АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 414
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Тези които успешно вече сте захранили може ли малко обяснения? От два дена пробвам с картоф По-малко от половин лъжичка, но не мога да преценя какво става. Първия път се намръщи обаче продължи да отваря уста и да се облизва, а днес избутваше с езичето навън. Не знам дали е осъзната реакция, или това е просто бебешки рефлекс? И кога е по- добре да дам? На гладно или след като съм му дала мляко?

# 391
Честит имен ден, БониБон! Hug
За бънджито смятам, че негативите са повече от позитивите. Позитивите за са улеснение на родителя.
Като захранвам шушулка и така дърпа лъжицата към устата си, че всичко стана в пюре. То пък не се пере. Освен това се и наака. После всичко стана в ако. Grinning
Савова, изобщо не съм спец в захранването, но ще споделя аз какво правя: давам на обяд, на гладно. Първата лъжичка я хапва малко със съмнение, но после си отваря устичката и казва “ммм”. Аз също срещу нея си отварям устата. Понякога умишлено, друг пък съвсем неволно. Grinning
Верчи, много сладко бебче си имаш! Heart

# 392
Момичета, спешно ми кажете проверен сайт, от който мога да поръчам хубава рокличка на Северина, различен от Waikiki. Много се ядосах,имат отвратителен сайт. Поръчах си една рокличка, единствената, която харесах и от която имаше нашия размер и сайтът заби. Рефрешвах, ама не проработи и реших да повторя процедурата наново, но размерът, който ми трябваше, беше изчезнал, защото явно бях поръчала последната бройка. Е, да, ама поръчката не успях да я финализирам 😡 И сега нито размер, нито поръчка.

# 393
Момичета, спешно ми кажете проверен сайт, от който мога да поръчам хубава рокличка на Северина, различен от Waikiki. Много се ядосах,имат отвратителен сайт. Поръчах си една рокличка, единствената, която харесах и от която имаше нашия размер и сайтът заби. Рефрешвах, ама не проработи и реших да повторя процедурата наново, но размерът, който ми трябваше, беше изчезнал, защото явно бях поръчала последната бройка. Е, да, ама поръчката не успях да я финализирам 😡 И сега нито размер, нито поръчка.

ХМ, имат намаление в момента.

Аз давам първо пюре, после мляко. На гладно.
Картоф въведах след тиква и морков. Не се хареса чист и винаги го давам с нещо. Тиква и картоф, пащърнак и картоф, от вчера давам и тиквички с картоф.

# 394
Алетея, H&M виж, в Зара има намаления, аз поръчвах скоро. Има и фейсбук страници с дрешки на George, аз лично съм много доволна и от 3-те марки.

# 395
  • Denmark
Ние имаме бънджи и си играе там по малко.

Савова, хубаво е да му даваш преди млякото, но да не е съвсем гладен, защото ще ревне Grinning

# 396
Честит имен ден на Антонио и на бонибон да сте живи и здрави и много горди да бъдат децата с имената си. И на нас ни подариха бънджи, ами слагам я да ида до тоалетна или да просна. Забавлява се. Но мисля, че и е рано, твърде малки сме. Та Минт не го продавай още ползвай го за екстремна ситуация за две три минути и след време продай, то пак ще си е ново. Савова може по няколко лъжички между храненията докато свикне с вкуса, когато започне да яде по 20, 30 грама или повече преди хранене и дохранваш с мляко, ако яде примерно 100 гр. Мляко значи 30гр.пюре и 70гр. мляко. Една малка лъжичка е около 2 / 2.5 гр.
Успешно захранване на всички мами, ние почти изчистихме пъпчиците но от страх ще чакам 6тия.

# 397
  • София
Аз от вчера започнах захранването. Започнах с тиква, като добавям малко от АМ. Много й хареса и все искаше още. Реших да й давам на обедното хранене преди млякото. Засега няма никакви реакции. Ще давам още 2 дни  тиква и после ще продължа с морков или пащърнак. Чак тогава ще вкарам картоф.

# 398
Честит имен ден на малки и големи именници! Здраве и нестихващо щастие желая! 😍

И аз съм решила да започна с тиква.  От много майки съм чувала, че чист картоф не се харесва, затова по - добре в комбинация.

Към захранилите - втори, трети и т.н. зеленчук винаги в комбинация с предходния ли предлагате или по - отделно?
Кога мислите да включите месо?

# 399

Към захранилите - втори, трети и т.н. зеленчук винаги в комбинация с предходния ли предлагате или по - отделно?
Кога мислите да включите месо?

Аз в комбинация предлагам.
Понеделник или вторник сме на последните ваксини и 2-3 дена нищо няма да въвеждам, само на АМ.
След това жълтък и след жълтъка мисля да започна с месата - в този ред - пуешко, заешко, пилешко.

# 400
Kitty, аз предлагам отделно, за да опита вкуса. На следващия ден смесвам два зеленчука. За сега съм въвела тиква и морков. Един разхлабващ и един запичащ.

# 401
3ти ден от захранването.
Започнах с бял морков 2 дена.
Днес и утре тиква.
Към тиквата ще добавя картоф.
Давам на обяд , когато огладнее.
Действам по бързата процедура заради теглото му. Иначе щях да чакам до 6 месеца.
Сестра му захраних на 5 м с тиква, при нея давах 1,2 лъжички, на другият ден 4-5... Един вид зеленчук въвеждах около 3-4-5 дни.
Тиква, картоф, морков, пъщърнак, тиквичка, след това добавях лук и чесън. Обше взето каквото има на село. С броколи и карфиол, грах изчаках малко.
Не очаквайте да се хареса картофа , добавете го към нещо друго.

# 402
  • Denmark
И аз отделно ги предлагах. После започнах и комбинации, но той моят лакомник всичко яде.

За месото май ще изчакам до 6ти месец.

# 403
Аз мисля първо по отделно и после смесени. Ние имаме домашни картофи и тиква и ще започна с тях. Мислех с картоф да започна, ама от доста места чух, че не се харесвал самостоятелно. Обаче пък ако дам първо сладката тиква дали ще иска после картоф? Все пак май ще пробвам с картоф. След това морков, пащърнак, сладък картоф, тиквичка (не знам в какъв ред). След тях най-вероятно месо, ама ще видим, нека стига до там😃 Дотогава вече ще е на 6м и ще е подходящо.

# 404
Ние започнахме с три дни тиква, после два дни тиква и картоф, сега три дни давах картоф и пъщърнак. За утре вероятно ще е нещо с морков. Още сме на купешките пюрета, докато опознаем вкусовете и консистенциите и достигнем някакво количество, което си заслужава цапането - приготвянето вкъщи. Днес около 60 гр. му беше порциона пюре 😁 Смятам още 2- 3 зеленчука да въведем и да започваме с месото.
За сега харесва предложеното и винаги може и още да хапне. Пу пу.
Дано на всички бебоци всичко се харесва и си го хапват с удоволствие.

БониБон Честит Празник! 💐 Здрава, обичана и уважавана бъди!

Общи условия

Активация на акаунт