Отговори
# 390
Аз за това не давах до сега ( 1 месец) но педиатъра настоя. Ако с водата до 2 седмици не се оправи да ходя пак.То и на нея не й харесва и я плюе. Не знам какво да правя. Има още жълтичко в края на очите , и понякога изглежда жълта.
Престояла кърма ли да давам, или повече на слънце(когато има).

# 391
Момичета, някоя от вас изхожда ли чрез естествена бебешка хигиена? Интересно ми е как изглежда акото при вас? Чудя се Деян дали не му е рядко  В памперса виждам че попива и воднисто освен "пресеченото". Няколко пъти като го изхождам на мивката забелязвам, че ака почти вода с малко парченца. А пък на памперса изглежда по-гъсто.

Аз малко преди да родя Ми беше станало едно носталгично и хем исках да раждам, за да си го гушкам, хем ми беше жално че няма да го усещам в корема. Сега толкова ме завъртя с грижите, че изобщо не се сещам за бременността.

# 392
Аз за това не давах до сега ( 1 месец) но педиатъра настоя. Ако с водата до 2 седмици не се оправи да ходя пак.То и на нея не й харесва и я плюе. Не знам какво да правя. Има още жълтичко в края на очите , и понякога изглежда жълта.
Престояла кърма ли да давам, или повече на слънце(когато има).

https://www.namama.bg/article/jaltenica-stoynosti-na-bilirubina-i-izsledvaniia/

https://www.namama.bg/article/kak-da-se-spravim-s-fiziologichnat … -rodeni-v-termin/

# 393
Да кажа и аз за водата,че в началото за жълтеницата ми казаха да давам подсладена вода.Е давах 2-3 седмици,но я плюеше и не иска вода това дете..Трябваше да си плакне поне малко устата ..Преди две седмици се сетих,че може да му сладее и за това да не иска вода,млякото сладко,водата сладка.!!..Почнах да му правя без захар и си пие малко,но все пак пие на ден по 10-20мл.Пак е нещо,въобще не пиеше и от чая пие по толкова..
Днес мисля да оставя Пайчето на свекито и да отида аз да взема Дуйгу..Да я изведа малко по-магазините и да си поиграем със снега да се зарадва малко,че и тя с това у-ще,след като се прибере пък с Алпай много е отговорна и искам да разпусне малко..❤️Малка е още и не мога да я прежаля..Като заспи малкия веднага се гуши при мен и ми вика: Ее сега и ние да се обичаме докато спи,че после няма да можем..!! Лягаме гушва ме или ще гледа детски или ще заспи..Обожавам я просто.. ❤️❤️❤️

# 394
Митето доскоро имаше жълтеница, всъщност днес забравих да питам педиатъра дали е изчезнала напълно. Последно билирубина беше 6 (безкръвно мерене в болницата), трябвало да падне под 2. Фототерапията в Шейново много му помогна.
Днес сложиха шествалентна и пневмококова ваксини. Бях се настроила за зверски рев, с оглед на този, който е вкъщи вечер без явна причина, но мина учудващо леко. После сложихме 2 лепенки куул пач, ще ги сменим няколко пъти, а довечера и панадол 2.5 мл.
Аз понякога издържам детето над тоалетната и в повечето случаи пишка или ака - струва ми се рядко и на мен (1 до най-много 3 пъти на денонощие). На смесено е около 50:50 някъде предполагам - само нощем кърмаа стига или много му се спи. Sunglasses

# 395

Е как са ги кръстили тези кърпички хахаха!!!!
Значи който дава вода със захар на детето,  направо да записва няколко часа за лечение на кариеси за след 3-4 години при мен. Stuck Out Tongue Winking Eye
Записах си утре час за консултация в Рошаво...явно нещо не слагам Яни както трябва в слинга.
Хюлия и аз като теб като приспа Яни и веднага започвам да се гушкам с Мони.....милата тя мъчно й е че не й обръщам внимание,  ама не го показва.....обаче го споделя на майка ми.

# 396
  • София
Сиси, а как прилагаш омнибиотика?

Всеки ден по едно прахче, като го слагам в малко преварена вода. Не го смесвам с АМ заради капките (ММ реши така да го правим). Иначе омни-биотика ни го препоръча приятелка, която имаше много проблеми с бебчето (рефлукс и др.) и каза, че никога не е имала колики, и аз на момента го купих. Но основно за имунитета ще го даваме до края на 1вата годинка. Педиатърката каза да си й го даваме, че е добър.

# 397
Мамиииииииииииииииииииии,
Искам да ви питам нещо. За еднократната помощ за новороденоси я чакам м.февруари, ноооооооооо сега разбрах за детските надбавки за новородено, кога се кандидатства, с какви документи и имам ли все още шанс?
Погача тази седмица няма да я правим, отлагаме я за втория й месец поради лошото време.
Благодаря, бъдете живи и здрави Heart

# 398
Тези мокри кърпички точно по-предназначение са ги кръстили 😆😆
Дуйгу пък пита свекито,свекъра и цялата рода кой повече обичат нея или Алпай..И аз се дразня,защото обръщат внимание само на малкия и и става неприятно явно,щом пита дали е обичана значи се съмнява.Една вечер свекито дойде и тя само на Алпай се радва..И Дуйгу се ядоса и пак я пита..И аз я питам,защо все пита всеки дали я обичат и кой обичат повече,а мен не ме пита.Отговора и направо щеше да ме разплаче..: Защото знам,че ти обичаш и двама ни..!! За това всяка свободна минута се опитвам да и обърна внимание...Това,че са големи не значи,че нямат нужда от внимание..

# 399
Ех момичета каква вода с захар? Аз знам, че захарите предизвикват повече колики. А тези отживелици на педиатрите няма да коментирам. На днешно време за жълтеницата в по изразен вариант практикуват фототерапия. Светват ги бебетата и са готови Simple Smile
За Омнибиотика съм с две ръце, аз давам и беба ходи всеки ден по нужда. Що се отнася до колики до сега сме имали 1-2 седмици, но предимно вечер за по 1час, макс 2. Та дали помага за това незнам.

# 400
Форевър може да се кандидатства през цялата година.За детските няма срок.Искат се доходи (ако с ММ имате брак,и сте на един адрес) от двамата.
Ако не,само твоя доход ама не помня 6м или 1 година назад,лична карта..иии само не знам дали ще ти искат бележка за имунизациите на бебето..Ако направиш молбата другия месец,трябва да я подновиш догодина същия месец..Това е

# 401
Момичетааа, от две теми, чак сега успях да понаваксам и да се включа.
Моят бебок пиеше водичката повече, когато е подсладена. Напоследък не я и той не пие никак. А водата добре му действа на перисталтиката. Пиеше малко и веднага се изхождаше. В дилема съм 🤪.
Уикенда с ММ ходихме в Борисовста и в градинката пред Народния. Нали беше хубаво, топло и слънчево времето - ами фраш с народ беше. То едвам намерихме скамейка да седнем. Всички са изпустяли вкъщи и искат да подишст въздух... Разбирам. Но с това малко бебе и с пандемия, направо ми прилоша. Никак не беше приятно, през цялото време се притеснявах за малкото и гледах бързо да се изнесем.
Днес пък го изкарах с количката в снега. Слънчево и ясно време беше, но - хоп - ново двайсе. Не е разчистено в Младост и количката затъва. Колелата не се въртят. Тътрила съм я... Минават коли, авгобуси. Аз тъъътря напред-назад. Шоу пълно ви казвам!
Кой знае какво ли си викат - Тази, лудата 😂😂😂

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 22:42 от HappyRSmile

# 402
  • София
Момичетааа, от две теми, чак сега успях да понаваксам и да се включа.
Моят бебок пиеше водичката повече, когато е подсладена. Напоследък не я и той не пие никак. А водата добре му действа на перисталтиката. Пиеше малко и веднага се изхождаше. В дилема съм 🤪.
Уикенда с ММ ходихме в Борисовста и в градинката пред Народния. Нали беше хубаво, топло и слънчево времето - ами фраш с народ беше. То едвам намерихме скамейка да седнем. Всички са изпустяли вкъщи и искат да подишст въздух... Разбирам. Но с това малко бебе и с пандемия, направо ми прилоша. Никак не беше приятно, през цялото време се притеснявах за малкото и гледах бързо да се изнесем.
Днес пък го изкарах с количката в снега. Слънчево и ясно време беше, но - хоп - ново двайсе. Не е разчистено в Младост и количката затъва. Колелата не се въртят. Тътрила съм я... Минават коли, авгобуси. Аз тъъътря напред-назад. Шоу пълно ви казвам!
Кой знае какво ли си викат - Тази, лудата 😂😂😂

Ех, Младост! Любимият ми квартал! Преди 7месеца се преместихме от там, иначе можехме заедно да бутаме количките. Simple Smile
Ние се подвизаваме в Южния парк заради кучето, но така като чета наплива в Борисовата, явно няма да ходим там скоро.

# 403
Ето, че и на нас се случи... Вечерта на 35тия ден - неутешим рев без видима причина, който се прекратяваше само, докато е на гърда 😐 С 300 зора около полунощ след втори опит за повикване и дундуркане от таткото, успя да заспи, разбира се върху баща си. Събудих я на четвъртия час и сега хапва, видимо по-спокойна. Не знам какво беше това чудо, но дано е било еднократно, че е ужасно да не можеш да си утешиш детето. 😐

Малечка, аз започнах да я издържам от няколко дни, но всеки път го правя, докато е още с памперса и до сега не съм опитвала над съд или мивката. Не съм забелязала нещо необичайно в памперса.

# 404
Момичета, според офталмоложката горния десен клепач е подут заради алергия и изписа тобрадекс. Вчера я почнахме и на хипоалергенно мляко на Хип за всеки случай.
Отскоро се опитвам да я слагам в ергобейбито, но явно не правя нещо, както трябва. Един път е много спокойна и и харесва, а друг път плаче и протестира. Искам да я науча, за да са ми свободни ръцете. Правите ли нещо специално?

Общи условия

Активация на акаунт