Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с името на бебето

 • 2 087
 • 56
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 2 476
Пишеш го на твое име, с баща неизвестен, не му разрешаваш да припознава нищо.  Като тръгне да вика, викаш охраната. Като реши да припознава, ще му трябва днк тест за куп пари (около 1000 лева) До тогава детето вече ще е с име, което той няма да може да смени, колкото и да се пъне. Не позволявай някакви си дрисльовци да те манипулират.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 13:00 от Нервен_Хамстер

# 31
 • Мнения: 350
Постът на Месечинка виторога искрено ме разсмя Simple Smile Браво!

Успех и леко раждане на авторката! Не може да не Ви питат за името на собственото Ви дете.

# 32
 • Мнения: 19 626
Може да се каже, че в момента съм зависима от него, ако го напусна ще бъда зависима от родителите ми. Причината, да сме все още заедно е това, че искам да съм сигурна, че съм опитала всичко и съм му дала шанс да бъде в живота ни.

Littleheart12
, ти хубаво полагаш усилия, но какво получаваш в замяна? Като те чета - едни скандали и несъгласие с теб. Поне да имаше някаква надежда, но не мисля, че той ще се промени. Щом сега, когато си бременна и уязвима, вместо подкрепа получаваш поредни скандали заради едно име, да не споменавам и, че не е бил до теб през цялото това време, тоя човек просто така ще се налага винаги и за всичко. Не е лесна такава стъпка и да се вземе решение за раздяла, но едва ли искаш да гледаш и дете в такава обстановка.

Скрит текст:
Родителите ми са наясно отчасти със ситуацията. Те ме подкрепят във всяко мое решение, но точно сега ми е трудно да си тръгна. Посещавах психилог многократно, за съжаление, обаче психологът ми казваше, че трябва да ходим двамата заедно или само той. Когато опитах да поговоря с него, отново имаше скандал, твърдейки, че той не е ,,болен”, за да ходи на психолог. Виждам, че отношенията ни се влошават още повече, именно за това не искам да правя компромис със името, защото аз наистина направих много компромиси в тази връзка и се очертава в близко бъдеще да бъда сама с детето си. А и повече от половин година се настройвам, че дъщеря ми ще се казва така, сега не мога да си представя друго име. Бях готова да предложа други имена, подобни на това, което съм избрала, той дори не искаше да ме слуша. Притеснявам се от това, че ще стават циркове и скандали в родилното, направо не знам какво да правя..

# 33
 • Мнения: 3 604
На авторката искам да кажа едно. Хората не се променят!
Попрочети из форума темите. Колко напразни надежди този да се промени след брак, онзи след като се роди бебе. И накрая всеки си  остава, какъвто си е бил.
Само че ще има една жертва повече, и това ще е твоето бебе.
Не ти е проблем името,ама изобщо.
Мъжът-насилник, ненадежден, скандалджия, изчезващ, тормозещ ще стане също такъв баща. Отношението към теб ще бъде отношение и към детето.

Не се заблуждавай. Пак няма да можеш да разчиташ на него, но вече той ще има права над детето и ще може да те изнудва за всяко нещо, както те изнудва за името.
Тези шансове, дето му ги даваш, показват една наивна надежда и ми е много неприятно да ти кажа, че тя няма да се сбъдне.

Мисли как да се оправяш без него. Явно родителите ти не знаят  всичко, има и там някакъв проблем. Разбери се с тях някак, за някоя и друга година да те подпомогнат и приемат, докато си  в майчинство, а после все ще си стъпиш на краката.

# 34
 • Мнения: 666
Малко сърце, сега е момента да се уважиш и защитиш. Има нормални отношения на тоя свят и всяко дете ги заслужава.

# 35
 • Мнения: 2 727
Веднъж вписано в регистър името на детето може да се смени само със съдебно решение, което се издава в присъствието и съгласието на двамата родители като трябва да бъде посочена много основателна причина за това. За съжаление сърдити свекъри според съда е основателна причина.
Очевидно бащата смята да кръсти детето на някой от своите родители или с име което не харесвате за да ви покаже, че той ще командва съвместния ви живот.
При нас името се регистрира в общината от бащата с попълнен и подписан от двамата родители формуляр с двете лични карти на третия ден от раждането. Така че явно зависи от града и болницата как се процедира с вписването на името.
И не си мислете, че ако сега направите компромис ще бъде оценен и за в бъдеще ще уважават вашите и на детето нужди и интереси. Тъкмо обратното. Тези които стоят зад този натиск ще решат, че винаги ще става на тяхното и проблемите ви няма да свършат с името на детето.

# 36
 • Мнения: 181
Родителите ми са наясно отчасти със ситуацията. Те ме подкрепят във всяко мое решение, но точно сега ми е трудно да си тръгна. Посещавах психилог многократно, за съжаление, обаче психологът ми казваше, че трябва да ходим двамата заедно или само той. Когато опитах да поговоря с него, отново имаше скандал, твърдейки, че той не е ,,болен”, за да ходи на психолог. Виждам, че отношенията ни се влошават още повече, именно за това не искам да правя компромис със името, защото аз наистина направих много компромиси в тази връзка и се очертава в близко бъдеще да бъда сама с детето си. А и повече от половин година се настройвам, че дъщеря ми ще се казва така, сега не мога да си представя друго име. Бях готова да предложа други имена, подобни на това, което съм избрала, той дори не искаше да ме слуша. Притеснявам се от това, че ще стават циркове и скандали в родилното, направо не знам какво да правя..

По това, което казваш, изглежда, че се страхуваш от неговата реакция в сравнително нормални житейски ситуации, което е белег за тормоз. Вярно е, че всички двойки се карат, но в здравословните отношения хората не се страхуват един от друг.
Знам, че в момента ти е ужасно трудно. Но имай предвид, че колкото по-рано се отдръпнеш и отдалечиш от такъв човек,  толкова по-безболезнено ще е за теб и за детенцето. Родителите ти ще ти помогнат, докато си стъпиш на краката. Не се опитвай да осигуриш баща на всяка цена, не си струва.

# 37
 • Пловдив
 • Мнения: 8 110
Когато се роди дъщеря ми,изобщо не са ме питали къде е съпруга ми.
Казах името,дадох документите за сключен брак и толкова...
Но ние не сме имали спорове ..

Мисля,че и без брак положението е същото и пак ти ще определиш името.После той ще припознае детето ,но ще смени само презимето и фамилията.Няма да може да смени първото име .
Някой да ме поправи,ако греша.
Така би трябвало да е, да.
Няма начин да му се попречи да припознае детето, ако иска (ако тя оспори, той може да предяви иск), но не би следвало само той да определи първото име.
На практика при спор не знам какво правят, в закона пише, че в този случай длъжностното лице по гражданското състояние - тоест служителката в общината - избира едно от предложените имена, но предполагам, че още в болницата ще дадат "предимство" на майката и с предложеното от нея име ще съставят съобщението до общината. Най-малкото няма да им вдига скандали в болницата, я.

Иначе не виждам смисъл да оспорва припознаването - има начин той да докаже бащинството си, щом наистина е бащата. А при изгубено дело тя ще трябва да му заплати разноските. Но тя си преценява.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 11:37 от Магдена

# 38
 • София
 • Мнения: 625
Изобщо не се притеснявай за това име,в тази пандемична обстановка изобщо не се допускат посетители ,дори  бащата вижда бебето чак на изписването. След раждането ще ти дадат да попълниш бланка с имената на бебето и вашите на майка и баща,но май по-добре е той да не припознава детето. Всяка болница има различни процедури някои искат нотариално заверена да е,други имат в  самата болница длъжностни лица,които се занимават с това,трети болници искат само подписи на двамата родители. Като раждала в това пандемично време санитарката занесе документите на бащата да ги подпише и той ни видя чак на входа на болницата като ни изписаха,дори вътре не допускаха хора.Леко раждане ти желая!

# 39
 • Асеновград
 • Мнения: 368
Това направо ме плаши, а аз нямам нищо общо, щях да се въздържа от коментар но не мога... МОМИЧЕ!!!! Осъзнай се! Не те познавам, но ако те познавам бих ти го казала и лично! Може би не осъзнаваш ситуацията в момента, и ти се струва “под контрол” донякъде, но нещата ще станат по-зле! И не мисли че като си види детето ще се промени като с магическа пръчка и ще стане мъж! Това е всичко друго но не и мъж! Казвам ти го за твое добро!!! И ако ти търпиш насилието му над теб (дори само вербално, а някой ден ще стане и невербално), замисли се искаш ли и твоето дете да го търпи този мухльо!!! Кажи на родителите си, и щом имаш подкрепата им просто го напусни!! Имаш късмет че не сте женени и няма да се занимаваш с разводи! Детето не заслужава такъв “баща”! Няма нищо лошо да си зависима за малко от родителите си! Ако имам дъщеря и е в такова положение няма да седя безучастно! За твое добро ще е, и за доброто на детето ти ако го напуснеш! Очевидно той не те обича и не му пука за теб или за детето, и ако имаш повече акъл в главата ще го осъзнаеш навреме и изобщо няма да му даваш да припознава детето!! Кръщаваш си детето както ти искаш и това е! Него никой няма да го пита!

