Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 051
  • 3 473
  •   3
Отговори
# 2 595
Здравейте, вчера ми сложиха корона върху имплант. Много ме притеснява , че мога да бръкна с конец под короната . Така храна ще има постоянно под короната . Между короната и двата съседни зъба също свободно се бърка с конеца и влиза храна . Имам още три корони върху зъби обаче и изобщо не е така . Короната при тях плътно ляга върху венеца . Короната върху импланта ми е на винт и не ляга плътно върху венеца .Събира се храна .Въпросът ми е така ли трябва да бъде или стоматолог не ми взел правилно мярката за короната .

Временна? Постоянна корона?

Почти година бях с временна, а от седмица съм с постоянна над импланта. Като чистя с конец, не ми се закача изобщо, нито влиза под короната. Чува се "пук" като вкарвам конеца, както е и нормално.
За мен не ви е ок нещо в конфигурацията...още при разкриване на импланта си има специфика, после пак и целият процес всъщност...

# 2 596
Здравейте, Йовчев ми се обади говорихме и за утре има час.Много съм щастлива.Утре като мина ще ви пиша.Иска ми списък на всички ползвани лекарства.Със зъболекаря от Пещера никакъв проблем всичко ми каза човека,но този от Пазарджик почти нищо не ми каза.И както и да е.Утре ще ви пиша да ви кажа какво е станало.Благодаря на всички за включването.Дано да успея да го спася.Вярвам,че ще ми го оправят 🍀

# 2 597
Здравейте, вчера ми сложиха корона върху имплант. Много ме притеснява , че мога да бръкна с конец под короната . Така храна ще има постоянно под короната . Между короната и двата съседни зъба също свободно се бърка с конеца и влиза храна . Имам още три корони върху зъби обаче и изобщо не е така . Короната при тях плътно ляга върху венеца . Короната върху импланта ми е на винт и не ляга плътно върху венеца .Събира се храна .Въпросът ми е така ли трябва да бъде или стоматолог не ми взел правилно мярката за короната .

Временна? Постоянна корона?

Почти година бях с временна, а от седмица съм с постоянна над импланта. Като чистя с конец, не ми се закача изобщо, нито влиза под короната. Чува се "пук" като вкарвам конеца, както е и нормално.
За мен не ви е ок нещо в конфигурацията...още при разкриване на импланта си има специфика, после пак и целият процес всъщност...
Сложиха ми направо постоянна корона . Вашата на винт ли е или я залепена?

# 2 598
Вие сигурна ли сте че имате имплант?
Нещо ми се струва че говорим за различни неща...
Да нямате щифт в корена на зъба, и на него корона?

# 2 599
Здравейте, аз имам малко като джобен на последния зъб, леко болезнено. Стоматоложката каза, че ще ми предпише някакъв крем, за да се успокои, но забравихме за него. Какво мога да намажа? Вторият ми въпрос е как се процедира по принцип, ако е изтекъл материал от умъртвен зъб отдолу на корена. Подозираме, че има болка от него. Маха ли си, стои ли?

# 2 600
Вие сигурна ли сте че имате имплант?
Нещо ми се струва че говорим за различни неща...
Да нямате щифт в корена на зъба, и на него корона?
Естествено имплант. Завинтваща се постоянна имплантологична корона върху имплант имам . Най-актуалното в короните над импланти. Не съм малоумна , че да не знам какво имам в устата си .

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 00:44 от danita14

# 2 601
  • София
Изтеклото може да се резорбира. Ако не се - се прелекува.

Няма нищо на снимката, потвърдиха ми, да видим дали ще искат да отворят зъба. Започвам да си мисля дали не е невралгия на нерва. Но ако идва от там или е от друг зъб (под този ми е последният оцелял мъдрец), не би трябвало самият зъб да ме боли като травма освен другото, нали?

# 2 602
Благодаря!А възпаления венец с какво да го намажа? Елугел дали е подходящ или нещо друго?

# 2 603
Елугел никаква работа не е вършил при мен...трудно се задържа, и второ нищо не ми е обезболявал.

Данита, някалко пъти повторихте за винта. Мисля че на всички импланти, короните им са с винт.

# 2 604
Преди време зъболекар беше ми дал кремче с вкус на ягода , леко ментово за да си мажа венеца след абцес . Не знам какво беше , но ми подейства . На мен за болезнени венци ми изписа вода Елудрил Кар и паста Елгидиум мисля , че беше . Мисля да си взема да пробвам Био Гайя за венци .

# 2 605
Здравейте миналата седмица моя колежка ходи да вади зъб . Там са и сложили вътре в раната нещо като тампон и са и казали , че щяло да се разгради . На мен ми беше странно защото не е ли редно поне веднъж да се смени това нещо все пак ще има кръв , но не . Щяло да се разгради от само себе си . Та какво е това нещо ? Безвредно ли е ? След колко време се разгражда ? Толкова пъти съм ходила на зъболекар , никога не съм чувала за това .

# 2 606
  • София
Може да е някакво разградимо лепило.

При мен се оказа зъба на снимката. Чукаха, гледаха наоколо, венеца. Но го отвориха в крайна сметка и е болен, макар да не личеше на снимката. Още един надолу. Умъртвените ги броя за пътници... Поне ужасяващата болка в главата премина. Благодаря за коментарите.

# 2 607
Здравейте миналата седмица моя колежка ходи да вади зъб . Там са и сложили вътре в раната нещо като тампон и са и казали , че щяло да се разгради . На мен ми беше странно защото не е ли редно поне веднъж да се смени това нещо все пак ще има кръв , но не . Щяло да се разгради от само себе си . Та какво е това нещо ? Безвредно ли е ? След колко време се разгражда ? Толкова пъти съм ходила на зъболекар , никога не съм чувала за това .

Звучи ми като да са колагенови конуси. Те се разграждат и спомагат за по бързо възстановяване. Понеже ми предстои вадене на мъдрец, предпочитам да слагат такива неща. При кой зъболекар е ходила вашата колежка? Знаете ли колко е струвало  с тази екстра?

# 2 608

Звучи ми като да са колагенови конуси. Те се разграждат и спомагат за по бързо възстановяване. Понеже ми предстои вадене на мъдрец, предпочитам да слагат такива неща. При кой зъболекар е ходила вашата колежка? Знаете ли колко е струвало  с тази екстра?

Повече от 60 лв. беше, но точно колко не помня наистина 80 ли беше.. Забравих ще я питам утре,но ми стана интересно за това нещо не знам как точно се казва, но ми е малко странно че се разгражда самооо. Аз пък не бих искала да ми слагат такова нещо. Това не всеки зъболекар го слага. Според мен е нещо ново.

# 2 609
Хора, има ли някой буден, да помага? Зверска болка в долен мъдрец, в легнало положение е скандално, цялата ми лява страна ме боли, направо ще се побъркам, чак горните зъби ме болят, а тук става въпрос за долен мъдрец, на който скоро открихме малко кариесче. Което явно хич не е толкова малко… пих оки-нищо, пих оклис, отново нищо. Помагайте, какво да правя, защото до сутринта ще се побъркам. Болката я има и в седнало положение, но една идея по-лека.

Общи условия

Активация на акаунт