Отговори
# 375
Аз пиша рядко, но редовно чета.
Деси, честит рожден ден и от мен!
Ние направихме 2 месеца на 25.01 и на 26 ни сложиха ваксините. За сега няма проблем, надявам се, че се разминахме с вдигането на температура. След боцкането на ваксините, сестрата й сложи коол пач лепенки, доктора каза като се приберем да й дам превантивно 2.5 мл панадол и така направих.
На нас за ортопед нищо не ни казаха. Кога по принцип трябва да се отиде? Спомням си, че с баткото ходихме, но минаха 11 години и не помня в кой месец съм го водила.

# 376
И ние не сме ходили на ортопед. Педиатърката ми показа упражнения.
Днес буболина спа цял ден. 😊 Събира ѝ се 1 - 2 часа игра. По добре е от ревовете вчера. И ние се гушкаме в слинга. Сега купих още един от алито и ще пробваме и татито да я носи. А за странното гледане не обръщам внимание. А и в квартала вече ми свикнаха. 😊

# 377
Деси имаш право на едно направление за ортопед. Ако го вземеш сега,  на 6 месеца няма да ти дадат второ. Аз ще се възползвам на шест месечна възраст на Яни....педито каза, че тогава се ходи на ортопед и нефролог и се пуска кръв и урина.

# 378
Деска, честит рожден ден и от мен и най-специално от Виктор Heart желаем ти много здраве, щастие, любов и късмет! Бъди много обичана и ценена! Супер торта, изкуши ме Blush
Ортопеда и аз ще го пропусна на два месеца и ще се възползвам от този на 6.
Пожелавам на всички ви спокойна вечер и спящи бебоци цяла нощ Heart

# 379
Аз написах преди няколко часа, че се разминаваме без температура след ваксините вчера, но преди малко забелязах, че акото й е сякаш по-зеленикаво. Дали е от ваксините някаква реакция?

# 380
  • София
Честит рожден ден, Деси! Бъди много здрава!
Мами, аз се включвам само за да ви кажа, че от няколко дни сме със слинг и рева по цял ден остана в миналото. Малката няма колики от около седмица и плаче, когато се изнерви, че не може да заспи. Странно, но през деня не можем да я приспим на ръце, на рамо..абе в каквато и да е поза. Слагам я в слинга, мрънка малко и заспива. Иначе за коликите й даваме Омни биотик Панда и капки Колийф. Излиза ни доста солено на месец, но очевидно има голяма полза. Дано не дърпам сега дявола за опашката, но поне да помогна на някой, който се бори с жестоки колики.
Миналата неделя оставихме бебка на майка ми за целия ден, а ние с ММ си направихме голяма разходка. Голям сън беше ударила, явно не й бяхме липсвали. Майка ми ни беше на гости 2дни и направо не си видях детето 😁 Голяма любов, голямо чудо.
В неделя ще правим погача и съм накупила толкова много розова украса. На право се олях, ама ми е толкова хубаво...

# 381
Сиси, а как прилагаш омнибиотика?

# 382
Здравейте мамитааа..!! Чета ви,но не мога да се включа в разговорите ви,защото не ползвам слинг,раници и въобще не бебенося.. 🤭 Разчитам още  на това от на баба ми времето за носене на ръце 😆
Аз нищо за колики не давам,просто като чета май няма много смисъл от тях.Вече не давам нищо друго освен бебезан и то през ден..редувам с водичка..Но ще ви се похваля,че след баня Алпай вече не се дере преобличам го спокойно и даже вече го масажирам след като го изкъпя и не издава звук🏆👏👏 и другото похвално..Държи биберона на канпол 👏👏🏆🏆 не е за дълго време,мучи няколко минути и го изплюва,ноооо все пак държи биба 😆😆😆 Това е..Живи здрави..🥰🥰

