Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 29

• 42 323
  • 739
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Tribes of Europa
https://www.imdb.com/title/tt9184982/

НФ/екшън/приключенски/драма ; 6 епизода х 46 мин. Продукция на Нетфликс.
Имах високи очаквания, знаейки, че германската продуцентската къща дала началото на мога смело да кажа, легендарния ‘’Dark’’ стои и зад този проект. И хубавото е, че тези очаквания бяха подплатени с качество и не останах с онова особено чувство на разочарование. Не е Дарк, това е ясно. То и жанра не е точно същия, но е едно много добро шоу, което препоръчвам! Учуден съм, че не се приема така радушно от феновете и оценката, която има в imdb поне за мен лично не е обективна. Не е ‘уау’ не е нещо невиждано и му липсва онова малкото, което превръща един много добър сериал във велик сериал, но това не е обективен критерий за всякакви оценки под 7.0. Това което му липсва според мен е дълбочина и може би нещо в каста. Някак си можеха и по-добре да се справят с избора на главните актьори. Но това не е критика. Обяснявам само онова което усещам, като нещо малко което не достига, но прави голямата разлика. Макар че аз лично претенции нямам. И тримата стоят добре и ми харесват, като малкия Еля ми стана любимец.
Действието се развива през 2074 г. 45 години след мистериозно глобално затъмнение (супер електронен вирус?) наречено ‘’Черния декември,’’ което буквално връща човечеството столетия назад и погубва съвременната цивилизация. Хмм, според мен щяха да са по-убедителни ако годината бе 2174, защото за има няма 50 години чак толкова много да се промият мозъците на хората и да видим всичко това което ни бе показано ми идва малко прекалено. Но всъщност никой не може да каже при един глобален апокалипсис как ще реагират масите и какви ще са последствията. Както и да е. Европа е разделена на десетки по-големи и по-малки общности наречени племена. За жалост човека отново иска да граби и трупа власт, така че тук разлики няма. Основната борба е кой ще контролира Берлин, а от там и нова Европа. И тук се намесва един разбит атлантиански самолет (САЩ?) в който главните ни герои откриват мистериозен куб, който е висша и непозната за ‘’европейците’’ технология. Куб, който трябва да се върне в ‘Арката’ където явно са атлантианците и който може да спаси човечеството, защото съдържа ценна информация за някаква страховита сила/зло, което се задава от Изток и би погубило всичко по пътя си. Тук се получава разделение сред главните герои (баща, с дъщеря и двама сина). Малкото момче поема с кубът в ръка към Арката, като по пътя среща веща помощ от забавен контрабандист, който се играе от Оливер Масучи (Улрих Нилсен от ДАРК). Двамата заедно като екип бяха страхотни в своето пътешествие и въпреки че при тях имаше най-малко екшън ми беше най-забавно и интересно. Дъщерята се озова при ‘Пурпурните’ едно от двете най-големи племена, а таткото и по-големия син бяха пленени от страховитите ‘Гарвани’ най-добрите и безмилостни бойци в Нова Европа. Много ми хареса чисто визуално как пресъздадоха битието на Гарваните. Нямам никакви претенции, всичко бе страхотно и завладяващо, въпреки че тук имаше и доста клишета и не бях изненадан в нито един момент. Най-скучна лично за мен бе линията с дъщерята, но и там бе достатъчно интересно и с няколко любопитни туиста. Много ми импонира и Лорд Варвара, изиграна от Мелика Форутан.
Генерално ми хареса, препоръчвам и очаквам с нетърпение втория сезон.
-
7.5

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 20:16 от Diavolo

# 646
  • Berlin
Tiffany, Бес Тил е.

Ох, Tribes of Europa, през цялото време ме хипнотизира тоя коцкарски мустак на Улрик.😂 И типичното намигане (или каквото е там), защо така са решили да го изиграе не знам, но ми е много нелеп. Последния еп. ще гледам довечера.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 20:12 от abs

