Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 743
  • 3 476
  •   2
Отговори
# 2 430
  • Варна
Променя ми се захапката. В момента опира на две места. Много неприятно.
Не мога да си затворя устата, без да изпитвам напрежение.
Знам какво следва, просто споделям
Как се оправяте

# 2 431
  • Цюрих
Здравейте отново!
Минаха вече повече от 2 седмици след като ми извадиха зъба, обаче при операцията са ми зашили бузата за венеца. Сега от едната страна имам прихлупване и още ме дърпа мястото там и засяда храна. Това така ли ще си остане? Нормално ли е да усещам мястото изтръпнало? Още говоря все едно съм лапнала марля и не мога да се ухиля широко, много ме дърпа и боцка, когато се разсмея. Освен това се вижда някакво бяло широко петно,където е бил зъба, няма дупка и си седи без промяна, освен че в единия край е започнало да става леко розово. На някои места се виждат разрезите ясно, но са по-ярко розови от останалата тъкан.
Колко време трябва да се промивам още с кислородна вода и Елудрил? Вече ми е гадно от това постоянно миене на зъби...

# 2 432
Здравейте, моля за мнение имам ли инфекция горе в дясната страна, след почистване на зъбен камък ми започна болка при допир с топло или студено, а процедурата беше преди повече от два месеца. Преди нея излекувах последния седми горе и сложих корона. Сега не знам от него ли е или от някой друг там заради чистенето на камъка.
Също от другата страна моста ми мърда и виждам дупка в крайния зъб, който го държи и когато бъркам с клечка за зъби е кухо. Явно зъба е изгнил, дали ще може да се сложи щифт и да задържи още някоя година? И ако може да ми препоръчате специалист, който слаба щифт, защото навсякъде ми казват да го махам и да слагам имплант.

# 2 433
Здравейте отново! Това е панорамна снимка на момче с аутизъм. Кажете колко е зле работата, за счупените зъби знам, но другото ме притеснява.

# 2 434
Боли ли го някой от зйбите?

# 2 435
Ами той е невербален, но посочва в горната челюст и прави болезнени физиономии 😭

Боли ли го някой от зйбите?

# 2 436
Здравейте, нуждая се от вашето мнение!

Извадих 3 мъдреца (всички от които ретинирани) и тъй като искам да започна ортодонтско лечение ми бе обяснено, че трябва да извадя и единственият здрав и нормално пробил (горен ляв) мъдрец.

Адекватно ли е от ортодонтска гледна точка?
ЛЧХ ми сподели, че не би извадил здрав зъб.
Трудно ми е, понеже другите ми леви молари са с обтурации поради кариес и пулпит и не ми е удобно при хранене.

# 2 437
От след премахването на зъбен камък зъбите ми станаха чувствителни , появиха се сини места по венците . Вече няколко дни съм така . Мия се с пастата и водата които ми препоръча доктора , но не минава. Не е точно болка , а нещо като парене не знам по различна болка е . Кажете с какво друго мога да успокоя тия венци и горе долу колко време ще е така  . Доктора каза , че мога да мина с кислородна вода , но не знам с тампонче ли ?

# 2 438
От кислородната вода ще ти станат още по-чувствителни, на мен така ми действа. Купи си медицинската паста за зъби Айона, има я в Ремедиум, безценна е в твоя случай, успех
От след премахването на зъбен камък зъбите ми станаха чувствителни , появиха се сини места по венците . Вече няколко дни съм така . Мия се с пастата и водата които ми препоръча доктора , но не минава. Не е точно болка , а нещо като парене не знам по различна болка е . Кажете с какво друго мога да успокоя тия венци и горе долу колко време ще е така  . Доктора каза , че мога да мина с кислородна вода , но не знам с тампонче ли ?

# 2 439
Моля за съвет, до сега имах мост на три зъба, но крайния зъб от моста е за вадене. След него имам последния зъб, който е умъртвен отдавна. Зъболекаря ми предлага да направя мост, който да се държи на него. Така този мост ще бъде с четири зъба. Това тежка конструкция ли е? Кое е по добре това или имплант на този крайния зъб?

# 2 440
  • София
Аз съм с мост на 4 зъба. Далеч по-здрав е отпреди, когато бях с 2 и после с 3.
Това, че зъбът е умъртвен, е добре. При мен го умъртвяваха специално за моста и отделно вадиха третия, заради което се наложи около месец да съм с временен мост, което е адски неприятно.

# 2 441
Това, че зъбът е умъртвен, е добре. При мен го умъртвяваха специално за моста и отделно вадиха третия, заради което се наложи около месец да съм с временен мост, което е адски неприятно.

Благодаря! Дано и при мен е така!
А от какъв материал е моста?
Попитах може ли да е цирконии, но зъболекаря ми каза, че при по големи конструкции като 4 мост се препоръчва металокерамика, защото в по еластична. Сега навсякъде съм с металокерамика и ми се иска лека по лека да започна смяната с цирконии.

# 2 442
  • София
Металокерамика е моят.

# 2 443
  • София

Благодаря! Дано и при мен е така!
А от какъв материал е моста?
Попитах може ли да е цирконии, но зъболекаря ми каза, че при по големи конструкции като 4 мост се препоръчва металокерамика, защото в по еластична. Сега навсякъде съм с металокерамика и ми се иска лека по лека да започна смяната с цирконии.
Аз бих поискал второ мнение. При мост се пилят често зъби, които са живи, цирконият позволява да се пили по-малко от колкото за металокерамика, тоест от вашия зъб остава повече. За цирконийн е нужно 1,2 изпиляване в посока, а за металокерамика 2 милиметра. Възможно е вашият зъболекар или неговият зъботехник да няма опит с цирконий и да се опитва да ви направи, това в което той е най-опитен и добър. Без да е нарочно, просто така сме устроени. Пълно е със зъболекари, които казват-не си слагайте имплант, аз ще ви направя мост, импланта може да го отхвърли костта. Ако попитате от къде черпи тази статистика и задълбаете, ще разберете, че това мнение не е компетентно.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 11:08 от thedentist

# 2 444
Към зъболекарите от форума - има ли вероятност силиконова протеза на 3 горни зъба (5,6 и 7) да бъде толкова неудобна, просто защото не е изработена добре. Повече от година я имам, слагам я по няколко часа на ден, но не мога да свикна с нея. Имам чувство, че цялото ми небце е пълно с пластмаса, предизвква ми позиви за гадене и чакам с нетърпение да я сваля за няколко часа. Последните няколко седмици не я бях слагала покрай други проблеми със зъбите и днес като я сложих, ми се стори още по-неудобна и веднага я свалих. Зъболекарката ми казва, че всичко ми е в главата и няма как да ми е неудобна Simple Smile Записала съм си час за друг зъболекар да чуя и неговото мнение.
Дали има някакъв друг вариант за по-удобна протеза. Знам, че медицината вече е много напреднала, но аз не съм запозната. Вариантът с импланти отхвърлям поради затруднено финансово положение и това че костта ми се е стопила. Пък и съм сериозен пушач. Доколкото разбрах не трябва да се пуши, ако има импланти.                               Ще съм благодарна на всякакви съвети и идеи.

Общи условия

Активация на акаунт