Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 976
  • 3 472
  •   1
Отговори
# 2 580
  • София
Благофаря, Тете. И аз го гледах като тъмно петно.
А на моята снимка не виждам така. Нито гранулом.

# 2 581
То ние като не сме учили за това, и не знаем какво и да гледаме де Simple Smile а и двуизмерна е само снимката, то реално ако е отзад пробойната, ще ли се види на секторната ..
А черното петно що е там, синуса ли е това...Фифи дано да дойде и каже.

# 2 582
  • София
Да, синусът е. Така ми казаха преди, като ахнах.

# 2 583
Здравейте, незнам досега някой дали е имал такъв случай.В момента 3 месеца вече не могат да ми затворят 5 ти долен зъб.На зъба дефакто нищо му няма,но стигне ли се до пълнеж умирам.В устата си нямам изобщо 7 ми зъби,защото от 10 Тина години след като ми извадят нерв не можем да затворим зъба и имам извадени по тази причина не поради мърливост.6 ти зъб също поради тази причина е изваден и имам имплант.2020 г.горен 6 ти пак така с месеци кошмарни болки накрая моя зъболекар ме прати в София при д-р Йовчев той ми каза тогава за 30 години практика си ми третия такъв случай.Тогава не ми даде гаранция но се оправи зъба напълни му каналите.Сега съм пак на зор от 3 ти юли се занимавам с долен 5 ти зъб пред импланта.Един месец при моя зъболекар той два пъти пълни и разпълва тогава ме болеше само като напълни каналите реших да отида в Пазарджик там сигурно ходих поне 35 пъти и не стигнахме до пълнене.Последен случай от вчера сложиха ми паста преди пълненето прибрах се в Пещера ухото от същата страна към зъба изби стана рак червено получих сърцебиене и направо легнах толкова лошо ми беше.Днес отидох да ми махнат пастата и в момента съм пак на памук.Звънях в на Йовчев клиниката днес правих снимки на зъба но той е празен в момента.Като цяло имам доста алергии по мене но от 10 години нещо стана и последните години ескалира и незнам какво да правя.Зъболекаря в Пазарджик иска да го вади.Е то хубаво но аз съм на 40 години утре,вдругиден друг ще ми се наложи да умъртвя всички ли ще ги вадя.Имам списък на нещата които са ми слагали но вече реагирам на всичко.Реакция ли давам или зъба херметически не може да се затвори.Ако Йовчев не ме вземе кажете ми къде да отида,няма да го извадя ще се боря.

# 2 584
The catcher, от снимката по-скоро 7ми зъб (последният), с дълбоко изграждане е, не е изключено да е довело по една или друга прилича до възпаление на нерва.

Тъмната сянка е част от синуса.

samanta, по това, което описвате звучи като да има пропуски в лечението, което води до непрекъсната инфекция в зъба и невъзможност от затваряне, но няма как да кажа, че на 100% е така.

Освен това щом имате установени алергии си направете тествуване, но трябва да подетите дентален лекар и да назначи изследване към средствата, които използва в практиката си.

За кой град търсите? Ако е за София има много добри лекари. Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 07:27 от 🧸 Fiffy

# 2 585
[

samanta, по това, което описвате звучи като да има пропуски в лечението, което води до непрекъсната инфекция в зъба и невъзможност от затваряне, но няма как да кажа, че на 100% е така.

Освен това щом имате установени алергии си направете тествуване, но трябва да подетите дентален лекар и да назначи изследване към средствата, които използва в практиката си.

[/quote]
Здравейте аз също мислих да се тествам но зъболекаря в Пазарджик ми каза,че няма смисъл,на което аз не вярвам.Иначе към момента дадох реакция към пълнежите 1.Биокерамика 2.Кортизомол и от лекарствата 1.Индекстол 2 Калции 3.Хлорфанол.В Пазарджик питах няма ли някаква паста хипоалергична казаха ми,че няма.Имам снимки от вчера ако нещо да ги кача тука.Освен болката,която изпитвам към всичко венеца долу до Коста също почва да надува,а най-интересното е,че когато ми подсушаваха зъба усещах едно трептене малко като от ток.Сто пъти питах да няма скрит канал нещо,не та не нищо няма един е.Та в момента нямам зъболекар ако Йовчев ме вземе добре ако не незнам къде да отида.

# 2 586
Кога дадохте реакция, при тестуване или след прилагане на медикаментите при лечение?

Според мен е комбиниран проблемът. Дори и да нямате алергия, тя трябва да бъде изключена на базата на тествуване.

Дали има допълнителен канал не мога да кажа така, но никога нищо не е изключено.

Но освен тези проблеми според мен има пропуски в етапите на самото стандартно лечение.

# 2 587
Здравейте! Има и други добри и доказани специалисти ендодонти в София. От личен опитпрепоръчвам д-р Мирена Дойчинова - много добър ендодонт! Чувала съм добри отзиви и за Кефалов. Търсете ендодонт, за да спасите зъба. Успех!
[

Здравейте аз също мислих да се тествам но зъболекаря в Пазарджик ми каза,че няма смисъл,на което аз не вярвам.Иначе към момента дадох реакция към пълнежите 1.Биокерамика 2.Кортизомол и от лекарствата 1.Индекстол 2 Калции 3.Хлорфанол.В Пазарджик питах няма ли някаква паста хипоалергична казаха ми,че няма.Имам снимки от вчера ако нещо да ги кача тука.Освен болката,която изпитвам към всичко венеца долу до Коста също почва да надува,а най-интересното е,че когато ми подсушаваха зъба усещах едно трептене малко като от ток.Сто пъти питах да няма скрит канал нещо,не та не нищо няма един е.Та в момента нямам зъболекар ако Йовчев ме вземе добре ако не незнам къде да отида.
[/quote]

