Отговори
# 480
Аз пера с Тео бебе, на двойно повече вода и с изплакване 1 път.... Няма засега проблеми...

Я кажете мъжките майки, какво правим със забелването? В Селена на прегледа казаха да не пипаме и ММ йок не даваше, а днес съседка му казала да го правим, че после  по лошо на хирург, дрън дрън..... и той сега кандиса. Ама аз като казвам-  не, иначе съседката я послуша хахахаха. Та сега в банята да натискам смело ли, как ли.  Показва се само леко главичката. Я кажете хитринки. С нещо мазно бива ли да се помогне  там.... знам ли...

# 481
Изгубен , след баня при масажа , съвсем леко и постепенно , без сила и натиск се оголва . Мажа лосиона първо там , за да омекне кожата максимално и тогава третирам . Аз също съм на мнение , че е по-добре да не се стига до намеса на хирург . Даже моя приятелка заведоха тяхното момченце , доктора го отвори . После детето плачеше много и те не продължиха процедурата , съответно отново заздравя и сега вече е на 4 и те се чудят какво да правят .

Момичета , за крустите препоръчвам крем емолиент Дексерил . Медицинска козметика е , не е скъп , но изчезват с две мазания . Крис имаше малко по веждите и ушите , останах много доволна . Сега има и по главата отгоре . Може би ще взема от пяната на Мустела , която ползвах с баткото , но първо ще пробвам с този .

# 482
  • Sofia
Аз му забелих на Тео пишлето. Другият месец сигурно вече ще го заведем при педиатърката и ще видим дали ще го хареса Simple Smile

# 483
Деси, с кой крем на Мустела си третирала обрива?

# 484
Аз махнах крустите по старомодния начин с бебешко олио и гребенче. Точно за две третирания паднаха. За веждите ползвах клечка за уши. Сега няма нищичко.

# 485
Момичета, и за друго се чудя - видях, че Бориса има малко подсичане под мишниците. Колебая се дали да третирам с Цикастела, Судокрем или Павловича мас? Имам и бебешка пудра, дали да я сложа преди или след кремчето или вместо него?

# 486
Мери, значе мажа и дърпам, аз го мажа сега с олиото на Хип, но имам и лосион , с лосиона ли?
И после всяка вечер се прави  и мие в банята така ли?
Жанинче ти как го направи?

# 487
  • Sofia
С натиск излезе главичката. Внимателно, бавно. После с двата палеца я отделяш по цялата и обиколка от ципата под нея. Целта е ръбчето на главичката да се вижда..дано го обясних

# 488
Briela със стелатопиа на мустела, който е за атопична кожа, бях взела и един за лицето само, който също е за много чувствителна. Също така оставих душ гела на wooden spoon само за дупе, ако се налага и смених за банята с а-дерма емолиентното душ олио. Колкото за подсичане, малкия имаше на вратлето и малко на мишниците и редувах судокрем с павловича мас.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 21:18 от Desislava13

# 489
Аз няма да забелвам засега. След всичко, което изчетох, това би трябвало да е естествен процес с напредване на възрастта, като само в патологични случаи се налага хирургическа намеса. Нашият педиатър го провери и каза, че обикновено започва на около година и половина, но аз първо ще го заведа на консултация с детски уролог. От лекциите  съм запомнила, че има добри и не крайни, в Токуда и Пирогов. Отделно, следя форума на проф. Бранков, който също обяснява, че всеки случай е индивдуален и се решава според него.
А ако се започне забелването, не бива да се спира, защото после срастванията водят до хирург.

# 490
Водих малкият на педиатър миналата седмица и говорихме по темата със забелването. Каза ми след 2ри месец. Определено съм ЗА.
Не знам защо но изпитвам ужас да забелвам аз особено за първи път. Все си мисля че ще е много болезнено за него.

# 491
Ох, незнам ама се наврях и намерих клипове, много по болезнено и травмиращо за детето е да му го прави друг и насила и с инструменти, та ще почвам полека лека....чудо на чудесата.....

# 492
  • Sofia
Тео изобщо не се разсърди. Намръщи се, сви крачетата, но аз бях приключила Simple Smile

# 493
Аз пера също с Тео бебе на 60 градуса, че на по-малко не ми е достатъчно бяло прането.
Жанинче,  ти тука ни водиш с няколко пиш.ета практика Kissing Heart Аз всеки ден го отварям до където позволява и го измивам. Въобще няма да го тормозя, защото обмислям сюнет на около годинка.  Наши приятели го направиха на техния мъник и казаха, че после нямаш никакви грижи.
Ние днеска бяхме от 12 до 16 часа на вън.....е после бе превъзбуден и малко си покрещя преди да заспи , но си заспа като всеки ден в 20 часа. Десет дена напред е все такава прогнозата и мисля да сме навън.

# 494
https://www.d-rmario.com/измислената-диагноза-фимоза/

Пускам тази статия, по повод забелването, която допълнително потвърди виждането ми по темата. При баткото бях почнала с опитите по съветите тогава на личната ни лекарка, но още в началото вътрешно разсъдих, че би следвало да е естествен процес, и предпочитам да не рискувам да навредя повече от колкото да спомогна. Той сега е на 8г. и му остава да се отдръпне кожата от главата само от едната страна, което няма причина да не се случи с времето, а и предстои да го друсат още хормони и да се заиграва с инструментадостатъчно, че да си помогне сам.
Смятам и този път с бебочко да поддържам нужната хигиена без да се намесвам.

Общи условия

Активация на акаунт