Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пистолет за бисквитки Тескома

  • 540
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 040
Можете ли дами предложите рецепти за използването на този уред за бисквитки на Тескома. Притеснява ме с каква гъстота трябва да е сместа. Какви са вашите впечатления?

Поздрави!

# 1
  • Мнения: 858
Вижте тази на снимката, мисля че ще Ви свърши работа.

# 2
  • Мнения: 1 040
 Не ми се получиха. Първо стана много гъсто тестото и залепваше по пистолета. Добавих малко прясно мляко и след това пък се обезформяха.... Ще трябва отново да пробвам. Как отлепяте сместа от пистолета?

# 3
  • Мнения: 858
Съжалявам, че съм Ви подвела. Доста жени във "Фейсбук" бяха публикували сладки с тази рецепта. Понеже много ми хареса и я записах.

# 4
  • Мнения: 1 040
 Всъщност извадих тестото  и го разточихр след това го нарязах с формичките и изпекох. Много вкусни се получиха.
 Явно не уцелвам гъстотата, за да използвам уреда. Вие ползвала ли сте го?
Благодаря!

# 5
  • Мнения: 858
Всъщност извадих тестото  и го разточихр след това го нарязах с формичките и изпекох. Много вкусни се получиха.
 Явно не уцелвам гъстотата, за да използвам уреда. Вие ползвала ли сте го?
Благодаря!

Не съм. Доядоха ми се от тази снимка и реших, че ще си купувам шприц. Лошото е, казват че тези в последните години се чупят от едно ползване. Може да пробвам Вашата техника и да разточа.

# 6
  • Мнения: 17
Използвах рецептата в книжката, която върви със самия шприц.500гр бяло брашно, 300гр. меко масло,170гр пудра захар , 3 жълтъка и супена лъжица ванилов екстракт. Разбиват се маслото и пудрата захар до пухкав крем, един по един се пребавят жълтъците и най- накрая се прибавя пресятото брашно. Задължително е тестото да престои в хладилник за около час. Аз лично сложих вместо 500гр брашно - 400гр брашно и 100гр бадемово брашно. оформям тестото на цилиндри за пълнене на шприца и оставям в хладилника за поне час. Вадя тестото непосредствено преди пълнене в шприца, шприцовам и във фурната. Трябва да е еднакъв натиска при шприцоване. Пекат се за малко -10 минути - докато леко се зачервят отдолу, отгоре са бледи. След като изстинат ги слепих с малиново желе. Това което остана по шприца направих на топчета, овъргалях в смлените бадеми и пак стана добре. Пипкава е работата с шприца , но си заслужава.

# 7
  • Мнения: 1 040

gergan4eva, ще пробвам непременно. Аз не намерих рецепта в кутията, но ще попрегледам по - подробно. Ще изпробвам тази рецепта и ще пиша отново. Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт