Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 202
  • 3 473
  •   1
Отговори
# 2 535
Сложих зъбен имплант преди 2 месеца почти. Вчера ми сложиха надстройката. Ужасно много ме боли мястото. Събудих се с ужасни болки и като че ли е по-топъл метала в устата ми . Трябва да чакам до понеделник. Какво може да е? Ако е инфекция до понеделник дали няма да е късно.
Още докато ми слагаше упойката ме заболя много, казах му , отговори ми, че не знае защо. Аз винаги имам проблеми с упойките, не ме хващат и се изнервят с мене.

# 2 536
Сложих зъбен имплант преди 2 месеца почти. Вчера ми сложиха надстройката. Ужасно много ме боли мястото. Събудих се с ужасни болки и като че ли е по-топъл метала в устата ми . Трябва да чакам до понеделник. Какво може да е? Ако е инфекция до понеделник дали няма да е късно.
Още докато ми слагаше упойката ме заболя много, казах му , отговори ми, че не знае защо. Аз винаги имам проблеми с упойките, не ме хващат и се изнервят с мене.
Какви интервенции са Ви правили? Има много интервенции около поставянето на импланти. С тази информация нищо не може да Ви се сподели. Пишете на лекуващия, за да прецени дали има място за притеснение. По описанието няма място за притеснение...

# 2 537
Здравейте! Моля кажете къде мога да отида утре в София за преглед , спешно е ! Има ли в София дентална клиника в която могат да ме вземат без предварителен час? Нещо като спешен кабинет ,но с рентген... Затова написах клиника? Благодаря!

# 2 538
Здравейте! Моля кажете къде мога да отида утре в София за преглед , спешно е ! Има ли в София дентална клиника в която могат да ме вземат без предварителен час? Нещо като спешен кабинет ,но с рентген... Затова написах клиника? Благодаря!
вижте тези https://speshen-zabolekar.com/

# 2 539
Може да пробваш в клиника Веадент.Намира се до стадион Васил Левски и работят 24 часа.Два пъти ходих по спешност при тях и като цяло съм доволен оправиха и двата гафа на предишния ми стоматолог.А и бях учуден,че не ми съдраха кожата финансово като повечето спешни клиники

# 2 540
  • София
И аз щях да препоръчам Веадент, но не съм сигурна дали имат рентген.

# 2 541
Има портативни преносими рентгенови апаратчета. Стоматоложката, при която хода, има такъв и ми прави снимка при нужда. Тя си работи сама в кабинет и щом си е купила такъв, какво останало за клиниките.

# 2 542
  • София
Има портативни преносими рентгенови апаратчета. Стоматоложката, при която хода, има такъв и ми прави снимка при нужда. Тя си работи сама в кабинет и щом си е купила такъв, какво останало за клиниките.
Портативните рентгенови апаратчета са много вредни за самата докторка, която прави снимките.
Ако вече е приключила с ражданията, може и да е оправдано, но ако не е, направо е ужасно това , което си причинява.

# 2 543
На кое казвате портативни?

# 2 544
Надявам се, че тя е наясно. Не прави често снимки с него, но стават много по-добри, отколкото на обикновен рентген са ми правили. Може би има значение и самия апарат.

Тета, нещо от този сорт
https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D … nL8M&vssid=mosaic

# 2 545
  • Цюрих
Здравейте,
Имам долен мъдрец за, който е избил на половина, но няма място за него да избие напълно.
В момента провеждам ортодонтско лечение и ме съветват да го извадя.
При направена снимка, 5д скенер се установява извит корен, който влиза при нерва.
Казват, че ще бъде сложно изваждането. Някой имал ли е сходен случай?
Аз вадих такъв мъдрец и следващата година още един, напълно скрит в челюстта(казват им съответно полуретинирал и ретинирал). Голям страх брах, че на всичкото отгоре имам и тревожност, но като цяло операцията минава доста безпроблемно, АКО СЛУЧИШ НА ДОБЪР ХИРУРГ.Аз ходих на лицево-челюстен, мисля. Но и орален може да свърши същата работа. Около 400лв ми взеха за зъб.
Цялата процедура трая около час и половина, като се състои в това, че ти отлепват венеца, поизпилват костта, срязват зъба на части и го вадят (или пък цял, ако може). Усеща се дърпане и стъргане. Гадно е, но се преживява. Във Варна при д-р Едрев вадих горен 6ти зъб и там имат опция за пълна упойка; за упойка, в която си полузашеметен-отговаряш на команди, но после не помниш нищо; нормална местна упойка, в която си в съзнание. Аз избрах нормална упойка, но пък вдигнах 200кръвно от страх, така че донякъде съжалих, че не избрах по-щадящата процедура.
Всичко звучи много стресиращо, но според мен е по-труден възстановителния период.Защото пиеш антибиотик, пък те боли зверски, пък си с оток и цветовете на дъгата, пък не можеш да ядеш нормално. Пък при мен след 1 месец, след първата операция, по невнимание, ми се получи реинфектиране на раната, та още 1 антибиотик.. После мястото беше изтръпнало няколко месеца и все ме болеше... за мен това си е също стрес. Но като цяло при нормален, здрав човек, нещата минават за 7 дни, ако няма усложнения.
И както казах, от най-решаващо значение е специалистът. Пиши ми за контактите на хирурзите, при които съм ходила,ако искаш да ти дам, на ЛС.

# 2 546
Здравейте,
Имам долен мъдрец за, който е избил на половина, но няма място за него да избие напълно.
При направена снимка, 5д скенер се установява извит корен, който влиза при нерва.
Аз вадих такъв мъдрец и следващата година още един, напълно скрит в челюстта(казват им съответно полуретинирал и ретинирал). Голям страх брах, че на всичкото отгоре имам и тревожност, но като цяло операцията минава доста безпроблемно, АКО СЛУЧИШ НА ДОБЪР ХИРУРГ.Аз ходих на лицево-челюстен, мисля. Но и орален може да свърши същата работа. Около 400лв ми взеха за зъб.
Цялата процедура трая около час и половина, като се състои в това, че ти отлепват венеца, поизпилват костта, срязват зъба на части и го вадят (или пък цял, ако може). Усеща се дърпане и стъргане. Гадно е, но се преживява. Във Варна при д-р Едрев вадих горен 6ти зъб и там имат опция за пълна упойка; за упойка, в която си полузашеметен-отговаряш на команди, но после не помниш нищо; нормална местна упойка, в която си в съзнание. Аз избрах нормална упойка, но пък вдигнах 200кръвно от страх, така че донякъде съжалих, че не избрах по-щадящата процедура.
Всичко звучи много стресиращо, но според мен е по-труден възстановителния период.Защото пиеш антибиотик, пък те боли зверски, пък си с оток и цветовете на дъгата, пък не можеш да ядеш нормално. Пък при мен след 1 месец, след първата операция, по невнимание, ми се получи реинфектиране на раната, та още 1 антибиотик.. После мястото беше изтръпнало няколко месеца и все ме болеше... за мен това си е също стрес. Но като цяло при нормален, здрав човек, нещата минават за 7 дни, ако няма усложнения.
И както казах, от най-решаващо значение е специалистът. Пиши ми за контактите на хирурзите, при които съм ходила,ако искаш да ти дам, на ЛС.
Здравейте, може ли и на мен контакти?

# 2 547
Здравейте,
Здравейте, може ли и на мен контакти?

Може ли и на мен контакти?Simple Smile

# 2 548
Здравейте, на 20.09 ми извадиха два зъба, един до друг. Оперативно и имам шевове. От време на време ме поболва. Това нормално ли е? Отделно сякаш бузата ми трепти 😂 не тупти, а трепти, като тик… За първи път ми вадят зъби и не знам така ли трябва да се чувствам. Пия антибиотик 2х1 аугментин. Ще ми се да пия и обезболяващо, но ме е страх защото петък, събота и неделя пих по един аулин на ден. Не искам да натоварвам организма ми допълнително. Колко и какви мога да пия?  Хирурга нищо не каза, само да се жабуря с вода с половин лъжица сол, като не мога да ида при него отново, поне не скоро, защото той е в София, а аз съм на 150км от София. Благодаря предварително!

# 2 549
Slynchev.chovek
не трябва да жабуриш, а да държиш водата в устата и да се опитваш по- дълго да е от страната на извадените зъби. На зададените от теб въпроси не мога да отговоря, но те съветвам да посетиш стоматолог, който ти е наблизо. Извадиха ли ти конците?

Общи условия

Активация на акаунт