# 2 588
Зачервяване и сърцебиене е възможно да е алергична реакция. Аз съм с тежка алергия, вкл. и медикаментозна. Зимата ходех доста на зъболекар, правихме коронки. Натъпкана с десибел, алергодил спрей за нос и помпичка фостер преди всяко посещение. И въпреки това, правех астматични белодробни спазми от някои неща. Спирахме, изчаквахме докато кашлях, изтърпях някак и въпреки това се справихме. А освен това зъболекарката поддържа и урбазон в кабинета, ако се наложи.
Самият зъболекар също може да ти направи тест към материалите, на вътрешната страна на ръката  след китката капва материал, лекичко минава с игла, без да наранява кожата и изчаква 30 мин. да види дали има реакция - зачервяване и сърбеж. Трябва да го е учил това, но доста бъдещи стоматолози си затварят ушите в тези часове, сякаш не може да им се случи в кабинета.

В Стоматологичния факултет в София има алергологичен кабинет, пращали са ме в него за тестове. Има и такава дисциплина.  Освен това може да отидеш на частен прием при някой от преподавателите, които преподават зъболечение, не зная как точно се нарича специалността. Предполагам, че те би трябвало добре да знаят как се лекува зъб, щом го преподават това. Или поне да се консултираш с такъв преподавател.
Свържи се с факултета и питай за контакти и кога работи кабинета по алергология.
Ето ти няколко линка
клинична алергология
https://www.fdm.mu-sofia.bg/bg/katedri/obrazna-i-oralna-diagnost … hna-alergologiia/

Катедра по консервативно зъболечение
https://www.fdm.mu-sofia.bg/bg/katedri/konservativno-zbolechenie/ekip/

Ето и още няколко линка, които ми излязоха за дентални алерголози. има и телефони.
проф. Киселова,
https://bglekari.bg/dentalna-medicina/item/927-prof-d-r-angelina … selova-yaneva-dmn

доц. Кръстева
https://asyakrasteva.com/

Нека зъболекарите тук да кажат как да подходиш и да дадат по-точни насоки.

ПС Зимата, като ми запълниха канал на зъба, независимо, че беше добре излекуван и запълнен по всички правила (от снимка след запълването), имах болка за известно време, която постепенно премина.
Според моето лаишко мнение, щом се подува венеца, не е излекуван както трябва.
И си права, за всеки зъб трябва да се борим. Ваденето е лесно, но после не изниква нов зъб. За съжаление, много зъболекари сега вадят зъби и корени, които могат да се излекуват, за да слагат импланти. Търговия.

🧸 Fiffy, мисля, че samanta не е тествана за алергии, а това са някакви реакции след ползване на тези материали. Не е ясно дали са алергични или други реакции от недолекуване. Нека тя да каже тествана ли е.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 10:57 от Diorela

# 2 589
Не,не съм тествана няколко пъти питах и се правят на интересни,казват нямало смисъл.В четвъртък като звънях в клиниката на Йовчев ми казаха,че днес след 13 часа уж щял да ми звънне да говорим.Дано да е така ще ви държа в течение.Иначе импланта ми е слаган при Ченчев в Пловдив от който съм доволна.Той преподава на студенти.В понеделник почвам да звъня  да видя къде ще ходя.Иначе понеже съм на памук аз сама мога ли да си направя промивка докато чакам час или да търся някой за промивка само.

# 2 590
  • София
Благодаря, точно той ме боли в началото само при натиск, сега и самостоятелно тъпа болка по троичния нерв.
Просто исках да съм подготвена, защото не желая ей така да ми се умъртвяват зъби, ама...

# 2 591
Samanta, няма смисъл, зъбът в момента е отворен и се реинфектира непрекъснато. Изчакайте си часа най-добре. Simple Smile

# 2 592
При доказана алергия Урбазон се поставя предварително, преди интервенциите. Алерголозите имат протокол (последователност), който се спазва преди и по време на вкарване на алерген. Ако се стигне до анафилактичен шок, се поставя кислородна маска, докато дойде линейка, която да откара пациента в ОАИЛ. Лично аз не бих си вкарвала вещества, опасни за мен, пак и пак, за да спася зъб при риск за живота. Изобщо не се знае леко кихане, кашляне и сърбеж, докъде може да агресират. Лично мнение, което не налагам на никого. Хората са различни, все пак.

# 2 593
Здравейте, вчера ми сложиха корона върху имплант. Много ме притеснява , че мога да бръкна с конец под короната . Така храна ще има постоянно под короната . Между короната и двата съседни зъба също свободно се бърка с конеца и влиза храна . Имам още три корони върху зъби обаче и изобщо не е така . Короната при тях плътно ляга върху венеца . Короната върху импланта ми е на винт и не ляга плътно върху венеца .Събира се храна .Въпросът ми е така ли трябва да бъде или стоматолог не ми взел правилно мярката за короната .

# 2 594
DNT177, от 2-седмично бебе съм с алергия, не зная какво е живот без алергия. Свикнала съм да се пазя сама. Да, преди операции и др. се спазват протоколи, първо тест към упойки, подбира се упойка, която не е алерген, няколко дни на антихисаминови, после урбазон преди интервенцията. Но това не е протокол при всяко ходене на зъболекар. Казах превантивно какво правя. А урбазон се поставя, вкл. и в спешен кабинет  при настъпила алергична реакция.
Реакциите на Samanta не са доказано алергични. А дори и да се докаже алергия към нещо, надали е към всички възможни материали. Така, че си заслужава да се бори за зъба си, но да направи тестове и да се огледа лечението от добър специалист. Иначе, по тази схема, по която са тръгнали ще й извадят всичките зъби, че така е най-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт