Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 344
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Или тест гел пробвай.

# 586
С гел за пране . Течните препарати се справят отлично с мазни петна .

# 587
С капсули пера.Ще пробвам от всичко,дано ги премахна.
С обезмаслител ,някаква марка А1 се свали петно от грес барабар с половината цвят на дънки.Инак на шушляк не е имало фалове,за памук не се сещам вече.

# 588
  • София
С Meglio съм прала дрехи, но само по-груби, твърди материи (работни дрехи). Напръсках директно мазните петна,  не оставих да седят твърде дълго - колкото да заредя пералнята. Изпрах с перилен препарат както си пера по принцип. Дано се получи и при теб безпроблемно!

# 589
  • В най - голямото село
С какво почиствате ютия. Плочата е керамична, не че залепва , но има някакви мъхчета. Чета за някакви стикчета за почистване. Моля препоръчайте нещо изпитано. Благодаря.

# 590
  • Велики Преслав
С нокът 🙂. Или пластмасов нож.

# 591
На кухненския ми плот (термоплот, имитация на дърво) имам следи от варовик, под сушилника за чинии. Реших да го сменям и като го махнах, ги видях. Мога ли да напръскам с препарат срещу варовик, да не разяде повърхността на плота?

# 592
На кухненския ми плот (термоплот, имитация на дърво) имам следи от варовик, под сушилника за чинии. Реших да го сменям и като го махнах, ги видях. Мога ли да напръскам с препарат срещу варовик, да не разяде повърхността на плота?

Оцетще свърши работа. Хубаво го накисни и остави за през нощта.

# 593
Някакви идеи за чистене на гранитогрес на външна тераса? Има натрупвания от мръсотия и като от котлен камък по фугите.
Пробвах с един препарат за котлен камък, ни нищо не стана. На терасата особено зимно време капе конденз от въздуховода на газовото котле.

# 594
Накисни с обезмаслител и след 30 минути измий плочките. Ще свали каквото може, мръсотията със сигурност.
Наскоро ми похвалиха препарат за почистване на мухъл, от типа на Саво, само че за 3,50 лв, който пишеше, че почиства плочки и фуги. Не му помня името - ще мина да го снимам, но това чудо наистина свали всички мизерии по фугите, които не успявах да изчистя (банята е стара). Недостатък: много силно мирише, маската е задължителна, ако има отворен прозорец ще е най-добре, иначе като мен ще кашляте цял ден, щото нали то за 5 минути я изпръсках, за къде да слагам маска Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 23:15 от beki8

# 595
За миризмата няма проблем, на тераса са ми плочките. Обаче се притеснявам за по силни препарати, защото от долу е градинка и може да изтече нещо през чучура на балкона.

# 596
Сложи тапа на чучура и измий няколко пъти с парцал/моп. Пак ще стане. Така си почистих засъхналия латекс от плочки/ламинат - разтвори всичко обезмаслителя за 30 минути и само забърсах с парцала с чиста вода няколко пъти. Нищо не съм търкала или пипала с ръце.
Имам плочки за външна настилка в коридора и кухнята, които харесвам повече, когато не са почистени идеално и станат по-тъмни. С тях имаше инцидент два пъти - веднъж капки от течен Ариел, които не съм видяла, почистиха до основния цвят (но после ще има много миене, защото се пени) и веднъж разлят доместос, който също почисти до основен цвят и се наложи да правя "сапунка", за да изчистя и останалите Joy

# 597
Имате ли някаква хитринка за почистване на моторно масло от долнище на спортен екип?

# 598
  • Пловдив
За плочките на терасата (и не само, но аз затова го взех), една колежка ме "светна". Взех си тази паста, почистващ камък се води - и балкона, и дограмата, и маратонките/кецовете и банята светват с нея

# 599
От къде го купи, дай насоки къде да го търся, само он лайн го видях? Благодаря.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 08:50 от Пролетно цвете

Общи условия

Активация на акаунт