Януари дойде и донесе ни чертички две ! ~бебеправене 383~

• 35 686
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Чери, ако Хци е добре е супер, според мен не значи това автоматично, че Б-тата са ок също. Недостиг там е една от причините за висок Хци, така че аз бих пуснала да видя и Б-тата за всеки случай Simple Smile

# 646
Здравейте, момичета.. Първо честито на всички с положителните тестове.. Heart
А аз се появявам с въпрос към вас, защото съм объркана вече..
Днес ми беше първия преглед и с ММ отиваме на изследвания.. След 2 години несполучливи опити, мисля че вече е време..
Но лекарката каза нещо, което ме накара да се поразровя и прочета по темата..
Тя вижда фоликул, който твърди, че е 10мм, а днес ми е 14 ден от началото на цикъла..
Според вас не е ли твърде малък за този ден.. Това ме навява на мисълта, че може и да имам късна овулация..
(Извинявам се за може би глупавия ми въпрос, но все още съм невежа по тези теми и тепърва започвам да се информирам задълбочено по тях)

# 647
Ивелина, няма глупави въпроси тук, и ние първо сме питали и ровили за информация. По колко дни е месечния цикъл обикновено? Фоликулите се пукат по принцип при 22-24 мм, на практика може и да е по-различно, с напредването на възрастта започват и по-рано. Растат с 1-2 мм на ден, така че може би овулацията ( ако се спука фоликулът, това само с тест за О не може да се докаже) ще е след около 7 дни и цикълът този месец ще е около 35 дни.
Някой беше питал днес кога най-рано може да се направи тест за Б и да отчете - при всеки е различно. Препоръчвам тази статия за ползващите руски
https://www.babyplan.ru/biblioteka/populjarnye-temy/preg_test/
Дриймче, аз все си надявам за теб, докато няма М -има надежда Hug

# 648
margolotta, благодаря ти за отговора.. Цикъла ми е 28 дни и не се е променял от години.. В много редки случаи има ден +/-

А това показа теста за овулация преди малко.. И ако приемем, че и този месец няма да има промяна в цикъла и той се появи отново на 28 ден, това значи ли че този фоликул не се развива правилно?

# 649
margolotta, благодаря ти за отговора.. Цикъла ми е 28 дни и не се е променял от години.. В много редки случаи има ден +/-

А това показа теста за овулация преди малко.. И ако приемем, че и този месец няма да има промяна в цикъла и той се появи отново на 28 ден, това значи ли че този фоликул не се развива правилно?

Ивелина, тестовете за О са подобни на тези за Б, т.е тестват наличието на хормона в урината. Затова се препоръчва преди тестване да не се приемат течности и да не се ходи до 00 за поне 3-4 часа.
Аз правя един със сутрешна и един следобед към 16ч., като след обедната почивка спирам да пия течности. Поправете ме, ако греша. Аз също съм от новаците Simple Smile

# 650
А сутрешните ти не са ли винаги положителни?
Ппр съм чела че в сутрешната урина се съдържа високо количество на LH хормона за това и препоръчват теста да се направи следобед след въздържане от течности и уриниране 3-4ч
[/b]

Ивелина, тестовете за О са подобни на тези за Б, т.е тестват наличието на хормона в урината. Затова се препоръчва преди тестване да не се приемат течности и да не се ходи до 00 за поне 3-4 часа.
Аз правя един със сутрешна и един следобед към 16ч., като след обедната почивка спирам да пия течности. Поправете ме, ако греша. Аз също съм от новаците Simple Smile

# 651
Аремма, не. Почнах да тествам от 12ти ден. Имах все бледи черти, както сутрин, така и следобед. На ден 16 с огромно учудване имах по-дебела и наситена втора линия от първата. Следобяда тестът изглеждаше по същия начин. На другия ден започна да избледнява. Тествам с лентички и меря БТ за първи месец, но май му хванах цаката, мисля.

Ползвам тестовете на Femometer, техния App и термометър Vinca II, който ме буди сутрин и след това прехвърля данните в апп-а Joy

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 22:18 от Анонимен

# 652
Здеавейте

Тестовете за овулация точни ли са? На листовката не намерих % точност. Аз си правих този месец след спиране на месечното кървене почнах. Всеки ден сутрин преди пиене на вода. Доста дни правих, вече е време за следващ цикъл... Ами така и не стана тъмна черта, имаше някои дни бледи черти (по-бледи от контролните). Сега съм доста притеснена, че изобщо нямам овулация. Цикълът ми е редовен +- 2 дни. Притеснявам се, защото още кърмя и това дали пречи и не знам, как да постъпя Sad

# 653
Поне на тестовете , които аз ползвах, си пишеше , че не се правят сутрин, а следобед. Аз ги правех чак 17:30-18 , защото тогава имах възможност. Възможно е на тестовете , които ползваш ,да не се насища тестовата лента по принцип, а  е възможно и цикълът ти този месец да е бил без овулация.

# 654
До колкото знам, тестовете показват нарастването на ЛХ хормона, който подсказва на яйчника да отдели фоликул. Toва се случва до около 12-24-30 часа след положителен тест? Сам по себе си Обаче положителен О тест не е потвърждение за състояла се O.

# 655
А обратното? Ако цял месец нямам положителен, дали е възможно да съм имала овулация?

# 656
А обратното? Ако цял месец нямам положителен, дали е възможно да съм имала овулация?

Има тестове с различна чувствителност, както при тези за Б. Възможно е да не успява да ти се насити втората черта или обратното (ако тестът е прекалено чувствителен) да си цял месец с положителен резултат. Предполагам по-опитните дами в темата биха могли да дадат съвет. Simple Smile

# 657
Здравейте, момичета. Днес ми махната конците и получих епикризата. Окончателна диагноза: Хроничен салпингит и оофорит. 😔 Истинско чудо е, че нямам извънматочна. Явно за добро не съм имала О. Сега чакам да ми дойде Ц и да отида секрет(за всеки случай) за хламидия, уреаплазма и микоплазма. Голяма е вероятността в момента да няма налична инфекция, но ще се подсигуря. Отделно ще видим и дали има О 😍😍😍 Ох, дано!!!
ПП Не знам как да правя скрит текст...Казаха ми, че е добре поне още 1 месец да си удължа болничния(33 дни сега и още 30дни- 63 дни). Единствено се колебая, защото нали имаме 180 дни годишно, а по този начин ще трябва да остана да работя до към края на 4я месец, а аз работя с болни хора и на крак. Отделно при мен има повишен риск от усложнения и аборт. Една моя колежка я няма още от първия месец на бременността(стават над 180 дни), но това явно е отделно от годишния болничен. Дали някоя от вас е запозната. Благодаря преварително!

# 658
Здравей, Кактус, мисля че момичетата, които излизат в болничен от деня на положителния тест, използват цялата си платена и ако се налага неплатена отпуска, за да допълнят след тези 180 дни болничен до раждането. Поне тези, които познавам, така направиха.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 10:13 от Stella21

# 659
margolotta, благодаря ти. Макар и да не разбирам руски, разбирам, че трябва да е не по-рано от 10 дни след овулацията, което означава 3-4 дни преди закъснението за мен (цикълът ми е на 28-29 дни).

Аз имам чувството, че започвам да се пренавивам и да си "внушавам" симптоми. От 2-3 дни се чувствам като дроб - нямам никаква сила за нищо, дори за някакви прости домакински дейности. А не съм болна. Усещам и напрежение/пробождания в областта на матката. Знам, че е много рано, но се притеснявам, че може би ще имам и сериозна работа с психиката си.

Общи условия

Активация на акаунт