Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 369
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 3 000
Здравейте, възможно ли е зъб,който е уж здрав и не се вижда кариес дори и на снимка да боли при ядене на сладко, от студено и топло няма болка. И щом сладкото причинява болка значи ли, че има кариес, който стоматолога не вижда.

# 3 001
Аз след електрическа си чувствам зъбите много по-чисти отколкото след класическа. Основно Curaprox купувам на децата, но и на Nordics. Взимала съм и на Лакалут и Колгейт, твърди ми се струват, разраняват им венците.

Интердентални им взех най-малкия размер, но не ползвам много често. Но всеки път има какво да се почисти. С конец ми е много неудобно и понякога като натисна по-силно ги боли и после се дърпат.

# 3 002
Къде мога да снимам зъб с инфрачервено лъчение в София,дано го изписвам правилно.Имам панорамна снимка  , но не е достатъчна за уточняване на болка в горна челюст ,при изграден мъртав зъб,болката не е постоянна и силна,но искам да го ползвам за  държател на протеза на съседен зъб.

# 3 003
Молба за съвет, имам зъб който е разклатен в следствие на травма. Тъй като се случи докато бях в начална бременност, предприех шиниране и лечението приключи до там. Скоро шината се счупи и предприех консултация за слагане на нова и за обща оценка. Предлагат ми да го извадят и да сложат нов с винт. Колебая се защото зъбът няма усложнения, но е започнал процес на отдръпване на венеца от него. Кое е по добре да го запазя максимално или да си реша проблема кардинално.

# 3 004
Колко месеца са минали? Направиха ли снимката са състоянието на костта?

# 3 005
Да "силно стопена", както се изразиха.Травмата е от около 2 години и половина.

# 3 006

при силно стопена кост преди имплант може да се наложи присаждане на изкуствена кост, защото импланта няма къде да се захване или няма да е достатъчно стабилен. Това го казвам тъй като се сблъсках със същия проблем преди няколко месеца.Евентуално може да се направи процедура две в едно едновременно в определени случай , но естествено. моя не беше такъв .....
За разклатен зъб не мога да дам съвет

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 13:31 от Not Ordinary Muffin

# 3 007
Имам няколко въпроса. Има ли начин да подам сигнал срещу зъболекар за небрежност, или реалистично погледнато, нищо няма да бъде направено?  Задавам този въпрос във връзка с нещо различно от настоящия ми проблем.

Другият ми въпрос – пломбираха ми кариес преди около 6 месеца. От тогава изпитвам болка в този зъб и около венците, дори когато почиствам с конец. Често кърви. Посетих няколко зъболекари, те го почистиха и се чувствах по-добре за няколко дни, но след това болката се връщаше. Изписаха ми хлорхексидин, следвах лечението, но проблемът продължава. Никой от зъболекарите не ми предложиха рентгенова снимка- това би ли помогнало? най-новата ми снимка е направена преди около 1,5 години.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки? Имате ли идея какъв може да е проблемът?

# 3 008
Рентгенова снимка можете да направите и без предложение от зъболекар. И с новата снимка да посетите друг стоматолог за мнение или лечение.

# 3 009
Би ли ми споделила повече информация за присаждането, изглежда ми като нещо супер страшно. Но ако ще реши проблема бих се положила и на тази процедура.

при силно стопена кост преди имплант може да се наложи присаждане на изкуствена кост, защото импланта няма къде да се захване или няма да е достатъчно стабилен. Това го казвам тъй като се сблъсках със същия проблем преди няколко месеца.Евентуално може да се направи процедура две в определени случай , но естествено. моя не беше такъв .....

# 3 010
Би ли ми споделила повече информация за присаждането, изглежда ми като нещо супер страшно. Но ако ще реши проблема бих се положила и на тази процедура.

при силно стопена кост преди имплант може да се наложи присаждане на изкуствена кост, защото импланта няма къде да се захване или няма да е достатъчно стабилен. Това го казвам тъй като се сблъсках със същия проблем преди няколко месеца.Евентуално може да се направи процедура две в определени случай , но естествено. моя не беше такъв .....

Здравейте!
И аз бих помолила за повече информация за поставянето на кост преди имплант. При майка ми горната кост е много стопена, има два мост от двете страни горе, които се крепят на косъм. Искам да сме подготвени за алтернативите на протези. Тук в Пловдив й казаха, че само протези й е вариантът.

# 3 011
Рентгенова снимка можете да направите и без предложение от зъболекар. И с новата снимка да посетите друг стоматолог за мнение или лечение.

знаете ли дали е възможно рентгенът да се поеме от НЗОК? и знаете ли кабинети които правят това?

# 3 012

знаете ли дали е възможно рентгенът да се поеме от НЗОК? и знаете ли кабинети които правят това?
Вероятно може, но една рентгенова сничка не е толкова скъпа / 5лв/ беше септември.

# 3 013
Под 10 лв струва секторна снимка.

# 3 014
За състоянието на костта 3Д снимка ли се прави на зъба?

Общи условия

Активация на акаунт