АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 714
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Madjarova, разбирам те. Ние сме 2ма възрастни , дете , бебе, куче  и котка на 40 кв. И двамата сме на държавни работи,  да не говорим , че аз работя за ЕАД и заплатата ми на фиш е под минимума за страната.  Не ми се иска да я пускам на ясла преди да направи 2 год. За това си търся и работа от сега, почасово, с плаващо работно време. С баткото още се водех докторант и взимах стипендия, но с малката ще сме само на майчинството. А родата какво се меси във вашето семейство?!  Като не искат или не могат да помагат нямат думата.

# 106
И ние сме на държавна работа и двамата. Имаме голям кредит, строим къща и искам да направим поне 1-2 стаи, за да живеем там. Засега моето майчинство покрива кредита, но ако мина на 380 лева няма да стане работата. Няма да гладуваме, но ще живеем в тия условия още поне година, а аз не искам 🙂 И двамата сме живели в кутийки цял живот и не искаме това за детето ни, сега не е зле, справяме се докато е малък, ама после... Вие вероятно сте отделно, а ние сме в голяма къща с още 10 човека, та и това тежи, даже май повече от 30-те квадрата 😅

Уж не се месят директно, ама се правят някакви изказвания, от сорта на "Малчо, ти на ясла ли ще ходиш, горкичкия, ала бала 😅" или директно "Ама как толкова малък?!" 😅

# 107
И ние сме в две стаи и кухня.
Оглеждаме се за по-голям апартамент или къща, но не можем да стигнем до консенсус.
Аз искам да съм си в идеалния център, както досега, а мъжът ми иска къща във вилна зона.
Ние имаме вила там, но става само за хапване и пийване.
Той иска да купим парцел и да строим.
Аз не мога да живея на място, на което да нямам всички удобства и всичко да ми е под носа. Най-близкият магазин в тази вилна зона е на 5мин с кола. Ми мерси. Иначе много богаташки къщи се построиха. Даже гледахме за закупуване една огромна, която руснак си я строил, но първо, че не е по джоба ни, второ, че аз съм против да живея там.
На работа ще се върна още напролет. Даже и с детето мога да ходя в офиса. Не ми е проблем, защото бизнеса ни е семеен и шеф ми е баща ми, а колеги са ми майка ми и брат ми.

# 108
  • София
Аз също искам да я пускам на ясла. Не веднага, като направи годинка, но на година и 3-4 месеца му се иска. При нас не е от финансови съображения, но аз съм много активен и социален човек и затварянето вкъщи само с детето ще е по бърка психически. Аз вече почвам да звъня на колеги и да се интересувам какво се случва в офиса, сутрин рано от време на време, докато малката спи отварям служебния мейл и следя новостите и така. Стана на въпрос пред свекърва ми и тя като скочи " ааа не, аз не давам, аз ще си я гледам" Hushed Да ама аз пък не искам тя да я гледа постоянно и не искам детето да става а-социално. В същото време ме е страх в големите групи от вируси и други подобни, та може би ще търсим среден вариант. Чувала съм за майки, които се редуват и се организират да гледат по 3-4 деца, ще видим, не съм проучвала подробно.

# 109
Аз да ви питам дали някоя от вас има такава възглавница или подобна и дали такова нещо би помогнало да се ограничи въртенето по корем
https://www.pakostnik.com/bg/vyzglavnica-cosypad-smokey-babymoov
Защото Антонио не се спира като е сам в кошарата си.
Като е на спалнята е ограден от възглавници и аз го придържам, докато заспи, та не му се получава въртенето.
Или пък нещо такова

# 110
  • Пловдив
Ох, едва ви изчетох 🤪
Благодаря за темата 🙂

Нашият също е кърмено и спи от 23 до 6-7 някъде, в повечето случаи без да се буди, но естествено има изключения. Ние бяхме на ортопед преди седмица, правиха му пак ехограф, каза ни да не ползваме проходилка и на 6 месеца няколко пъти на ден да го оставям седнал с възглавници за по 5 минути. Започна много да се надига ако го хванеш за ръце и е много смешен, оглежда и пищи от радост 😃 Но не го държа много така, страх ме е да не му натоваря гръбчето.

