АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 749
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро!
Днес за пръв път (или поне така си спомням) имам чувството, че ще се побъркам. Шушулка стана с час по-рано от обичайното. От сутринта е мрън. Времето ще е лошо, което ме ограничава и не мога цял ден да стоя навън. Има мъгла. Аз не и се ядосвам, май я сърби много този венец. Просто съм си изнервена днес.
За обезопасяването..ще сложа капачета на контактите, оградка на стълбите, ще махна настолните игри от най-долните рафтове. Абе, много неща трябва да махна като се замисля. Някой с опит да каже. Hug

# 166
Аз поръчах от Алито.
Скрит текст:
Скрит текст:
В едноетажна къща сме, стълби нямаме.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 10:15 от Verchy

# 167
Присъединявам се към ellocin Confused
Снощи заспа и отказа да яде, мрънкаше и се сърдеше. После ме буди 3 пъти за да яде, а като гледам времето на вън ще ми е втория ден от както се е родил без разходка. Дано да се пооправи времето и да излизем, че нещо се е научил на ръце Rolling Eyes Чакам си раницата с нетърпение вече, че слинга който имах му е неудобен вече и се измъква от него

# 168
Втора вечер подред с непрекъснато будене и мятане на сън.. Хич не съм спала, само дрямах от време на време.
Ако не вали следобяд смятам да излезем поне за малко, но така като гледам май ще вали.
Ние имаме обезопасители за контакти, трябва да вземем за ръбове, макар че имаме само една маса с ръбове, както и плота в кухнята. Чуденето ми е за шкафовете, понеже имаме много от тях.
Четох, че хич не били надеждни закопчалките за шкафове, имате ли някакви идеи?

# 169
Снощи след близо 3 часа разнасяне и световъртеж от безсъние получих истеричен пристъп. Днес не мога да спра да плача...

# 170
Алетея,.....наплачи се, викай във възглавница, ръмжи, тропай.....хвърляй меки неща по стената....само не плаши Северина! Simple Smile

Ползвам Линимент на Мустела от раждането, не е имало проблем до сега.

Нищо няма да обезопасявам. И предния път нищо не съм правила, просто винаги повтарях , че е опасно или че ще боли. Дано няма инциденти. Баткото си сцепи челото на кръгъл ръб......Не съм ползвала и протектори, разни, наколенки, налакътници и т.н. Единствено изключвам разклонителя, на който са печакта и дребните електроуреди. Защото дори ММ като минава някой път с тяло ги включва. Че и на мен ми се е случвало да се допра до печката  и да врътна някое копче. И на фурната не се е парил баткото, от малък му показах какво е , как се ползва, че пари. Дадох му да пипне стъклото като беше леко топло и той си знае

# 171
Да, може и от Здравето да е червено, вече й мина.
Моята е изключително палава, успя да се изтърси от леглото CryCry миналият четвъртък.
Размина се без сътресение- дебелоглава е явно .
Алетея, напълно те разбирам.
И аз най- редовно съм недоспала, нервите ми понякога се опъват като въжета.
Пробвай с някаква релаксация, йогистко дълбоко дишане. Малко гимнастика ще помогне, ако има кой да я гледа.
Аз харесвам клиповете на Руми Илиева, има добри тренировки. Дори само 5 минути правят чудеса с настроението ми

# 172
  • Пловдив
Присъединявам се към неспалите Sad на всеки 30 минути изпищяваше или проплакваше , междувременно се мяташе ...... поне не се буди, но то стига да събуди и мен. Някакъв ужас беше.
Предполагам, че са зъби, макар че нищо не се вижда още. През деня вечно нещо дъвче- играчки, ръце, гризалки.....
дано не е всяка вечер така, че ще са кошмар идните месеци Sad

# 173
Алетея затова ли така силно вали днес 😃 спри се бе момиче. Давай детето на някой и се затваряй някъде да се наспиш или слагай едни кецове и тръгвай на разходка, ей така без цел. Няма да отпочинеш но ще се заредиш положително.
Момичета снимах ви реакцията ни към картоф, сигурно идва малко тежък. Докторката каза, да спрем за няколко дни и пак да дам, по- малко, по-малко да свиква със него.

# 174
Алетея, опитай да откриеш проблема на това дете, сигурно нещо я боли, мажеш ли с нещо венците? Че ако е просто от инат...

Моят цикъл дойде след 4 месеца и нещо (след секцио съм) . Преди това имах само зацапване. За моя изненада сега беше много приятен 😂 съвсем лек дискомфорт, почти никаква болка и не особено обилен (какъвто съм чела, че е след раждане). Преди припадах от болки, сега беше добре. Надявам се така да остане, ама едва ли, вероятно още не са се оправили хормоните от кърмене и такива неща. Ще видим идния месец как ще е и Ще има ли въобще, все пак продължавам да кърмя. Но и мен първите месеци много ме боля десния яйчник, та малко се бях притеснила, понеже тръгваше и по целия крак надолу, таз, кръст, всичко болеше. Но след ковид-а, при адската болка на всяко мускулче на тялото, всичко рязко мина, пу-пу ☺️ Заедно с вируса и болките в кръста и яйчника изчезнаха.

