Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 280
  • 3 473
  •   1
Отговори
# 1 965
Какво ви прави предният зъболекар? Нещо прави ли ви по зъбите.
За кой зъб е вписал манипулация?

# 1 966
Единствено преглед, както и сега.
Не ми стана ясно за кой зъб е вписано нещо.
Само спомена за това разминаване в статуса на съответния зъб и за евентуална глоба.

# 1 967
Ами виж си какво пише в книжката..пише номер на зъб.
Този какво го бърка, щом няма да вписва манипулация? Освен това новата година се нулират вписванията, и за 2024  си имаш възможност да си направиш нещата по каса, не си ощетена...

# 1 968
  • София
Единствено преглед, както и сега.
Не ми стана ясно за кой зъб е вписано нещо.
Само спомена за това разминаване в статуса на съответния зъб и за евентуална глоба.
Дали е възможно да ви е чистил зъбен камък и да е писал нещо в книжката, което като цяло е незаконно, но има зъболекари, които нямат достатъчно работа и пациенти и така нарушават националния рамков договор, за да вземат някой и друг лев от горе и пациента да получи по-ниска цена с 64 лева?

# 1 969
Явно е проблем за този въпросното разминаване.
На предишния миналата година съм ходила веднъж за профилактичен преглед, без да ми е правил пломби или други манипулации.
Както и да е, благодаря за включванията.

# 1 970
Почистване не правите ли на профилактичното ходене? Simple Smile

# 1 971
  • Mediterraneo
Аз по принцип да. Правят ми панорамна снимка, ако излезе проблем, ми правят оферта с цената, работи се и после е почистването. Последно така се получи- имах дълбок кариес, който беше под въпрос дали ще се размине само с пломба( слава богу, успя да го спаси), направиха го и ми назначиха час за почистването.

# 1 972
  • София
Здравейте, от около седмица след зъбна интервенция на един зъб имам силно жълтеникаво оцветяване по зъбите, все едно имам много плака, но не е такова, защото и след търкане остава. Освен това, никога не ми се е случвало.
На амоксициклин съм, възможно ли е да е от него. Толкова гадни и жълти зъбите си никога не съм виждала, а съм месец след почистване и търкам много по- старателно от преди.

# 1 973
Здравейте, от около седмица след зъбна интервенция на един зъб имам силно жълтеникаво оцветяване по зъбите, все едно имам много плака, но не е такова, защото и след търкане остава. Освен това, никога не ми се е случвало.
На амоксициклин съм, възможно ли е да е от него. Толкова гадни и жълти зъбите си никога не съм виждала, а съм месец след почистване и търкам много по- старателно от преди.

Привет,  посетете профилактично вашият зъболекар. Възможно е да е от лекарства, но трябва да се прегледа Simple Smile)

# 1 974
  • In the land of Never Never
https://www.noradent.bg/services/izbelvane-pri-tertraciklinovo-ocvetqvane/
Спомням си, че съм го чела и преди, в листовките на тетрациклини.

# 1 975
  • София
Според вас нормално ли е при направа на кътник със стара полимерна пломба + кофердам и аспиратор...  да има 4-5 преглъщания за 1ч и нещо (поради неудобство, тялото е в хоризонтално положение).
Не си спомням друг път да се ме карали да преглъщам изпилен зъб/пломба?!? Не е ли опасно за здравето?

# 1 976
Извинете, не разбрах какво да преглъщате ви карат ?

# 1 977
  • София
Здравейте!
Двата ми странични, горни резци са изкривени още от детството ми (извъртяни са напред) и не съм сигурна как могат да се коригират.

# 1 978
Според вас нормално ли е при направа на кътник със стара полимерна пломба + кофердам и аспиратор...  да има 4-5 преглъщания за 1ч и нещо (поради неудобство, тялото е в хоризонтално положение).
Не си спомням друг път да се ме карали да преглъщам изпилен зъб/пломба?!? Не е ли опасно за здравето?
С  кофердам нищо от материла с който се работи не би трябвало да попада в гърлото. Нали това му е идеята!

# 1 979
  • София
С  кофердам нищо от материла с който се работи не би трябвало да попада в гърлото. Нали това му е идеята!
да, но понеже беше отдавна, сега се сетих, че първата част по ровичкането беше без него!
Пп. Не трябва ли за финал да е полиран с гладкост до естествен зъб?

Общи условия

Активация на акаунт