Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 29

• 41 323
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Този уикенд на един дъх погълнах новия сериал на Ръсел Джеймс, създателя на Years and Years.

It's a sin е за гей живота в Лондон през 80-те, паралелно с времето, когато СПИН започва един след друг да покосява млади мъже в разцвета на силите им. Филмът има доста сексуални сцени, заради което сигурно ще ядоса много консервативни и хомофоби. Ако погледнем извън нечие тесногръдие и т.н обаче, за мен това определено ще е един от най-добрите сериали на 2021, а и директно влезе в сърцето ми и се нареди след моите любими.

Историята проследява живота на няколко млади момчета, преместили се от провинцията, за да си търсят щастието в големия град. Действието започва в началото на 80-те, когато да си гей е един от най-страшните грехове и това се държи в дълбока тайна от семейството, работодателя и обществото. Тук идва и моментът със СПИН епидемията - понеже никой не знае какво е това, колко е заразно и т.н., болните се държани затворени като животни, без достъп до близките им, с родители, които се срамуват от дианозата на сина си и лъжат, че е заболял от рак или пневмония, дори погребални агенти отказвaт да се погрижат за мъртвите.

Историята е много, много добре разказана, топла, тъжна, човешка и според мен учи на милост и разбиране към различния. Героите са невероятни и прекрасно изиграни от младите актьори. За мен това е и филм за всеки родител и горещо препоръчвам, каквито и хубави думи да кажа за сериала, ще са семпли.

# 211
По такива теми сериала трябва да е много добре направен, за да достигне до зрителя
Звучи, като да е така

# 212
Видях го сериала, но не ме беше привлякъл. Забелязах само певеца Years and Years и толкова. Мерси за ревюто. Ще го гледам по-нататък. Мен пък гейовете не ме дразнят, сладки са ми. Обаче лесбийките не ги харесвам, не знам защо така. Smile
Хубав е и турския филм Zenne на такава тематика. Гледала съм и Tales from the City. И там имаше хубава гейска двойка.
Намерих си Бриджъртън с турско аудио и си го гледам. И Короната намерих с аудио. Доволна съм, че не ми се следят субтитри.
Само малко ме дразнят постовете в профила на Бриджъртън в инстаграм, все публикуват как са снимали сцените и все едни зелени декори. Тези хора не са излезли от студиото, всичките хубави гледки са специални ефекти. Губи се магията. Ще взема да ги остследвам, че ме дразнят вече.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 14:10 от ~Carolina~

# 213
  • София
Перевал Дятлова (The Dyatlov Pass Incident)
https://www.imdb.com/title/tt11455654/

Руска драма/мистерия в 8 епизода х 50 мин. Продукция на ''1-2-3 Production'' излъчена в Русия по телеканал ''ТНТ''
Предполагам всички сте запознати с мистериозния 'инцидент Дятлов' за който е изписано толкова много. След няколко документални и игрални филми, ето че дойде време и за съвременен сериал направен с размах и погледнат от няколко възможни гледни точки. Каквото и да си говорим, то трагедията, разиграла се през Февруари, 1959 г. остава забулена в мистерии и легенди. Какво наистина се е случило едва ли някой може да каже със сигурност, защото жив свидетел няма. Сега специално за сериала.
Той като цяло е базирана върху официалната версия на случилото се. Останах много приятно изненадан от нивото на продукцията. Всъщност подходих със завишени очаквания и те не само бяха покрити, но и надминати, което си е рядкост. Абстрахирам се от истинската достоверност, защото съм се интересувал и чел за историята и очаквах да се спомене за повишената концентрация на радиация, както и странния цвят на телата вследствие на тази радиация, но явно това е гледната точка на създателите на сериала и трябва да я уважим. А и както писах до голяма степен това е трактовката с която случаят е прилючен навремето. Опитали са се да подходят по-реалистично и научно на случилото се без да се намесват извънземни, военни експерименти, масова психоза довела до лудост и пр. Да, намесени са духовете и е достатъчно стряскащо и зловещо на моменти, но без да се минава една определена граница. За сметка на това е намесена кармата, предопределеността и мистериозната сила на майката природа. Някои хора критикуват паралелите между втората световна война и конкретния случай през 1959 г. но това е художествена продукция и с тези ретроспекции обогатиха още повече историята и тя стана още по-силна, поне според мен. За мен на първо място в един сериал или филм винаги е стояла силата на разказаната история, нейната тежест. Дали и по какъв начин ще ме докосне. И разбира се героите. Дали се усещам как ми пука за тях и тръпна да не им се случи нещо. Как актьорите ще се превъплатят в тези роли. Няма ли ги тези неща, колкото и да е скъп или арт даден филм/сериал, то ми олеква и губи тежест. Е, в този аспект им се е получило. Героите са много топли и живи, изиграни от едни прекрасни актьори, а историята е и трогателна и красива.
Гледайте, няма да съжалявате.
-
8.5 / 8.0

# 214
  • Mediterraneo
Аз изгледах първи сезон( и продължавам с втори) на New Amsterdam. Обичам медицински сериали, този не е от най- добрите изобщо, поне в сравнение с "класики" като Анатомията и Д-р Хаус, но има потенциал. Ще го догледам, защото личната драма на героите ме заинтригува, медицинските случаи повечето вече сме ги гледали.

# 215
Аз чак сега успях да изгледам една перла, която все подминавах - Person of interest.
Насладих се на темпото, на интригата, на добрата игра и сполучливия край.
Сега май ще си почина малко от сериали и ще наваксам с филмите от миналата година

# 216
И аз доста си почивам от чужди сериали тази година. Няма и нещо, което да ме грабне. Чакам си Наркоса тази година.

# 217
Някой знае ли дали Orange Is The New Black ще има нов сезон?

# 218
  • София
И на мен ми се догледа медицински сериал, та затова загледах The Resident, иии... вече съм на трети сезон  Simple Smile

# 219
  • Вестерос
Някой знае ли дали Orange Is The New Black ще има нов сезон?
Той приключи.

# 220
Оо супер. Тъкмо свърших 6ти сезон и почвам 7ми.

# 221
Аз изгледах How to get away with murder
Със смесени чувства. Не харесах никой от героите Simple Smile Края ми стоеше леко странно лепнат. Но съм доволна.

# 222
Изгледах двата сезона на The missing. Много ми хареса, незнам как съм го пропуснала. И за пръв път ми се случи втория сезон да ми хареса двойно повече от първия. Сега започнах The night of и началото е обещаващо.
Чудя се за няколко сериала - Devs, Deucchland 83, The little drummer girl и Servent. Гледали ли сте някои от тях и харесаха ли ви?

# 223
  • на малък остров в океана
The missing има нещо като продължение https://m.imdb.com/title/tt8259142/
Baptiste. Пак с Чеки Карио. Има и българско участие - Захари Бахаров.

# 224
  • Пловдив
Приготвила съм си Нощният управител...по БНТ1 го дават сега.
https://www.ploshtadslaveikov.com/a-nyakoi-gi-verbuvat-za-da-sle … at-loshite-video/

Общи условия

Активация на акаунт