Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 464
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 945
Много странно.
Синтетична кост слагат най-често.
Защо да бъде отхвърлен импланта ?
Ако не пушите и водите стриктна хигиена, няма проблем.

Водя стриктна хигиена, но пуша и имам пародонтална инфекция

# 946
Имплант се слага само след като тази инфекция е овладяна.

# 947
Имплант се слага само след като тази инфекция е овладяна.

И ако има кост

# 948
Не е проблем, слага се.

# 949
Пушенето е най-добре да махнете, с нищо не помага. Като бивш пушач на цигари давам акъл, не че някой го е искал, де. Но сме жени, по-добре със зъби в устата, отколкото с цигара.

# 950
А някой запознат ли колко горе долу струва грубо присаждане на кост в момента? И след това импланти?

# 951
  • Варна
От 6 години имам имплант горе вдясно, шести зъб. И синтетична кост ми присадиха тогава, мисля около 600 лв струваше тогава тази екстра.
Всичко е ок засега. Имплантираният зъб е като мой естествен.

# 952
Здравейте! Ще прозвучи странно може би, но от 2-3 дни имам болка в зъба горе в дясно при вървене, при слизане по стъпалата, при скачане и при навеждане. Там имам  един зъб, който няма нерви и се притеснявам да не е от него, но пък докато дъвча не ме боли и си мисля, че може да е от синусите, тъй като грипясах, ала ми минава вече. Не знам какво да направя дали да изчакам, за да видя дали е от синусите или да отида веднага на зъболекар... От какво може да бъде според вас?

# 953
Такава симптоматика е характерна при проблеми със синусите.

Възможно е да се прояви синузит в резултат на проблемен зъб, но тогава е налице и зъбна симптоматика.

# 954
Здравейте! Имам проблем с венците от около 16 годишна, а може и да е от по - рано. Сега съм на 26 години. Проблема се състои в това, че венците ми кървят при всяко миене на зъбите. Венците на долната челюст са се отдръпнали и се опасявам, че в един "красив" момент ще остана без зъби. Последния път, когато посетих зъболекар,  беше за да ми премахне зъбния камък. Той ми обясни, че зъбите са ми много здрави, но венците не са ми окей. Изпробвала съм какви ли не пасти за зъби, но нямаше резултат. Благодаря предварително за помощта!

# 955
От 6 години имам имплант горе вдясно, шести зъб. И синтетична кост ми присадиха тогава, мисля около 600 лв струваше тогава тази екстра.
Всичко е ок засега. Имплантираният зъб е като мой естествен.

Къде ви поставиха импланта?

# 956
  • плевен
Привет! Налага ми се подмяна на коронка. Въпросът ми е болезнено ли е махането на старата коронка, доста съм страхлива!

# 957
Ако зъбът е умъртвен - не, ако е жив - може да имате чувствителност, болка при сваляне на короната.

# 958
  • плевен
Ако зъбът е умъртвен - не, ако е жив - може да имате чувствителност, болка при сваляне на короната.
Благодаря Ви! Умъртвен е, много се надявам да няма болка.

# 959
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате опитен ендодонт в София, който ще ме приеме бързо.
Започнах лечение на умъртвен зъб при ендодонт преди седмица. След първото посещение се надух и три дни имах жестоки болки в зъба и бузата. Зъболекарят отказа да отвори зъба и вече втора седмица иска да стоя така, докато минело обостреното състояние. Имам лека температура, подуване и зачервяване на венеца. Непрекъсната пулсираща болка в зъба, носа и окото. Според него след седмица ще почисти още веднъж каналите и ще ги запълва. Притеснена съм от метода му на лечение и болката, която търпя. Искам да посетя друг ендодонт, за да види, какво реално се случва със зъба. Днес напипвам и топче на венеца над зъба.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт