Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 29

• 42 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Кажете ми това сега честно ли е? Преди няколко седмици по Кинонова започнаха да дават Убийства в Мидсъмър от начало. Казах си, чудесно, тъкмо ще започна най-накрая да го гледам. Даваха първи, втори, трети сезон и след него започна... 19-ти.
Навремето пак така по някоя от телевизиите бях започнала да гледам Кости след 5-ти сезон продължиха с 12-ти.
Къде е логиката?

# 631
  • Варна
Аз заради това съм редовен потребител на торентите.

# 632
  • София
И аз! Yum Понякога гледам и онлайн във filmisub и подобни, но често там им проблеми и само се ядосвам, като спре на най-интересното.
По темата - гледам "Your Honor" и се чудя защо въобще се мъча. А имах толкова очаквания за този сериал, за жалост въобще не ги оправдава.

# 633
  • Бургас
То и аз гледам онлайн предимно, ама по тв-то нали е с бг аудио, а точно на този сериал ме мързи да го чета, пък и съм го пуснала докато си върша някаква работа из къщи.

# 634
  • София
Chilling Adventures of Sabrina
https://www.imdb.com/title/tt7569592/

Генерално погледнато на базата на всичките 4 сезона останах с противоречиви чувства и като че ли по-скоро разочарован заради последните два сезона и от финала на историята.
Първият сезон бе страхотен, нещо ново и свежо. Но много бързо се изчерпаха и още в сезон 2 се появиха първите признаци на липсата на добри идеи от екипа на шоуто. Също така започнаха да превръщат всичко в една прекалено сложна игра, която не се оказа залък за тяхната уста. Толкова много митология и история събрана в 7, 8 епизода си е почти собственоръчно подписана смъртна присъда. Третия сезон бе голямо разочарование, да не казвам тотал щета с безумната линия с древните богове. Последния четвърти сезон бе по-добър от третия, но не бе достатъчно убедителен на финала. Само адмирации, че намесиха Лъвкрафт. Хареса ми визуално с осемте тайнствени ужаси, с облика на пустошта отвътре когато Сабрина отиде там да се жертва, както и финалната сцена, където Сабрина бе на някакво мистериозно място между измеренията, защото видях три картини. Отляво бе Адът, зад нея Райската градина и отдясно видях Раят. Не ми хареса обаче как Ник попадна там. Ясно е защо. Бе направен жест, чист фенсървис, малко ли поразии направиха, та поне тийнейджърките да са щастливи, че някой се самоубива, за да отиде незнайно къде... Хайде бе. Логично Ник трябваше да отиде в Ада, но той кацна точно до Сабрина без обяснение и подготовка. Прекалено лесно и мързеливо решение. Хайде да го направим, хоп, щракаме с пръсти и готово. Да ама не става така, не работи за шоу с претенции.
Най-голямата ми критика всъщност е свързана с прекалено явния и да си го кажем направо краен феминизъм. Съжалявам, но не знам на колко мъже може да се хареса подобно нещо. Накъде тръгват нещата ми стана ясно още в сезон 2, когато Сабрина започна да се подиграва с Дявола и Ада, все едно се заиграва с някоя съотборничка от мажоретките. Върха бе в 4 сезон, когато Сабрина и Роуз буквално си казаха, че са феминистки, кандидатират се за да спечелят училищния съвет и ако не стане тяхната, тежко и горко им на простосмъртните. Гениално! Всички главни роли бяха за жени, Дявола много бързо ме маргинализиран и воден за носа?! Ник и Харви бяха като кученца на каишка, винаги готови да въртят опашката пред господарките си. Останах сащисан от финала. Лилит, дето уби и изяде собственото си бебе (?!) (ясно, че искаше да си върне на Дявола, който я измами и накара да направи същото със съпруга и) и това остана ненаказано и никой всъщност не разбра (само ние зрителите). Пълно безумие, пълно. Всъщност не си спомням дали на Калибан не му каза, но няма значение. И когато Калибан и донесе копието на Лонгин ми стана ясна съдбата на Сатаната, още повече че той сам намекна, че само това копие избавило Исус от мъките му може да го убие. Не ме интересуват причините, резултатите са важни, а те са, че на трона в Ада застана... ами жена разбира се. Имах си аз, нещо друго да стане... Тц тц, тц, колко предвидимо за Нетфликс.
Относно самата Сабрина, харесвах я в началото и в края. Най-дразнеща бе в трети сезон, когато с цялата си наглост създаде времеви парадокс, като остави нарочно и двата си образа от двата времеви потока. Ако не знаех, че всичко приключва със сезон 4, щях да се обзаложа, че щеше да се появи и трета Сабрина, за да управлява в Рая. Като стана въпрос за Рая, имахме си и ангел разбира се. Но и той бе победен от всемогъщите вещици от Грийндейл, вярно с помощта и на татко Луци. Но самата Сабрина преживя много, най-накрая разбра, че всичко си има цена (Хилда и го повтаряше още в сезон 1, но тя не слушаше разбира се). Бях да кажем на 90% сигурен, че ще умре. А когато се появи Баншито (мистериозната жена в черно) вече бях на 100% сигурен. Не знам в кой сезон, тя се появи до къщата на Спелман (май трети беше) и виеше и тогава Прудънс ако не се лъжа каза на Зелда (или беше Мамбо Мари), че някой член на Спелман ще умре (а всъщност не умря) и сега като се появи на финалния ритуал вече бе ясно, че Сабрина ще умре героично. Още не се бяха появили флашбековете с миналото и. Всъщност нейният край бе логичен и по своему красив и справедлив.
Винаги има проблем, когато едно шоу се канселира преждевременно и то е, че се оставят много линии отворени. Лилит не уби Луцифер, но му отне силите като ги погълна за себе си и го пропъди на Земята, да си скита обезсилен. Естествено Дявола не се убива и ако имаше 5 сезон се обзалагам, че той на свой ред щеше да се завърне и да се опита да си върне трона, поне логиката сочеше за това. Фаустъс бе толкова нелеп горкия като главния антагонист. В нито един момент от цялото шоу този човек не ме респектира по какъвто и да е начин. Нито като визия, нито като думи, нито като действия. По-скоро го съжалявах. Лош подбор на актьор и лошо написан герой. Не знам дали не е и нарочно... Също не ме изненадаха, защото точно това очаквах, да бъде разчленен и запокитен нанякъде. Но ми хареса, че бяха помислили за приемственост и Мери Уордуел логично го наследи начело на неговата църква и продължи учението му. Също в един евентуален 5 сезон би трябвало тя и поклонниците и да потърсят останките му.
Имаше един странник, търговец, който се появяваше като по поръчка винаги в най-напечения момент и спасяваше положението, хитро предлагайки някоя кутийка... Първо помогна на Амброуз, а после в последния епизод и на Сабрина с кутията на Пандора. Така и не стана ясно, кой е този странник и каква му е играта. Не стана ясно и с Калибан какво стана. Явно си остана затворен в пустошта, всички останали спасени, но не и него, по заръка на Сабрина разбира се. И защо Сабрина реши да не го спаси, а го остави в пустошта (а от там в кутията)? Не заслужаваше това, защото наистина обичаше другото и Аз и бе верен на нея.
Като за финал, не лошо шоу, феновете на жанра трябва да го гледат. Шоу, което обаче можеше да бъде велико и дори класика, но при други сценаристи, актьори и направо да си го кажем, в други времена...
-
7.0 / 6.5

