АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 319
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Маржарова, така е. Аз като се усетя, че прекалявам с вглъбяването в някои неща си казвам, че преди 50 години (и преди 20 сигурно, да не говорим преди 100,200 и т.н.) хич не са го мислили толкова. Нямало е такива удобства и ето, хората са си живи и здрави. Вярно, че всичко е напреднало вече и гледаме да имаме максимално най-доброто, но гледам да се приземявам от време на време😃

# 571
Имаме едно бухалче със  светещ корем  и лампа мече , цялото свети, когато ще спи се "омагьосва" от червеното , жалко ч не може да избереш цвят ,а  се менят. Не се бях замисляла, но заради баткото явно и Бухта е разбрала какво значи да изгасям лампите...... Имаме си ритуал..... заради Бухта взех една красива лампа листо от Икеа. Светвам я като почва подготовката за лягане, за да не дразни силната светлина, Изгася ли листото остава да свети нощната ми лампа за четене, която е покрита с кърпа, за да е приглушена светлината. Изгася ли и нея баткото знае, че няма повече играчки, книжки, детско..... Бухта пък се успокоява и шава по-малко.

За всякакъв тип помощни средства съм абсолютно против. И си има достатъчно обосновани научни текстове за това, дори и достъпни в нета. Чиста физика и физиология Simple Smile Някъде назад бях пуснала мисля и снимки нагледно, защо са вредни. И това не е от сега, а от много години. И последствията няма как да се видят "ей, сега" , това става след години, когато вече е на такъв етап, че е трудно да се коригира. Но не е казано, че само те са причината за гръбначните изкривявания и луксациите на тазобедрени.

Изследванията са , за да се види дали органите и системите функционират нормално. Дали получава и усвоява всички хранителни вещества с млякото. А и в този период се предполага вече захранване или захранено дете, което си е доста "тежък" период за едно кърмаче. Савова,  при нас си е по здравна каса това и то пак не е случайно. Първо се гледат ( някъде още в родилното дори), към 1я месец, за да се види ( заради честото практикуване на повиване и изпъване на краката от време оно) дали ставите са наред  и най-вероятно е останало така( освен, че си е бизнес). А на 6я месец пак, защото по това време , даже от 5я месец навремето са ги слагали седнали. Бебетата вече са доста подвижни- някои се въртят, някои се набират на колене и т.н. Та касата казва може да се дават направления, но ЛЛ може да прецени също до някаква степен има ли риск за това дете или не и да даде направление. Ама виждаш дори и във форума сме така( съзнателно или не)- плюем си ЛЛ, не харесваме какво четем, едни питат защо ме пращат, други питат защо не ме пращат.....та тук идва един друг много сложен проблем на доверие и взаимоотношения, който далеч не е тема на групата хахахах

Минт, така е , но преди 10-20 години, са знаели по-малко. Както и с ваксините....едно време са измирали от шарка, сега са задължителни, за да не се върнем пак в онова време. От друга страна пък при някои ваксините въпреки толкова години употреба дават ужаси странични ефекти...... ама за това си има учени и хора специалисти и нещата се променят постоянно , излизат нови и нови данни и информация. Тук идва вече информираността, желанието и възможностите, както и свободата на избор, колкото и да е ограничена тя Wink Включая, че и тук ще има поне един човек, който да е категорично не съгласен с мен .....

Тези дни е такова злобене на гризалките. Отделно Бихта се научи да се усуква в шезлонга и да застава на една страна, добре, че има колан. Другото е надига се и иска да седне, но не може да стои и няма какво да я подпира, та се хваща за палците на краката и се сгъва на две.

# 572
И аз ползвам същата лампа като на Савова и пак така я пъхам под леглото. А и оздътжа доста дълго време след като е заредена. На нас ЛЛ каза ортопед чак на 4тата година ( ходихме като беше на 2 месеца ) . Мен ми се иска пак да я заведа,защото мн седи седнала и ако не ни даде направление ще я заведа на частно. Изследвания правихме сега на 5 месеца заради короната, за да видим как е преди ваксината, която така и не се състоя. Урина другия месец, ама ми се вижда адски сложен този процес по вземането и. Моето чаве тези дни е много гладно, едва дочаква да направя млякото, изпада в истерия от глад а яде още на 3 часа. От тези пюрета имам чувството , че е още по - гладна. Много е кисела, или врещи от кеф или от НЕкеф, уши нямам. Всичко и омръзва много бързо. Май основно се раЗнасяме с раницата и ядем Simple Smile Уокър и ние купихме заради таблата с играчки пък ако го ползва ползва.
ъх

# 573
https://www.facebook.com/groups/457507321936236/?ref=share Позволих си да направя група. Поверителна е, но все още е видима, за да може да се присъедини, който желае, впоследствие, като се присъедините, ще я скрия.

# 574
ebk_kbe, ние имаме нещо като контейнерче-торбичка за урина, но не съм го отваряла и не знам как се ползва, но е предназначено за бебета.

Алетея, благодаря, супер, ей сега ще се присъединя😊

# 575
ebk_kbe, ние имаме нещо като контейнерче-торбичка за урина, но не съм го отваряла и не знам как се ползва, но е предназначено за бебета.

Алетея, благодаря, супер, ей сега ще се присъединя😊

И ние имаме, ама ми се вижда много сложно. Някоя мама , която е успяла да разкаже полезни съвети ( за момиченце ) Simple Smile

# 576
  • Denmark
Мерси, Алетея. Не ми остана време снощи, бях капнала от умора и заспах като застреляна. Разбира се, Господинът реши да спи ужасно тази вечер... Но ми пристигнаха тези хапченца, които препоръчате, та да видим. Алетея, ти даваш ли още?

Маджарова Hands Pray обобщи всичко, което аз си мисля.
Ще му взема проходилка и то за разнообразяване, защото се изчерпвам в даден момент и той се отегчава.
А пък аз съм спала в проходилката си като бебе и даже бях спортна натура (със здрави гръб и крака) преди да се преместя в Дания Wink

Всичко може да бъде вредно ако се използва не както трябва. Това е моето мнение Simple Smile

# 577
Марая, давам, давам 🤣 Лично по мое мнение започна да спи по-нормално през деня. Но нощем по-добре да спя при нея, ей така, за всеки случай 😬

# 578
Алетея, благодаря! Аз също се присъединих.
Махате ли ръчичките и палчетата от устата на бебето? Моята много често си смуче палеца. Не ми се ще да се учи на това.

# 579
Напълно съм съгласна с написаното от Harista, за информираността. Снощи беше някакъв ад след тъпите 2 ваксини мъничката 3 часа плачеше пеисвиваше се беше ужас виждаше се че се мъчи и я боли останахме без ръце с баща й от разнасяне а и даже рогава плачеше и аз по едно време с нея плаках....

# 580
Подадох заявка за групата☺️
Това за пишкането не се ли казва апликатор? В една група у фейсбук четох, че като сменят памперса и слагат парче памук вътре и като се изчурулика белчето вадят памука и го изстискват в чашката за урина 🤷🏼‍♀️ Аз мисля така да пробвам

# 581
  • Пловдив
Алетея, благодаря! Аз също се присъединих.
Махате ли ръчичките и палчетата от устата на бебето? Моята много често си смуче палеца. Не ми се ще да се учи на това.

И аз сега подадох....

И нашето момиче лапа ръчичка, но основно като и се спи и аз постоянно я вадя. Иначе постоянно дъвче някакви играчки и най вече жирафчето Софи. Бая джвакане пада 🤪😂

Съгласна съм с написаното относно развитието на медицината.сигурно след 20 години нашите методи ще са отживелица , така че всеки се опитва да прави най- доброто, базирано на актуалната информация. Но ако някой реши да практикува различно, не трябва да го съдим , всичко е въпрос на личен избор ❤
Брат ми, който е роден ‘98 проходи с проходилка и няма никакви проблеми, активен спортист е. Аз съм захранена с плодов сок и стомахът ми е без проблеми. Това само част от примерите, че няма едно и само едно правилно мнение, важното е всяко детенце да порастне живо и здраво ❤

# 582
От известно време, моята госпожица разбра всъщност какво се прави с някои играчки и сега нека в устата и спря да смуче пръсти и юмрук.
Сега е на фаза бърборене, викане и пищене Joy
Баща ѝ вчера се опита да работи от вкъщи, но уви...не са ни толкова дебели стените Joy

# 583
Тази лампа ми дойде току- що по Спиди, има 7 звука от 7 цвята.
Много исках лампа с бял шум, тази е 40 лв и е много сладка( не е бебешка, за жалост)
Ще дам отзиви, когато купя батерии, ако някой го интересува.
Моята палавница не ще да спи през деня, отчаяна съм. !
Вчера е спала едвам един час денем, чак при тати е заспала към 19 ч за 2 часа.
Вечерта към 23 уж уморена и да заспи сама по метода вземи оставили не успя, та я кърмих и люшках.
Язък, преди в люлката така лесно я приспивах и ето регрес.
Хиперактивна, и тя като при теб Harista, се мъчи да седне.
Вдига си голямата глава да се изправи и наднича и също се мъчи да излезе от шезлонга.
Голям шемет!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 15:43 от Анонимен

# 584
  • София
Благодаря Алетея за групата, и аз подадох заявка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт