Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 216 216
  • 3 570
  •   1
Отговори
# 3 555
  • Варна
Нямам посинявания, откакто не съм с металокерамика. И въпреки това си мисля, че ако коронката или мостът не са изпълнени абсолютно по мярка, венецът страда. И даже още по-далече мога да стигна-конфигурацията в устата се променя с времето. То затова и след време се прави нов мост. Десетина години е добре, ако всичко е наред.
Но да бъдем оптимисти-десетина години спечелени-и така могат да се броят, до следващото решение.
Спасили са ми притеснения от външен вид, но все така ако има друг начин, бих избрала него. Не коронки и мостове.
Импланти. Имам един от над 10 години, доволна съм.

С леко неудобство споделям личен опит, който пък може да не е валиден за друг. Спирам, че тя темата е за съвет от стоматолози.
Но някой път не мога да се сдържа и пиша, защото съм получавала през годините и ценни съвети от пациенти. Помощ е пак.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 15:37 от Стейси Грей

# 3 556
  • пустинята Гоби
Венецът на умъртвения ми преди 30 години зъб, който е бил с метална и металокерамична коронка не е отдръпнат, но има посиняване в основата на зъба, което е от умъртвяването, не от коронките. Зъбът ми, който е с циркониева коронка от седмица е умъртвен преди 3 годни, венецът е розов, а зъбът изглежда като истински, точно поради това, което написах преди това - ендодонтът ми каза, че вече има нови техники за умъртвяване на зъб, които не водят до посиняване на венеца.

# 3 557
Нямам посинявания, откакто не съм с металокерамика. И въпреки това си мисля, че ако коронката или мостът не са изпълнени абсолютно по мярка, венецът страда. И даже още по-далече мога да стигна-конфигурацията в устата се променя с времето. То затова и след време се прави нов мост. Десетина години е добре, ако всичко е наред.
Но да бъдем оптимисти-десетина години спечелени-и така могат да се броят, до следващото решение.
Спасили са ми притеснения от външен вид, но все така ако има друг начин, бих избрала него. Не коронки и мостове.
Импланти. Имам един от над 10 години, доволна съм.

С леко неудобство споделям личен опит, който пък може да не е валиден за друг. Спирам, че тя темата е за съвет от стоматолози.
Но някой път не мога да се сдържа и пиша, защото съм получавала през годините и ценни съвети от пациенти. Помощ е пак.
И на мен много ми помагат мненията във форума по различни теми. "Не питай старило, питай патило" Simple Smile

# 3 558
  • София
Здравейтe! На дъщеря ми извадиха мъдрец и сега усеща болка при спане на същата страна където е бил мъдреца. Дали притиска нерв или е нещо нередно?

# 3 559
Може би е добре да спи на другата страна, ако мъдрецът е изваден скоро. Вероятно областта около мъдреца е травмирана и трябва да се щади. Иначе не мога да кажа дали е нещо нередно, аз самата след вадене на мъдрец преди доста години не съм имала никакви неразположения.

# 3 560
Здравейте на всички, можете ли да ми препоръчате добър лицево-челюстен хирург в София. Необходимо е да се прецени дали може да се направи операция на кост на зъб - апликална остеотомия. Вече обаче е направена веднъж и предходният хирург по думи на друг лекар след снимка не е направил операцията или е направил нещо друго, което обаче не е дало търсения резултат, защото в момента отново се вижда възпаление и има болка. Другият ми въпрос е дали в момента е добре да се пие антибиотик, за да се намали възпалението. Много Ви благодаря на всички!

# 3 561
Здравейте на всички, можете ли да ми препоръчате добър лицево-челюстен хирург в София. Необходимо е да се прецени дали може да се направи операция на кост на зъб - апликална остеотомия. Вече обаче е направена веднъж и предходният хирург по думи на друг лекар след снимка не е направил операцията или е направил нещо друго, което обаче не е дало търсения резултат, защото в момента отново се вижда възпаление и има болка. Другият ми въпрос е дали в момента е добре да се пие антибиотик, за да се намали възпалението. Много Ви благодаря на всички!
https://superdoc.bg/lekar/nikolay-yanev-dm

# 3 562
Здравейте, лекувам 6 горен зъб от гранулом, имаче гнойна пъпка на венеца и на снимката излезе това

Сега е с лекарство и временна пломба, чакаме още малко венеца да се възстанови.
Някой вижда ли нещо различно ?

# 3 563

Виждам сива черта при венеца на короната на 5ти зъб. Короната е циркониева.

Дали не се е разхлабила ? Какво да правя

# 3 564
Здравейте, лекувам 6 горен зъб от гранулом, имаче гнойна пъпка на венеца и на снимката излезе това

Моля, покажете снимката и на друг зъболекар - за второ мнение. Няма да си позволя да коментирам повече, тъй като не съм зъболекар.

# 3 565
Добре, Някой зъболекар тогава да коментира, че до януари месец няма да намеря...

Моля, покажете снимката и на друг зъболекар - за второ мнение. Няма да си позволя да коментирам повече, тъй като не съм зъболекар.

# 3 566
  • София
Ще се ремонтира стара пломба, но дали има смисъл от релечение (поне от 10г е това - 6ти горе)?
Има ли начин да се установи кога е "лекуван" ако е по ЗК правен?
Скрит текст:

# 3 567
здравейте,на 9.12 пломбираха след като умъртвиха зъбчето на детето ми ,което е на 6 г.Тогава каза че се е зачервил венеца таам и при всяко миене започна да кърви и детето го боли,дори при допир  при самото миене,забелязвам  че не яде също на тази страна.Моля посъветвайте ме какво да правя,защото зъболекар ката беше категорична че не е от зъба,но същото съвпадна с направата му.Майка ми я беше завела при своята стомтоложка,която констатирала че е некадърност направена пломбата.

# 3 568
  • там край реката
Как се вади корен на зъб, плътно покрит от венеца, горната част от зъба я няма, само на корен е.

# 3 569
Оперативно. Открива се корена, вади се, шие се.

Общи условия

Активация на акаунт