# 635
мнение за сериала Chesapeake Shores на Холмарк ? тази година щели да пуснат 5 ти сезон и питам дали си заслужава гледането

# 636
Chesapeake Shores е приятен, семеен сериал. Типичен за канала леко захаросан, но иначе наистина има и доста по-лоши. Ако ви се гледа нещо леко, семейно и с красиви гледки, а ако обичате и кънтри, е..тогава, това е добър избор!
На мен лично подобен, дори по-приятен е друг сериал на канала When Calls the Heart. И като стана дума за него та се сетих, по назад в темата искаха някакъв подобен на “Д-р Куин...", ето този When Calls the Heart е добър, по-лек.  Такъв е и един доста по-стар e  ето този:
https://www.imdb.com/title/tt0108725/
Във V box 7 има друг подобен  "В долината на дивите рози". Немска романтична поредица, има серии 12 разпръснати във бокса с бг аудио. Аз наскоро си го припомних, хареса ми доста.

# 637
Сега гледам Ню Амстердам, не е лош, лекарски сериал. Доста драма, но ми създава положителни емоции сякаш
Изгледах Brave new world  и не съжалявам

# 638
  • Варна
Чакам да започне Военнополева болница. Някъде тия дни му е премиерата. Рекламата изглежда интересна. Има стари с това име, но този е нов, играе вътре мацката, която беше гадже на главния в Хавай 5-0.

# 639
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Може и да сте коментирали и да съм пропуснала - хареса ми Осмо чувство (Sense8). Интересен и нестандартен.

# 640
  • Варна
Какво ще кажете за Justified?

И видях някакъв сериал Снежен снаряд. Гледала съм филма, не знаех, че има и сериал. Сюжетът е същия. Някои нещо да каже?

# 641
  • София
за ''Снежен снаряд''
Много е добро шоуто, заслужава си. В момента се излъчва втори сезон.
И първи сезон и втори сезон са Топ. А играят все пак Дженифър Конъли и Шон Бийн.
Според мен сериала въпреки че като цяло е харесван и приет доста добре залсужава много повече отколкото получава в действителност. Simple Smile

# 642
  • Berlin
За Snowpiercer ли става въпрос? Оказа се дъщерята на Стинг участва също, съвсем случайно разбрах - Mickey Summer, много ми допада играта й. Вървеше по филма 1ви сезон с туист накрая, сега не знам накъде ще отиде. Естествено, очаквам Шон Бийн да не доживее до края.😂

# 643
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Дали ще има втори сезон на See? Според imdb не се знае кога ще е.

# 644
  • Вестерос
Подновен е See. Ама чакаме.

Коя е дъщерята на Стинг? Да не е Алекс? Много е як Snowpiercer.

Ново сериалче-
""## Резюме : Действието се развива в бъдещето в свят, където един ДНК тест може да открие перфектната ти половинка - единственият човек, в който си генетично предразположено да се влюбиш до полуда. Независимо от това колко е добра една връзка, кой може да каже с ръка на сърцето, че не си е мислил дали няма някой по-подходящ? А ако е нужен само един косъм, за да го откриете?""

The One

Общи условия

Активация на акаунт