Ние днес бяхме на ваксини.
Останаха последните 2, докторката предложи да ги разредим и да бием само едната, а другата другия месец. Аз се съгласих. А как стои въпросът със захранване и ваксини? След ваксина 3 дни не се въвежда нова храна или въобще не се храни с пюрета 🙄😃?
 И аз поръчах обезопасители най-вече за ъглите и за шкафовете. Тъй като, както разбрахте, не се ширим много, живеем по учението на минимализма и нямаме почти нищо като мебели, само основното, легла, гардероб, маса с 2 стола и секция, като мъжа ми предлага и секцията да махаме скоро 😂 Била излишна😂  И малка кухничка с 2 шкафа 😃Няма къде толкова да се удари, освен на масата. Надявам се да дойдат скоро, а не като зимното костюмче с коледни мотиви, което още не е дошло 😂 А уж го поръчах октомври 😬

Говорихте тия дни за килими. Аз имам пъзела, но ми се струва доста твърд, та съм хвърлила око на едни килими, като мокет, с пътища 🙄 Ама аз като малка като сядах на такива килими и ми се отбелязваше мокета по тялото и болеше, та се чудя сега по-други ли са 😬 Някоя има ли такова чудо?А допускам, че може да се хлъзга по ламината, макар че видях, че икейското май отдолу е с гума.

Аз ако ви покажа колко играчки имаме, ще ме линчувате. Мисля че са 5-6, като сме купили само 1 май, другите са подарък или са от преди това, някакво спечелени от игри 😂 Вчера му взех една светеща и пееща, леле, така се зарадва, беше адски доволен 😬 Мислех че не му разбира главата, ама изглежда вече не е толкова неосъзнато човече 👻 Но и при нас върви един таралеж с шумкащи крака, гризалки, огледала и такова. И една страаааашно дрънчаща котка-дрънкалка. Другите са му скучни.

# 175
Благодаря ви за подкрепата. Не плаче от венци и не мисля, че нещо я боли. Просто иска нощем някой непрекъснато да ѝ обръща внимание като се събуди и не иска да спи, а като е сама в креватчето и започва да хленчи. Ако до 10 мин не ѝ обърнеш внимание на хленча, започва да се дере... Имам подозрения, че е от инат наистина. Учудващо, но сега успях да поразпусна като .... отидох на зъболекар 😬 Направиха ми зъба набързо и след това се шлях сама в студа и отидох да си накупя козметика. Ох, добре ми дойде 😩

# 176
Хахахха, Бухта иска да спи, слагам я аз в кошарата, ама нещо не може сама и се надвесвам да дам цица. Унесе се за няколко секунди и се изправям леко, уж без да ме усети. Ама тя ме хванала за потника без да разбера и познайте какъв поглед ми хвръли, като  тръгнах за се изнизвам....хахаха Е, заспа все пак Simple Smile

# 177
Аз предложих тиква сега. Реших да е тиква, защото е разхлабваща, а малко се е запекла. Пък и това имах домашно вкъщи. Много и хареса, та чак заплака като спрях да и давам.
Няма да бързам да замествам хранене. За сега само ще въведа зеленчуци. Не знам дали е правилно, ще се водя и по нея.
Нашата фурна не се нагрява отвън, не се притеснявам за това. Апартаментът е обзаведен в индустриален стил и няма много мебели, масата е доста висока. Само радиаторите не знам как да ги изолирам, понеже са страааашно горещи. Може да направя като Harista- да повтарям хиляда пъти, че нещо е опасно и боли. Май така е най-правилно.

# 178
Ellocin, с баткото имах огромен успех. От бебе повтарям няколко неща: "1-2-3..." и правя каквото правя, за да знае. Дали ще мокря косата, дали ще повдигам, дали ще е като заигравка и си знае. Другото беше "опасно-опасно-опасно- минават коли", като втората част си беше само за колите де Wink Но и до ден днешен не ми е изскачал на улицата, знае кога да спре.....никога не бързам. Може и улицата пред блока да пресичаме, дето е като паркинг, но спираме, казвам мантрата, огледаме се, казвам, че е безопасно и че пресичаме. Става много досадно да се повторя, но ефектът при нас беше "Ихааа",  'Уауу" или каквото щеш друго. С малката сега е така. Казвам "готова ли си 1-2-3" и я повдигам за ръце, сега тя си знае вече , че следва точно това.... Но винаги с нормален тон, без крясъци и напрежение. Даже кучето се научи. хахахах Като се заплесне да души и му казвам, че на 3 тръгваме и гледай как се е изпикал на 2 даже хахах

# 179
Попринцип си права, Хариста. То не може винаги всичко да е обезопасено. Трябва да се научат от малки, че не всичко се пипа. Може да се ударят или опарят няколко пъти, но така се учи. Аз се притеснявам по-скоро от контакти, кабели и от шкафовете с прибори, защото не е много безопасно да вади ножове😃

Общи условия

Активация на акаунт