# 647
Tribes of Europa
https://www.imdb.com/title/tt9184982/

НФ/екшън/приключенски/драма ; 6 епизода х 46 мин. Продукция на Нетфликс.
Скрит текст:
Имах високи очаквания, знаейки, че германската продуцентската къща дала началото на мога смело да кажа, легендарния ‘’Dark’’ стои и зад този проект. И хубавото е, че тези очаквания бяха подплатени с качество и не останах с онова особено чувство на разочарование. Не е Дарк, това е ясно. То и жанра не е точно същия, но е едно много добро шоу, което препоръчвам! Учуден съм, че не се приема така радушно от феновете и оценката, която има в imdb поне за мен лично не е обективна. Не е ‘уау’ не е нещо невиждано и му липсва онова малкото, което превръща един много добър сериал във велик сериал, но това не е обективен критерий за всякакви оценки под 7.0. Това което му липсва според мен е дълбочина и може би нещо в каста. Някак си можеха и по-добре да се справят с избора на главните актьори. Но това не е критика. Обяснявам само онова което усещам, като нещо малко което не достига, но прави голямата разлика. Макар че аз лично претенции нямам. И тримата стоят добре и ми харесват, като малкия Еля ми стана любимец.
Действието се развива през 2074 г. 45 години след мистериозно глобално затъмнение (супер електронен вирус?) наречено ‘’Черния декември,’’ което буквално връща човечеството столетия назад и погубва съвременната цивилизация. Хмм, според мен щяха да са по-убедителни ако годината бе 2174, защото за има няма 50 години чак толкова много да се промият мозъците на хората и да видим всичко това което ни бе показано ми идва малко прекалено. Но всъщност никой не може да каже при един глобален апокалипсис как ще реагират масите и какви ще са последствията. Както и да е. Европа е разделена на десетки по-големи и по-малки общности наречени племена. За жалост човека отново иска да граби и трупа власт, така че тук разлики няма. Основната борба е кой ще контролира Берлин, а от там и нова Европа. И тук се намесва един разбит атлантиански самолет (САЩ?) в който главните ни герои откриват мистериозен куб, който е висша и непозната за ‘’европейците’’ технология. Куб, който трябва да се върна в ‘Арката’ където явно са атлантианците и който може да спаси човечеството, защото съдържа ценна информация за някаква страховита сила/зло, което се задава от Изток и би погубило всичко по пътя си. Тук се получава разделение сред главните герои (баща, с дъщеря и двама сина). Малкото момче поема с кубът в ръка към Арката, като по пътя среща веща помощ от забавен контрабандист, който се играе от Оливер Масучи (Улрих Нилсен от ДАРК). Двамата заедно като екип бяха страхотни в своето пътешествие и въпреки че при тях имаше най-малко екшън ми беше най-забавно и интересно. Дъщерята се озова при ‘Пурпурните’ едно от двете най-големи племена, а таткото и по-големия син бяха пленени от страховитите ‘Гарвани’ най-добрите и безмилостни бойци в Нова Европа. Много ми хареса чисто визуално как пресъздадоха битието на Гарваните. Нямам никакви претенции, всичко бе страхотно и завладяващо, въпреки че тук имаше и доста клишета и не бях изненадан в нито един момент. Най-скучна лично за мен бе тази с дъщерята, но и там бе достатъчно интересно и с няколко любопитни туиста. Много ми импонира и Лорд Варвара, изиграна от Мелика Форутан.
Генерално ми хареса, препоръчвам и очаквам с нетърпение втория сезон.
-
7.5

Абсолютно съм съгласна с теб.
На моменти сестрата ми напомняше на Дженифър Лоурънс в Игрите на глада и ми идваше една идея по-слаба като актьорска игра.
Кастът е от слабо известни немски актьори. Най-известният актьор за мен беше Генералът на Пурпурните.

# 648
  • София
Таткото явно е имал две различни жени обаче. Wink
Иначе очаквах повече актьори от Дарк да видя, а то май само един беше, но пък кой, хехе.
На мен ми бе някакъв микс между See, The 100, The Hunger Games.
На моменти дори ми напомни леко и на Властелинът, а Еля бе като Фродо, а кубът бе пръстенът... Simple Smile

# 649
И аз като цяло съм съгласна с написаното от Дяволо за Племената Simple Smile
Ето моето ревю - то е малко свободен стил, защото си пиша за моя блог, а не за чужд сайт: https://rasnineshta.blogspot.com/2021/03/blog-post_12.html
Направо си признах, че някои неща не ми бяха ясни, вместо да се стремя към професионализъм Wink

# 650
  • Вестерос
Изгледах Killing Eve. Така един след друг като се гледат сезоните, не усетих трети да е слаб. Супер беше. Странни бяха няколко решения, като мисля, че смъртта на един персонаж беше излишна. Много ми допадна сериала. Препоръчвам Grinning

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 16:57 от Tiffany А

# 651
Предадох се и почнах да гледам Друговремец. Не ми допадат много неща, но е много красив, с приятна музика, така че ще погледам.

# 652
  • Mediterraneo
Пуснах да видя за какво става дума в Snowpiercer и направо завърших сезона Simple Smile Не гледам такъв тип сериали, но този направо ме изсмука. Днес мятам втори сезон, трети ще има ли?
Бес Тил ми е любимият персонаж! Дано вече се покаже Шон Бийн, че ми се изчака чакането за него.

# 653
  • София
Да, подновен е за трети сезон. Simple Smile
в специализираната тема за НФ/фентъзи доста коментираме за сезон 2.
Шоуто е Топ.

# 654
А, моля ви, детето го гледа, колкото пъти погледна, някой се замразява и мре...на мен ми идва гадничък Sad

# 655
The One някой освен мен гледа ли го? Такава гад е тая Ребека - отдавна не ми се беше случвало да мразя персонаж толкова много!

# 656
На The One му гледах трейлъра и бях решила да го гледам, обаче всички коментари отдолу бяха, че е тотал щета и това ме отказа... Rolling Eyes

# 657
  • Mediterraneo
А, моля ви, детето го гледа, колкото пъти погледна, някой се замразява и мре...на мен ми идва гадничък Sad

Гадничък е, да. Но наистина е адски зарибяващ. Щом успя да ме грабне, а аз такива сериали не гледам! Заради това сега ММ ме изнудва да изгледам поне 2 епизода на Стоте...

# 658
  • Варна
Оооо, Стоте... Започнах го, но не издържах и два сезона. Въпреки, че Алишата ми е любимка.

# 659
  • на изток от рая
Аз си преговарям Westworld в очакване на нов сезон.
Точа се на Debris, ама съм от телефона и не мога да дам линк. Някой гледа ли го?

Общи условия

Активация на акаунт