Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 209 218
  • 3 483
  •   1
Отговори
# 3 030
Здравейте, на мен ми предстои изграждане на зъбите, поради снижено ниво. Имам и два ретинирани мъдреца, които предстои да се извадят. Притеснява ме дали има вероятност след изваждането на мъдреците, да ми се разместят зъбите, примерно да се отвори дупка между предните зъби.

# 3 031
Моля ви, отговорете ми, ще се побъркам от болка!
Днес бях на зъболекар, на най-кътния зъб откри два кариеса (единият между зъбите). Би ми упойка и прави там каквото прави.
И сега ужасно ме боли, десет часа по-късно. Това нормално ли е?

# 3 032
Не, не е нормално. Имах подобен случай с един зъб. Не бяха го премахнали нерва докрай. Смених зъболекаря и новите го направиха добре. Ако твоят зъб не са вадили нерв, а само пломба възможно е да са стъргали много и нерва да е оголен.

# 3 033
Пих ибупрофен, само това имам вкъщи. Утре цял ден съм на път, дано да мине!

# 3 034
Мисля , че аналгин е по-подходящо. ММ го пие за зъби помага му много. Ако ще пиете друго внимавайте да има поне 2 часа от едното.

# 3 035
Здравейте днес ми беше сложен адхезивен мост 940 лв за 2 зъба предни обаче горе долу знаете ли колко време издържат  тези мостове

# 3 036
  • Mediterraneo
Моят издържа 8 години почти. И още щеше да издържи, но единият от съседните зъби се компрометира и не успяха да го спасят. Махнахме моста и зъба и слагам два импланта в момента.

# 3 037
Моят издържа 8 години почти. И още щеше да издържи, но единият от съседните зъби се компрометира и не успяха да го спасят. Махнахме моста и зъба и слагам два импланта в момента.
И аз искам след време инплант  колко парички е за 2 инпланта оф струва ми се грозно тоя адхезивнен мост на предни зъби не трябваше да бързам с него

# 3 038
  • Mediterraneo
Що пък да е грозен, моят мост не беше на предни зъби, но по никакъв начин не се отличаваше от истински зъб или имплант.
1800 евро ми е офертата за двата импланта, с хирургия преди това, махане на моста, снимки, всичко включено в тази цена. Ама няма значение, де, не живея в Бг.

# 3 039
Къде в София може да се направи панорамна снимка  на дете по ЗК?

# 3 040
  • София/Севлиево
На някой да му се е подувал венецът два месеца след поставяне на импланти?То е ясно,че утре ще ида при зъболекаря да го види,но ми е много странно на какво може да се дължи.Нямам болка,по това, което успявам да видя, няма гнойна или друга торбичка с течност и само където е импланта само там е надуто с част от челюстта.Имам гъдел и усещането като когато ти избива нов зъб и половината имплант го усещам като че ли е покрит от венеца.Това ми е втори имплант,при един и същи доктор ходя,с първия нямам никакви проблеми...

# 3 041
Здравейте, от няколко дена имам болка в долните средни зъби. Не е нищо фрапантно, но е натрапчиво. Нямам кариеси, пломби, не съм носила брекети, цял живот всички зъболекари са ме хвалили, че имам много хубави зъби. От няколко години пуша iqos и се чудя дали няма нещо общо. Не съм увеличавала количеството цигари (под една кутия на ден). Гледах се на огледалото и няма но по-различно, венеца ми изглежда, че стои малко по-надолу, но не си гледам всеки ден долните зъби и може да си въобразявам. Да посетя ли стоматолог, има ли нужда или просто ще ми каже, че няма с какво да помогнат?

# 3 042
Здравейте, от няколко дена имам болка в долните средни зъби. Не е нищо фрапантно, но е натрапчиво. Нямам кариеси, пломби, не съм носила брекети, цял живот всички зъболекари са ме хвалили, че имам много хубави зъби. От няколко години пуша iqos и се чудя дали няма нещо общо. Не съм увеличавала количеството цигари (под една кутия на ден). Гледах се на огледалото и няма но по-различно, венеца ми изглежда, че стои малко по-надолу, но не си гледам всеки ден долните зъби и може да си въобразявам. Да посетя ли стоматолог, има ли нужда или просто ще ми каже, че няма с какво да помогнат?

Щом ти дразни предполагам , че имаш зъбен камък или възпалени венци .

# 3 043
С какво може да се промива в домашни условия джоб на венеца до металокерамична коронка? Може ли с кислородна вода, или не е добре за коронката?
Могат ли тези джобове да се свият и оправят, или си остават трайни?
Въобще как се процедира с джобовете на венеца?

ПС в момента зъболекарката, която посещавам отсъства и не мога да отида на преглед.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 17:43 от Diorela

# 3 044
Шинирани с влакно предни зъби понасят ли горещи течности - чай, кафе..? От скоро съм с такива и при всяка глътка имам опасения, че нещо ще се пукне.. BlushInnocent

Общи условия

Активация на акаунт