Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 29

• 42 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Почнах GINNY & GEORGIA по Нетфликс, много готино сериалче.

# 571
  • При елфите ...
Гледам Forbrydelsen, продукция на Дания, Швеция и Норвегия... криминален сериал от 3 сезона...харесва ми.

# 572
  • На топло
Tell me your secrets изгледах последно.
Действието се развива предимно в малко градче в щата Луизиана, заобиколено от типичните за района тресавища и блатна растителност, придаващи една зловеща мистериозност на обстановката.
Точно заради обстановката ще го изгледам, много зловеща.
Но не ми хареса, че главната героиня много бърза стана приятелка с Джес, после с копа. Върви си и хоп среща някой в града и му става много бързо близък приятел.
Далеч е от Sharp Objects, той е по-изпипан.

# 573
Да, и всички са влюбени в нея Grinning

# 574
  • На топло
Да, и всички са влюбени в нея Grinning
Даааа, чак онази пикла плаче и троши в къщата ú 😁
Просто образите няма дълбочина.

# 575
И аз гледам Brave new world, но не е ли по книга или новела?

# 576
По книга е, има я в Читанка: https://chitanka.info/book/625-prekrasnijat-nov-svjat

# 577
Гледам в момента Ozark. Интересен е и самата атмосфера на сериала е много приятна. Но разбира се вече всичко на тази тематика сравнявам с Breaking Bad, Ozark не е чак толкова добър.
Гледам и разтоварващ сериал - Firefly Lane, много интересно показва двете противоположности - живот на домакиня и живот на кариеристка. Малко е сладникав на моменти.

# 578
  • София
The Watch
https://www.imdb.com/title/tt8080292/

Първия голям провал за 2021 г. Макар шоуто да се води за 2020 г. но за мен си е 2021 г.
Почти съм убеден, че втори сезон няма да има и ако наистина няма да има, то краят на първия сезон става още по-нелеп с безумния клифхенгър. Но дано, пожелавам им го.
Не знам какво бе това шоу и какво искаше да покаже всъщност. Адаптация по три книги на Пратчет? А именно, "Стражите! Стражите!" ;  "Въоръжени мъже" ; "Нощна стража." Или е само вдъхновен по Пратчет? Дано не е последното, че ако великия Пратчет вдъхновява така съвременните творци, то плаша се просто какво наследство е оставил...
Образите на Пратчет бяха тотално поругани и съсипани. Това бе една грозна, пошла и зле скалъпена феминистка и джендърска пропаганда. Духът на книгите също липсваше. Всички герои до един бяха нелепи и неадекватни. Най-голямата гавра бе с Лорд Ветинари, който бе... жена? За другите просто не ми се пише. Антагонистът бе нелеп и през цялото време будеше съжаление. А във финалния епизод когато се очакваше да видим страховит дракон, ние видяхме някаква смешка. Е, не, просто нямам думи.
Поне да бе забавен. Съжалявам, но истински забавните моменти почти липсваха. По-скоро ми идваше да плача. Истински забавен и оригинален бе ''Good Omens'' където си личеше духът на Сър Тери и разбира се голямо браво на Нийл Геймън, който изпълнява заръката и прави шоуто, 4 г. след кончината на Пратчет.
-
4.0

# 579
Не знам каква е била целта на този сериал (Стражите) - може би са се надявали да прокарат огромно количество пропаганда, маскирана като адаптация на Пратчет?
И не стига, ами някакви активисти (както тук във форума, така и в чуждестранните сайтове) непрекъснато повтарят, че това (т.е.е либералната пропаганда) бил смисъла на творчеството на ТП и който го отрича не е никакъв фен - познатият репертоар (като в спора за Междузвездни войни). Еми, не е вярно - Тери Пратчет през целия си живот е отказвал адаптации, които са му предлагани многократно, включително и от Дисни, защото не е харесвал това, че режисьорите променят много сюжетите на книгите му. Той си е бил достатъчно богат и известен и без тези адаптации и не е ламтял за повече пари и слава.
Единствените адаптации, които съществуват и са правени, докато той е жив, са направени с неговото изрично одобрение - може да са евтини и да не са кой знае какво, но не променят радикално сюжетите.
Така че не - Тери Пратчет нямаше да хареса този сериал!

Изгледах последния епизод на Уанда/Вижън - някои неща ми харесаха, даже се просълзих, имаше и малко разочарования. Посткредит сцените са две. Пиша тук, защото последното мнение в темата за сериала е мое и не мога да дублирам Simple Smile

Макар,че не е сериал, ще попитам: Някой гледа ли Пристигане в Америка 2 - очаквам да е зле направено продължение, затова не бързам да го тегля. Права ли съм?

# 580
  • София
Питай за последното във филмовата тема де Stuck Out Tongue
Ами аз все пак ще го гледам ама кой знае кога ще му дойде реда, зависи. Но ми е любопитно какво ли са сътворили 33 г. по-късно.

Иначе съм съгласен с теб. Аз по принцип гледам на първо място сюжет/история и героите. Ако ме грабнат и е добре направено съм склонен да си затворя очите за много неща, но ако не, то тежко и горко. Т.е. когато умишлено се пропагандира някаква идеология, то авторите трябва да са много убедителни, защото не давам никакъв толеранс както обикновено правя. А защо? Ами защото не мисля, че е правилно и че това е начинът и че това помага на изкуството, което толкова много обичам. Simple Smile

# 581
  • Вестерос
The Watch никога няма да си го причиня. А аз обожавам Пратчет! Никога! За мен е подигравка и това става ясно още от каста и трейлъра.

# 582
  • София
Привет, довърших Dignity / https://www.imdb.com/title/tt10593334/
Страхотен е, точно както и очаквах след епизод 1. Тежка, но хубава драма за моя вкус.

# 583
Спрян ли е или си завършва 1ви сезон? Че гледам е от 2019та.

# 584
Аз вчера изгледах Люпен, определено много ми допадна и днес попадам на тийзър за следвашия сезон,който ще излезе това лято.

Общи условия

Активация на акаунт