# 40
 • Мнения: 6
Благодаря на всички Ви за подкрепата и милите думи❤

# 41
 • Асеновград
 • Мнения: 368
Благодаря на всички Ви за подкрепата и милите думи❤

И ни дръж в течение, какво става, наистина съм притеснена за бъдещето ти! Казвам го най-искрено, на някои може да ми се стори смешно, но явно момичето няма къде да намери другаде подкрепа. И наистина ще е най-добре да вземеш правилното решение с родителите си, и да им разкажеш всичко, това са хората които винаги ще са до теб и ще ти помагат! Надявам се да вземеш правилното решение за теб и бебчето ти! Или поне когато видиш бебчето си и осъзнаеш че това малко човече зависи изцяло от теб за да оцелее, да осъзнаеш че този човек няма да ти помагне с нищо и ще продължава да ВИ тъпче надолу!!! Достатъчно силна си дори и да не го знаеш!❤

# 42
 • Мнения: 78
Като чета ми се струва ситуация ,,нарцис и емпат", в която приятелят ти е нарциса-напълно лишен от емпатия, комплексиран, манипулатор, диктатор и себемразещ се индивид, който гледа само на него да му е добре и цялата си себеомраза и чувство за малоценност я изкарва върху невинни хора като теб, които пък са с малко по-мека от нужното душа и позволи ми да го кажа, за добро го казвам, според мен трябва да почнеш да отстояваш своето. Иначе губиш личност и все ще му играеш по гайдата. Съмнявам се това да е първия път, в който той те манипулира, със сигурност сте имали и други подобни спорове преди. Не мога да си представя, че един нормален човек изведнъж започва така комплексарски да се държи и да слага ултиматоми на бременна жена. Ужас. Направо с лопатата трябва да го гониш. А от правна гледна точка, попринцип е плюс ако го припознае, защото тогава ще можеш да му искаш издръжка. Дори и да не я плаща, за това има съдия изпълнител-отиват и насилствено му вземат парите за издръжка или дори още по-строги мерки се взимат. :Д АКо те заплашва-в полицията. Изобщо целият закон е на твоя страна, ще се справиш! Плати си една консултация при адвокат.

Но си е личен избор дали искаш това или предпочиташ по-малко разправии с него. В момента си уязвена, но се опитай да мислиш рационално. Дори и да имаш чувства към този човек, не е на добре поведението му. Със сигурност ще има поне още един мъж в живота ти, който би те третирал като принцеса. Дай му шанс да те намери, не допускай да те третират лошо. : )

# 43
 • София
 • Мнения: 12 595
Благодаря на всички за коментарите. Да, връзката ни е кошмарна, лошото е, че става все по-зле и по-зле. Наистина съм много разстроена за името, но това е един от многото ми проблеми с този човек. Дадох шанс, да бъде в моя и живота на детето, защото мислех, че раждането ще го  промени към по-добро (наистина много искаше дете), но нещата стават по-зле и по-зле.
Той дори не иска да ми каже как иска да се казва бебето... Смята, че в родилното ще питат него за името и ще ме постави пред свършен факт.
По-добре да не го припознава, защото до 18-годишна възраст на детето, за всяко решение или документ, ще зависиш от неговите капризи.

# 44
 • Мнения: 2 727
Припознаването е нож с две остриета. Зависи от човека. Имам приятелка, която много държеше децата й да имат връзка с баща си и е настоявал да ги припознае, а когато се разделиха заради това припознаване се оказа в истински кошмар като не само тя, ами и децата търпят психически тормоз и вече няколко години обикалят психолози. А човека не само че не плаща издръжка, но и не връща заема в голям размер който е взел от нейните родители преди раздялата. Нито агенцията за децата, нито полицията, нито съдът й помагат да се отърве от този тормоз Все се позовават, че като баща има права и си затварят очите как точно този "баща" се ползва от правата си.
Затова авторката трябва хубаво да прецени струва ли си да рискува да е зависима от този човек заради 100 лв. месечно, които може и да не получава.

Общи условия

Активация на акаунт