Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 640
  • 3 475
  •   2
Отговори
# 3 135
Е то и в България се плаща, при това много.Предния месец платих към 1500 лв. за лечение на гранулом на зъб. Сумата включва махане на старата коронка, релечението с махане на гранулома, обтурация, временна коронка и накрая постоянна металокерамична коронка.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 20:57 от kristinia

# 3 136
Gerg0198, сега беше моментът да потърсиш читав зъболекар. Според това, как реагира на ситуацията.

# 3 137
  • Цюрих
Gerg0198, аз имах подобна случка с мъдрец. Бяха ми вадили такъв ретинирал и после получих инфекция. Оперативната рана ми се беше разтворила от едни орехи, които сдъвках по невнимание. Тогава ми направиха снимка, за да видят дали няма остатък от зъба. Но нямаше, пих Аугментин и се оправих. Много е важно да си направиш качествена рентгенова снимка, защото както казваш, ако зъбът се е счупил и зъболекарката е била некадърна, може да е останало неизвадено парче и оттам да идва инфекцията. Ама шом няма, значи е обикновена инфекция. Зинат е много хубав, широкоспектърен и силен антибиотик,мисля че ще ти свърши работа. На мен паралелно ми бяха изписали и Флажил, когато имах абсцес това лято. Това е за анаеробни бактерии, метронидазол е активното вество. При мен гнойта ми беше перфорирала синуса и хирургът ми каза, че когато има по-сериозна гнойна инфекция се изписва, за да не се получи сепсис или натравяне на кръвта. Питай в някоя аптека там, дали ще ти го продадат. Пие се 5дни,на 2ч разлика от другия антибиотик. Започни го, ако е възможно. Консултирай се и с друг зъболекар все пак...
Съчувствам ти, аз живея в Швейцария и тук е същата боза с лекарите.. Не изписват антибиотици, само в краен случай.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 17:48 от Шоколад

# 3 138
Здравейте, вече съм 8 ден след извяждането ня мъдрец ретинирал.... изпих си антибиотика, но болката продължава и тя е доста силна и пулсираща, вчера ходих до  зъболекарката  да ме види, каза, че не знае дали има възпаление или не, проми ми раната с кислородна вода.. искаше още един  антибиотик да ми изпише, после се отказа, каза ми да жабуря с вода за уста и гел да мажа, но аз започвам наистина да се притеснявам...

# 3 139
Не е нормално да има болка.
Нормално е да утихва към изчезване...при каквато и да е манипулация...
Второ мнение ..да отидете да ви погледнат Thinking

# 3 140
  • Mediterraneo
Е, как не знае има ли възпаление? Снимка не ти ли направи?

# 3 141
Не е нормално да има болка.
Нормално е да утихва към изчезване...при каквато и да е манипулация...
Второ мнение ..да отидете да ви погледнат Thinking

Ох, не знам вече какво да правя и къде да ходя, тя ми каза, че било нормално все пак съм с три шева щяло да мине, дя обаче не,  пулсираща болка имам на моменти чак ухото ме боли, дори и с обезболяващо сякаш усещам пулсация

# 3 142
Точно шитите не трябва да болят толкова дълго, а освен това и с АБ. Ззащото при тях е предпазен съсирека да не се отлепи.
Направи снимка, виж и второ мнение. Да не е останало парченце и затова, въшпреки шиенето да не минава.

# 3 143
Не ми направи снимка, само ми проми раната.... уж извади целия зъб, даже ми го даде,но тази болка много ме притеснява наистина  много

# 3 144
А да не би да не се е образувал съсирек или да е паднал първите дни? Първия ден не се жабури с нищо.
Съсирекът е жълто-бял цвят и предпазва раната, иначе може да  стане усложнение алвеолит. Наричат го още "сухо гнездо."
Но щом нямаш температура е добре.
Кога ще махат конците, да питаш пак.

# 3 145
# 3 146
Раната как е зашита? Плътно или само е поприбран венецът? Понеже тук беше показана преди време снимка на някакво подобие на зашита рана.
Аз бих потърсила второ или трето мнение при зъболекар, който ще започне прегледа с образни изследвания- или секторна снимка, или панорамна снимка.

# 3 147
Раната как е зашита? Плътно или само е поприбран венецът? Понеже тук беше показана преди време снимка на някакво подобие на зашита рана.
Аз бих потърсила второ или трето мнение при зъболекар, който ще започне прегледа с образни изследвания- или секторна снимка, или панорамна снимка.

Зашита е с три шефа, като има малък отвор някъде, откъдето онзи ден я проми

# 3 148
  • Варна
Здравейте, може ли мнение по следния въпрос
След каква възраст при децата вече може да се ползва електрическа четка за възрастни?
Детето ми е на 12 години, старата ѝ детска четка на Филипс доста се захаби и ми се иска да взема нова. Но дали да не взема направо четка за възрастни?
Притесняват ме по-високите обороти и евентуално претриване на зъби и венци.

# 3 149
  • Mediterraneo
Няма как да има "претриване" на венци и зъби.

Общи условия

Активация на акаунт