# 383
Здравейте и от мен, вчера бяхче на 1ва консултация, госпожицата е пораснала с 1 кг и 7 см за един месец Hug
И аз още не бебенося, взехме ergobaby ергономична раница, даже и страхотно яке за бебеносене си взех, но за сега се разхождаме с количката. На малката много й харесва и спи през цялото време, стига да не седна на някоя пейка да си почина, не дава Grinning
Да ви попитам вие слагате ли бебенцата в шезлонг? И ако да от кооко големи. Ние имаме два, единият е от тези с люшкането и вибрациите, но ми се струва, че е малка за него, защото в него гръбчето е извито. Другият е на baby bjorn, люшка се от движенията на бебето и има едно доста легнало положение, мисля в него да я сложа за начало. Thinking

# 384
Днеска Ицко е много нервен, все иска да суче, но почва да плаче като изцока малко... не знам, явно са колики пак. Добре че е слинга, че да поспи малко Sad
Иначе за бибата, Ицко беше на 1 седмица като му дадохме биба, доста бързо се научи да я държи. Е, не че не я изпуска след известно време де, ама ако я подпрем с нещо си я държи. Много се радвам, че се научи с бибата, много го успокоява и унася. Сега ги комбинирам двете със слинга за максимален ефект 😂

Ох, момичета, малко нова тема, ама да ви питам, носталгично ли ви е за бременността и раждането? Или само аз съм кукувица 😂 Една приятелка е в 8-мия месец и ми праща клипче на бебето й как рита и направо така ми домъчня... И гледах после някакви снимки от родилното и Ицко е толкова мъничък там, не знам, минал е само месец, а на мен вече ми е носталгично. Подхвърлям на ММ вече въпроси кога ще правим второ 😂😂😂

# 385
Ние Биба дадохме след втората седмица и малко съжалих, можеше още да се изчака. Ние го слагаме в шезлонг от втората седмица, много хепи бебе е като е в него и спи като пън хаха първо само го слагах да спи за един дневен сън, но от около седмица пускам и са го люшка и е топ.
Мен ама хич не ми липсва да съм бременна, липсва ми подритването три пъти в секунда самп, сега ми липсват старите ми дънки, иска ми се да си се радвам на бебето сега, пък за друго има време. Искам да се опознаем, да влезна във форма, да пътуваме и всички прекрасни неща, вместо отново да съм тромава и дебела хаха

# 386
Джена, и ние сме този на Babybjorn. Страхотен е! Сложих го в него като стана 3.5 кг. С баткото имахме с вибрация на фъшър прайс и нокога не ми се е струвал удобен от ергономична гледна точка.
Лори, и аз изпитвам носталгия по бременността. Даже тази носталгия започна още вечерта преди да родя, тъй като знаех, че ми е за последно Simple Smile. Толкова много ме беше страх да забременея отново след първото кофти раждане, а по време на бремеността нямах никакви страхове. Знам, че повече няма да имам коремче, но много се радвам на хубавите спомени от бременността и прекрасното раждане.

# 387
Имам една бременна приятелка, съсипвам я от въпроси за бременността. Липсва ми , особено чувството за сигурност и е си е с мен, а сега от 2 часа се каня да се изкъпя. Имаше си хубави моменти, сега сме на друга фаза. След 3- 4 месеца , ще си спомняме тези с умиление и така....за това се опитвам да взема максимално от тук и сега. А не както през бременността ми казваха , спи сега , че после....И като спах тогава, сега не съм ходещо зомби.???
И да ....дънките ....И полите.....и това да облечеш блуза без да я накапеш с кърма
Иначе цяла нощ е бодувала. Хапне малко и се унесе, и след 20 мин пак иска на гърда, или започва да се върти и да не захваща. Не знам какво стана. Дали не е от водата със захар, или возенето с кола да я е превъзбудило??
Дано е фаза, че ако обърне ден и нощ , горката аз.

# 388
Anny45  защо даваш вода със захар?
Прочети тази статия:
http://zdravodete.bg/tag/%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 12:55 от fillme

# 389
И в комбинация към статията, която е споделила Филме - кариеси!
И на мен са ми давали вода със захар, както и на всички бебета пред 90те и нямах почти млечен зъб без кариес.. Подсладената вода няма нито една полза!
Дори на някои стъклени шишета на НУК, видях в родилното, че пише на немски, да не се дават сладка вода и сокове първите месеци, защото ще доведе до кариозни зъби.

Общи условия

Активация на акаунт