Момичета, има ли някоя от вас, която мисли да си пуска детето на ясла? Моят мисля да го пускам, ще е на година и няколко месеца, но просто няма как, финансово няма да се справим, а не искам до 1 клас да живеем 3 човека на 30 квадрата 🙂 Родата е скочила срещу мене, ама в същото време никой не иска да го гледа 😅

Аз ще пускам малката на ясла , като стане на 1 годинка. Аз и в момента работя и е лудница, та нямам търпение да я пусна, поне за няколко часа.
Другият ни вариант е да се възползваме от програма Родители в заетост- през бюрото по труда си търсите гледачка, а заплатата+ осигуровки и се плаща от държавата. Държавата плаща минимална работна заплата, а вие ако искате се разбирате на ръка да доплатите на жената.
Това е вариант само, ако намерим познат или близък готов да гледа бебето. Не можем да се решим да поверим малката на непознати.
Та така- или ясла, или близък детегледач. Работата си чака, а и не само- човек има нужда да се разнообрази малко, колкото и да си обича детето Simple Smile

# 111
  • Пловдив
Коцето заспа и аз да попиша на бързо Laughing
Лайка - тези възглавници не са ли за малко бебе, според мен няма да иска да стои заклещен Smile
За атопичния дерматит - почиствам 2-3 пъти дневно лицето и ръцете със сребърна вода и мажа бузките със Secalia balm, изписан от дерматоложката. Доволна съм от него.
Като пристигне количката, пиши дали е добра, че загледах и аз в този сайт, но сега се въздържам от поръчки, да видя как ще се таксуват доставките чрез Габиели.
А от уреда за носле доволна ли си, мисля че ти беше поръчвала от Али-то?
Маджарова - не слушай никой страничен, това се обсъжда със съпруга и дотам.
Александрия - за пишото, на нас педиатър-неонатолог ни каза да започнем забелването още от първия месец, когато го къпем, във ваната.Той нищо не усеща, мъжа ми много леко го придърпва и вече се забели, готов е.
Паола, името на бебчо е Костадин, за първа страница.
Относно захранването много съм спокойна, ще си станат нещата. Утре ще обсъдим с докторката каквите въпроси имам и мисля към 01,02,21 да започвам бавничко със зеленчуци. Много съм се навила на уреда на Авент 2в1, ако някой го ползва нека даде отзив.
Нашия младеж започна да се обръща преди седмица, на 4м и 12 дни, днес вири дупето и се опитва да се приплъзва, явно скоро ще пролази. Затова пък кака му се обърна точно на 6м, тя и до ден днешен много мрази да извършва физическа дейност Sweat Smile Добре, че и двете деца са взели гена на мъжа ми с дългите крака и са високи. Малкия го меря вече 69-70см и носи дрехи за 6-9м, расте като гъбка.

# 112
Тази програма звучи страхотно! Ще взема да я огледам.
Намен също ми се иска да се върна на работа, защото имаме нужда от пари. Особено ако ММ не си намери работа до тогава. Ще стане невъзможно 3ма с 300лв. И кредит имаме да изплащаме още 3 години.
А изобщо не ми се пуска, така да искам да си стоя с нея максимално дълго. Страхувам се, че ще изпускам много хубави моменти. Макар да знам, че за детето е много по-добре да е сред други деца. Не знам, не съм взела решение още.

Аз ще започвам звб, така че ще ми свърши работа решетката на мултикукъра, за да ги правя на пара.

