар става сложно и не винаги по рентгенова снимка могат да се познаят имплантите.

# 805
Благодаря за отговора. От Карлово съм, може би в Пловдив ще ходя за имплант, макар че и в нашия град имало лекар, който се занимава. За долна челюст става дума. Всъщност не е необходимо един зъболекар да извади зъба и да постави импланта, нали?

# 806
Благодаря за отговора. От Карлово съм, може би в Пловдив ще ходя за имплант, макар че и в нашия град имало лекар, който се занимава. За долна челюст става дума. Всъщност не е необходимо един зъболекар да извади зъба и да постави импланта, нали?

Не, няма нужда един и същ зъболекар да Ви извади зъба и да постави импланта. След екстракцията се чака раната да зарасне (обикновено няколко месеца, както сте описали в случая) и след това се поставя имплантат.

# 807
Здравейте, аз съм чувала за имплант и, че се правят разни изследвания за да се разбере дали човек може да понася имплантите. Защото ако организмът му ги отхвърля, тогава става не една беля, инфекции и т.н.

# 808
Здравейте, аз съм чувала за имплант и, че се правят разни изследвания за да се разбере дали човек може да понася имплантите. Защото ако организмът му ги отхвърля, тогава става не една беля, инфекции и т.н.

И аз съм чувала подобно нещо, но това дали е наистина 100 процента истина, че се правят някакви изследвания за успеваемост, и ако е така защо все пак има процент на неуспаваемост?
Все пак знам, че има някакъм процент на отхвърляне и  заради самия организъм и може би съпъстващи причини, тюнюпушене, лошо хигиена  или другия варинт е ако не поставили прецизно импланта, за което знам, че за да се избегне се изчислява компютърно, друга причина е импланта да е произведен дефектно.

Дали може някой да отговори каква е тази процедура за изследване за успеваемост на импланта, дали човек понася импланта преди имплантиране или е пълна заблуда?

# 809

И на мен ми предстои вадене на 6 в долната лява челюст и слагане на имплант.От Пловдив  съм и съм ходила при двама с различно предложение.Поставяне с изваждането или вадене,заздравяване и тогава.Незнам какво да реша,но ми казаха че не трябва да пуша и незнам какво да правя, ако не ми се счупи коронката на 6 ,защото се клати.Следя и ще ми е интересно да чуя и Вие къде сте се ориентирали в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт