Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 14

• 71 676
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Първата ваксина е поставена още в родилното. ЛЛ на детето знае какво да издаде като документ.
Подавате през май най-рано, може едновременно да пуснете заявления и за двете помощи. Еднократна и т.нар. детски.
Благодаря за отговора! Съвсем изключих за ваксините в родилното. За еднократната помощ вече подадох документи.

# 526
  • София-Младост
Точно така...звъннах на работа и още не са го подали,но твърдят,че са в срок и нямало да има проблем
Вие кога им го дадохте този болничен? Март или Април?
Здравейте! Вчера онлайн подадох документи за детски надбавки, а днес получих от тях пдф документ с входящ номер. Да очаквам ли някакъв отговор/становище дали ще ми отпуснат помощта (ориентировъчно колко дни след подаване) или направо ще имам или нямам превод другия месец? За първи път подавам и не ми е ясна точно процедурата, благодаря ви.
ЗАповед също трябва да получите. В рамките на няколко работни дни.

# 527
# 528
  • София-Младост
Краен срок за подаване е бил 10,(11),04. За мен са закъснели. Не е фатално, ако не еподаден, случва се, но се бави обезщетението.

# 529
Здравейте!
Чета, че в някой Общини (по-малките) имало помощи за живородени деца, отделно от Социалните помощи за отглеждане и раждане на близнаци. Как мога да разбера, дали във Варна дават тази помощ?

# 530
Здравейте!
Чета, че в някой Общини (по-малките) имало помощи за живородени деца, отделно от Социалните помощи за отглеждане и раждане на близнаци. Как мога да разбера, дали във Варна дават тази помощ?
Звъните в общината и питате.

# 531
Хора, моля ви  за малко помощ, че тия в социалното ще ме сбъркат. Опитвам се да сметна аджеба мога ли да взимам месечните детски или не. Прикачвам моите доходи, като по моите сметки това са 12935.06 от последното плащане за април 12 месеца назад. По моите сметки това е +/-538лв на мен(ако смятам само моя доход, че не знам правилно ли смятам) и детето. Аз ли някъде бъркам? В общината ми прави справка и казва, че съм мноооого далече от необходимия доход и че поне още няколко месеца няма да мога да взимам детски. По принцип живея с мъжа ми, но нямаме брак и се водим на различни адреси (за да вземем надбавките трябва ли да се водим на един и същи адрес или може да си се водим отделно?) , той е на МРЗ. По мои сметки това прави +/-576лв./човек  По тези сметки не мога ли да получавам 80% от детските или нещо аз не разбирам както трябва? Сега от 01.04 нали прага се вдигна. Къде бъркам със сметките, та ми заявяват, че дори само моя доход да се гледа пак е много над прага?
Скрит текст:

# 532
Хора, моля ви  за малко помощ, че тия в социалното ще ме сбъркат. Опитвам се да сметна аджеба мога ли да взимам месечните детски или не. Прикачвам моите доходи, като по моите сметки това са 12935.06 от последното плащане за април 12 месеца назад. По моите сметки това е +/-538лв на мен(ако смятам само моя доход, че не знам правилно ли смятам) и детето. Аз ли някъде бъркам? В общината ми прави справка и казва, че съм мноооого далече от необходимия доход и че поне още няколко месеца няма да мога да взимам детски. По принцип живея с мъжа ми, но нямаме брак и се водим на различни адреси (за да вземем надбавките трябва ли да се водим на един и същи адрес или може да си се водим отделно?) , той е на МРЗ. По мои сметки това прави +/-576лв./човек  По тези сметки не мога ли да получавам 80% от детските или нещо аз не разбирам както трябва? Сега от 01.04 нали прага се вдигна. Къде бъркам със сметките, та ми заявяват, че дори само моя доход да се гледа пак е много над прага?
Скрит текст:
Аз мисля че ти е висок дохода .
Но не съм сигурна дали ще може да вземаш детски

# 533
  • Пловдив
Ако се водите на различни адреси, само твоите доходи смяташ.

Може ли да се подават онлайн документи или това беше опция само през ковид? И детските смятат ли се? От ноември доходите са ми мармалад, ще има да смятам като алтава.

# 534
Би трябвало да ти отпуснат 80% от детските, след като си между 510.01 и 610 лв/месец/член от семейството. Тоест за едно дете - 40 лв. месечно. Вземи бележка от работодателя за нулеви доходи за периода и подай, заедно с останалите документи. Да видим на какво основание ще ти откажат.

Деси, не се смятат детските.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 15:49 от 🧡 Clo 🧡

# 535
Би трябвало да ти отпуснат 80% от детските, след като си между 510.01 и 610 лв/месец/член от семейството. Тоест за едно дете - 40 лв. месечно. Вземи бележка от работодателя за нулеви доходи за периода и подай, заедно с останалите документи. Да видим на какво основание ще ти откажат.

Деси, не се смятат детските.
Да, аз също останах с такова впечатление, че при този доход мога да взема 80%. Ама оназ кака каза, че сигурно половин година още няма да се вместя и аз се втрещих.

# 536
  • София-Младост
Малечка90
Само това ли ти е дохода за периода, изцяло от обезщетения?

# 537
Да, само и единствено майчинството получавам, нямам друг доход.

# 538
  • София-Младост
Подай си документи тогава. Обаче трябва ключваш доходите в месеца на изплащане. В горната справка, виждам, че първото плащане  е било през юни. Ако имаш през май включи го и него и виж тогава ситуацията. И тези последните пари с дата на ведомост 29,04...тях през април ли ги получи или през май? Гледай си от банково извлечение или банкиране получените доходи за приода.

Виждам обаче, че живеете с бащата на един и същи настоящ адрес, тогава трябва да декларираш и неговиге доходи и така може да минете границата.

# 539
Ведомостите на НОИ от 29.04. ги изпратиха вчера, на 03.05.

Общи условия

Активация на акаунт