# 113
Пепина, да върши ми работа уредчето. Доволна съм.
Ето от този продавач го поръчах аз с шипване от Италия. Пристигна със Спиди.
BGN 7.52  22%OFF | Electric Baby Nasal Aspirator Electric Nose Cleaner Sniffling Equipment Safe Hygienic Nose Snot Cleaner For Newborns Boy Girls
https://a.aliexpress.com/_mPvm2NT

Ами де да знам, уж за малки бебета ги дават, ама ми се струва, че и на мен ще ми вършат работа. Поне, докато се научи и да се обръща от корем по гръб.
Или ей тая? Тъкмо да си чопли кучето, докато заспива. Че той все иска нещо да чопли. Пили си ноктите като някое котенце Joy
https://www.baby.store.bg/p134006/vyzglavnica-ogranichitel-kuche … a-novorodeni.html

# 114
Тази програма е много добра, стига да намерите подходвщата жена. Никога не съм предполагала че ще ме е страх да оставям детето си на друг човек и ето, че я докарах до там да ме е страх да го оставям дори на майка ми, освен ако не е за кратко време.
Смятам да си го гледам колкото си може по- дълго и ако трябва ще напусна работа.

# 115
Тази програма е много добра, стига да намерите подходвщата жена. Никога не съм предполагала че ще ме е страх да оставям детето си на друг човек и ето, че я докарах до там да ме е страх да го оставям дори на майка ми, освен ако не е за кратко време.
Смятам да си го гледам колкото си може по- дълго и ако трябва ще напусна работа.
Колко време беше майчинството при вас? Нещо ми се върти за 6 месеца платено...... Останала съм с впечатление, че си здравен работник, има ли в Англия нещо като детски градини към големите болници за персонала?

Аз съм 2ри ден от началото на цикъла и не ми се излиза въобще , а вън е готино- вали и няма хора. Мързи ме ужасно много, а искам да свърша толкова задачи както у дома, така и навън.

Скоро бях попаднала и на "родителски кооператив" , но ми се стори много трудно осъществимо и скъпо пак като теглиш чертата.

# 116
Платеното майчинство е 9 месеца+ 3 месеца неплатени и имам около 16 седмици отпуска. Градини има но не във всяка болница, а цените са ужасни.

# 117
По принцип детето изобщо не ме ограничава да излизам, а това, че прекратих шофирането си. Обаче имам още една година да избутам от университета, та плановете ни бяха да наемем детегледачка, когато шушулка стане на 1г и малко, за да мога аз да приключа с образованието.
ММ и сега иска да наемем, колкото да ми правела компания. Най-безумната идея, която съм чувала. Та имахме спор и за това.
Harista, много е приятно навън. Ние тъкмо се прибрахме. Малко ни наваля, но нямаше жива душа.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 13:00 от ellocin

# 118
Аз смятам да си я гледам поне до 2г. Въобще не съм фен на ранното пускане на дете на ясла, била съм свидетел и тук и в Англия. Просто не се отразява добре на децата и аз лично не бих го направила. Разбира се когато случая е такъв, че майката задължително трябва да се върне на работа от финансова гледна точка го разбирам, но да пусна детето само, за да не съм аз “ограничена” още една година не го разбирам. Малко емоционално подхождам на тази тема, но доста близко до мен детенце беше пратено на ясла на 8м ( защото майка му не можела да седи по цял ден да го гледа, работело и се... Роднина ми е, това тя ми го е казвала) и просто знам какво беше и определено не беше добре за детенцето. Понякога се случваше да го взема следобед от ясла и то милото само чакаше да му дам млякото и заспиваше непробудно още в 6 вечерта, беше като изцеден лимон ( действието се развива в Англия).
Моля, не приемайте мнението ми лично, всеки сам се решава за неговото дете, това е моето мнение.

# 119
Мен единственото, което ме притеснява, от гледна точка на това, че сме само двете е, че нямам приятелки с деца, които да са в София. Даже онзи ден звънях на майка ми с притеснение, за да я попитам дали не ощетявам детето си, понеже си стоим само двете. Рядко имаме гости.

Общи условия

Активация на акаунт