Отговори
# 90
gpanova, изгубен, стискам палци всичко да е наред с бебчетата и операциите да минат безпроблемно.

Аз още не съм подала документи за еднократната помощ от държавата, надявам се другата седмица да успея да го свърша. Поне НОИ ми преведоха болничния и за дните от януари дори предварително, което ме изненада приятно.

Момичета, вчера купих зимно чувалче за количката по препоръка на приятелка и съм доволна - много е мекичко и бебето беше много добре сгушено. Това е моделът:

http://www.bambino.bg/spalen-chuval-za-kolichka-cangaroo-fluffy-cheren.html?sl=bg

Поръчах и персонализирано бебешко албумче за снимки и спомени, нямам търпение да го изработят и пратят.

# 91
Калциев глюконат и на мен ми бяха казали по два мл в млякото, или аз да го приемам и чрез кърмата да отива в малкото. Ние папкаме нан комфортис, до колкото знам има някакъв пробиотик в него май май.
Панова, Изгубен - стискам палци, не се плашете и вярвайте че беб е добре. Давам кураж и стискам палци всичко да се нареди.
Аз поръчах дрешки сега от Hm, защото имат безплатна доставка, която попринцип е около 7лв и има 100дни право на връщане, пък имаха и намалени неща. Доволна съм много, най ми е любим един комплект на мики маус ама вече му е малко бодито и шапката :/

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 22:24 от Desislava13

# 92
gpanova, изгубен - стискам палци, всичко да мине леко и безпроблемно Heart
Нашето малко годзилче днес става на 1 месец и сега спинка - и това са моите 30 минутки за четене и гледане в интернет. Последните дни през деня дремва по 20-30 минути и после мрънкане и рев от колики -  да сме си двамата почти постоянно гушнати.
И той си има пъпчици, дори и в зоната на косичката, но са мънички и почти невидими. Бях взела да тествам пеленките на Мамия и той направи някаква алергична (според мен) реакция. Първо бях решила, че е от олиото, с което го мажем след баня, после от кремчето против подсичане и накрая установих, че след като се увеличават е от пеленките. Едни приятели ми ги препоръчаха, ама явно не са за малчо.
Daniela  - и ние сме така, започне ли рев до лилаво само хапване го успокоява, като можем спокойно да сме "скачени" и по 24 часа и затова залъгалката ми е пръв помощник. Дори докато спи мърда устичка все едно суче - много е смешен.
Елина - аз се чудех дали да не пробвам да си поръчам от групите във фейсбук за английски стоки. Нещата на Некст, Маталан и Джордж не са лоши. Не съм поръчвала до сега, но ми подариха едно комплектче със слончето Дъмбо, мисля, че е от некст и е с много приятен и мек памук. За сега от една група си поръчах витамини Pregnacare за кърмачки и май добре ми се отразяват =)

# 93
Даниела и ние сме непрестанно на цица,  нямаме режим,  през ноща яде на всеки 2 часа.

# 94
Тази вечер за първи път видях повръщане "на фонтан", добре че беше на плочките в кухнята. Ама то наистина излиза под налягане като фонтан. Явно преяде днес. Сега пробвам да спи в нейното си легло, че от два три дни е само при нас на леглото.
Днес гледах лекция за съня през първите 6 месеца и лекторката спомена, че в сайта си има календар който дава приблизителни дати на скоковете на растеж. Само се въвежда датата на раждане или терминът при недоносените. https://naninanibebe.com/calendar/?c_day=18&c_month=12&c_year=2020 При нас горе-долу съвпада. Според календара сега сме в такъв скок, което обяснява защо не спи добре и се успокоява със сукане.

# 95
Ох, мами, аз не мога да стигна да прочета писаното, камо ли да отговоря 😅

Хваща ме на моменти някаква депресия, чувствам се страшно непродуктивна, по цял ден само кърмя и лежа и се гушкам с малкия, защото нещо през деня го мъчат колики и не иска да си лежи в креватчето, само върху мен и така спи... И да ви кажа, слинга ни е спасението! Само като го вържа и веднага заспива, направо съм влюбена! Успявам да сеърша по нещо така като го нося... Но самата аз съм много изтощена, три седмици минаха от раждането, а аз все още съм като парцал повечето време... много лошо, че допуснах толкова да ми падне хемоглобина, изписаха ме с хемоглобин 78, критично нисък, сега правя всичко възможно да го възстановя, но е трудно.

Иначе моя малък човек е от кротките определено, спи си през нощта и се буди през 3-4 часа за кърмене, което е идеално за мен, защото гърдите ми иначе се препълват, а имах и аз запушени канали и сега ги следя внимателно. Иначе за запушените канали, понеже питахте, на мен консултант ми даде съвет да държа топъл компрес преди кърмене, след кърмене да доизцеждам гърдата и накрая задължително студен компрес, за да мине възпалението. Също така е много важно да намерите начин брадичката на бебето да сочи към запушеното каналче, да станете "креативни" с позите за кърмене. Тя ми даде пример, че с нейното бебе е заемала дори поза на четири крака над бебето като се завърта така, че брадичката да сочи към болезненото място. На мен лично много ми помогнаха тези съвети 😊

Извинявайте, че стана дългичко...

# 96
Давам го с лъжичка , след отваряне го съхранявам в хладилник , започнат ли да се образуват бели кристалчета бе го прилагам Wink
gpanova, стискаме палци операцията да мине бързо и безпроблемно. Пиши ни как се развиват нещата.
Малага, възможно ли е да е остатъка от болничния? Питам защото еднократната я превеждат днес на всички. И аз получих съобщение за превод от 250 лв днес следобед.
Изгубен, за кога я насрочиха? Само на устничката ли е?
New Reality, как го прилагате? Инжекции?
Моята Калина също започна да пъпчасва. За сега основно по челото и клепачите.
Днес ходих на профилактичен преглед, който се оказа само изследвания... 3 пъти ме бодоха докато изкарат едва милилитър. Хемоглобина ми незнайно как е изхвърчал над 140 при положение, че преди 27 дни влязох да раждам с 115 и имах неустановено от къде кървене след раждането. Изписаха ми фосфомицин за бактерии в урината.

# 97
панова, изгубен, пожелавам ви операциите да минат леко и да са успешно. Стискам палци.
Елина, на нас ако нещо ни се наложи взимаме дрешки от вис виталис, не са никак лоши. Не Знам обаче какво има в сайта им.
Аз също не смогвам да дочета всичко или ако прочета и се наканя да пиша, докато довърша, то вече се коментира нова тема. Далия тези дни е доста “лоша”. Не иска така добре да яде, да спи, иска само залъгалката и някой непрестанно да седи до нея да и я подава, защото я плюе през 20 секунди и почва да реве до посиняване. Колики още няма, но този рев е също сресиращ и за нас и за нея. Сега ще гледаме да намалим даването на залъгалката. ММ даже иска да я махнем напълно, ама за мен това е голям стрес за детето.
Иначе моето момиченце има червени родилни петна на три места, представляват по няколко малки петна едно до друго. Лошото е, че едното е на челото и обмислям скоро преглед при дерматолог. Аз имам белег на лицето от раждането. Лекарят, който е правил секциото на майка ми, ми е срязал бузата при разреза на корема, та не ми се ще и детето ми да е с белег..
Тази седмица бях на преглед при АГ, не сме пускали нови изледвания, защото правихме две седмици след раждането. Каза ми, че съвсем скоро ще ми се възобнови цикъла, за мое огромно съжаление. По този повод чувам доста глупости относно кърменето и цъкъла, включително, че не може да кърмиш по време на цикъл, но доколкото четох, това не е вярно😂

# 98
Благодаря  момичета. То има време до операцията, та даже ме предупредиха че напълно е възможно да я отложат....или си мисля и антигенния тест да не изиграе шега и да е положителен,  тогава пак отлагат.....ще видим.
 Намислила съм първо да си пуснем антигенните, и ако са отрицателни, тогава да го бодат за ПКК и време на съсирването.

Снощи ни съсипа от рев от 19ч. до 24ч. и кусур, още съм неадекватна.  Заспа на корема на ММ. Сега в момента също спи по корем и пръцка.....

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 12:00 от изгубен

# 99
Uffie и малчо има такива петна (хемангиоми) на очичките и челцето. В болницата казаха, че са уж от по-непроблемните и сами щели да изчезнат/избледнеят. Пак ще се консултираме за тях.

# 100
Едно полезно видео за бебешкото 💩 След 10:40мин Ася Демирева обяснява, как да помогнем на бебето да се изходи чрез масаж и естествена бебешка хигиена. Току-що го пробвахме, тъй като Самуил не си беше свършил работата четири дни и вече обмислях клизма, но за три минути голичък над мивката -успя ❤️ Препоръчвам да пробвате, ако се налага, вместо да се прибягва до клизми, свещички, термометри и т.н
https://m.youtube.com/watch?v=7_FioDYZV3k&feature=share

# 101
Елина, понеже Деян тези дни много се пъне като е легнал и започва да плаче защото му е трудно да се изака или пръцне, вкарах тази техника в действие. Дори да не мога в момента на мивката, ами докато е още с памперс, просто самата поза ги стимулира да се изакат по-лесно. Понякога става веднага, понякога няколко минути му трябват, но върши работа определено. Както му казваме с мм "поза гърне", препоръчвам го и аз с 3 ръце.

# 102
Едно полезно видео за бебешкото 💩 След 10:40мин Ася Демирева обяснява, как да помогнем на бебето да се изходи чрез масаж и естествена бебешка хигиена. Току-що го пробвахме, тъй като Самуил не си беше свършил работата четири дни и вече обмислях клизма, но за три минути голичък над мивката -успя ❤️ Препоръчвам да пробвате, ако се налага, вместо да се прибягва до клизми, свещички, термометри и т.н
https://m.youtube.com/watch?v=7_FioDYZV3k&feature=share

Аз бях писала за този метод и съм доволна. Бебчо се ходи нормално до тоалетна,но го правим като му е трудно да се изпръцка.

# 103
Аз откакто писа Сладката така правя но както е с памперса и помага.Но ние нямаме проблем. По скоро не смогвам на памперси след всяко ядене ака.....

# 104
Аз откакто писа Сладката така правя но както е с памперса и помага.Но ние нямаме проблем. По скоро не смогвам на памперси след всяко ядене ака.....
Ние също засега нямаме проблем. Просто като го виждам,че му е зор да се изпръцка  и мрънса го водя в тоалетната. Свършва работата и спира.

Общи условия

Активация на акаунт