Отговори
# 240
  • Sofia
Хюлия, гъбички се получават от кърмата. Съвсем нормално е и обикновено минават без лечение. Погледни му в устичката и виж дали отговаря на описанието на млечницата. Гъбичките нямат много общо с хигиената, така че няма голямо значение преваряването и миенето.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 14:02 от janin4eto_87

# 241
Бяло му е езичето,ако за това питаш..
Изписаха дактарин гел..преди малко го мазах..Тя явно за това ме е питала дали кърмя..Аз си мислих,че е от нещо мръсно 😤 Дано да му мине бързо,много ми е жал за това бебче..Викам на мъжа ми,като го гледам или пък като го кърмя чак ми се плаче за него,толкова ми е миличък и мъничък...Май вече усвоявам женската енергия с него..Много ме разнежи това дете,а бях пич..!!

# 242
  • София
Към мамите, които ползват термочувалчета - до колко минусови температури ще изкарвате бебоците? Нещо ММ се заинати, че е прекалено студено да я извеждаме с количката и не сме излизали от седмица и нещо... и ще взема чувалче. Иначе до сега я обличахме с боди с дълъг ръкав и ританки, отгоре дебело плюшено боди и я увиваме в юрганчето от изписването + шапчица. Количката е супер затворена, има едно като прозорче през, което я виждаме, но си влиза въздух. Взех да се замислям, че може да сме я простудили малко, защото кашля от време на време и киха..може пък да е от сухия въздух. Не знам,  дайте малко съвети. 😁

# 243
Аз купих термочувалче на Кайзер за 89 лв. По спецификация пише, че издържа до -5 градуса, но аз на по-ниска от 7-8 не съм извеждала детето. Обличам с  плюшен гащеризон, под който има боди с къс ръкав, космонавт и така я поставям в чувалчето. Така както ти описваш облеклото, според мен е леко. Аз не бих, ама всеки да си преценява за неговото дете. Не забравяйте, че докато ние се движим и произвеждаме енергия, бебето стои легнало, неподвижно. Човек се отпуска, като заспи. Нали затова всички се завиваме като си легнем у дома, а бебето навън.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 22:07 от Helinor17

# 244
Ние днес откарахме 3 часа навън и беше 8 градуса .На мен ми подейства много добре, имах чувството че от пещера излезнах ,а малката спа през цялото време.Обличам я както си е вкъщи с ромпър или боди с ритънки ,слагам я в космонавт ,шапка и в порт бебе .Добре и е проверявам носа ,когато духа вятър затварям количката отпред 😁

# 245
Момичета нес на бебо ще му е първото най-дълго пътуване. От Англия до София със самолет и после още 250км с кола.
Стискайте палци всичко да мине наред. Ще съм сама с трите деца Grin
sladkata2, много си смела! Успех и безпроблемно да мине!
Хюли, откъде реши да изследваш щитовидни хормони?
Пъпчето и при моето е изпъкнало, но казаха - без лепенки.

# 246
Ние пък излизаме с раничката и завирам и аз и бебето хаха.. Днес си взех от една мацка дебелото лидълско яке за бебеносене и сме таман! Много яка разходка си спретнахме. Аз като бяха по-топлите дни и бяхме с количка си го обличах както си е у дома - боди с дълъг ръкав, чорапи, ританки, плетено елече и космонавтче, но не от най-дебелите. Шапка задължително дебела и отгоре го завивам със завивката за количка или одеало.. Не съм много фен да навличам бебето като аз съм с блуза и яке примерно..
Днес записах и аз час за Фурлакис, но чак на 9ти.. Много бързо се запълва явно при него..

# 247
Хюлия, Митето още е с лепенка и пъпчето като че ли се прибра. Трябва да натиснеш навътре и да прехлупиш кожата отгоре, така че да се образува гънка, тогава лепиш лепенка от нетъкан текстил. Също уж има лека млечница, но още не съм мазала с Дактарина... Ако има гъбички, би трябвало и на гърдите да имам и да третирам, не знам как се разбира това. Нашият татко беше на ски 2 дни и така и не се организирахме двамата да излезем тези дни - цял ден в леглото. Cry Иначе както е вкъщи с боди и ританки или ромпърче, го обличам в космонавт и в едно малко зимно чувалче в количката, която не е съвсем затворена отпред. Излизахме и в най-големия студ, нямаше ни куче, ни друго дете тогава в парка.

# 248
Днес от 14.30 до 15.30ч бяхме навън-първата ни разходка. Освен вчера де, ама бяхме за малко навън та не я броя. Реших да му облека 1 блуза повече от вчера върху бодито. Ританки, космонавтчето и чувалчето и покривалото на количката. Носа не пипам аз, а вратлето. Знам че там се разбира дали му е топло, нос и ръце не били толкова показател. Та и Вчера и днес си беше топъл като се прибрахме. И аз запазих за др. Фурлакис за 12ти.

# 249
Хюлия и на нас ни казаха да залепим пъпчето - натискаш леко навътре пъпчето и събираш кожата отстрани да го покрие. На теория лесно, на практика с ритащо и ревящо бебе - не ми се получи Grinning Grinning Grinning но така и не разбрах с каква лепенка - Малага, освен че е от нетъкан текстил нещо по-специално има ли, да знам какво да поръчам от аптеката, защото на ММ му бяха дали лепенки за пъпчета, ама от тия за новородените да не им се покри пъпчето и не стават.
За гъбичките - предполагам млечница, на нас ни бяха казали след хранене да давам с лъжичка малко вода, за да не остава мляко в устата. А и малчо повръща често и така уж промиваме, като разбира се той плюе всичко. Езичето му също е бяло, но за млечницата има специфични белички петна и по вътрешната страна на устничките, бузите или небцето.
Sladkata2 ти си "безстрашна" мама Heart - всичко да мине спокойно. Аз обожавам да пътувам, а малчо дори още не е разхождан навън. При нас слънце не изгрява и само духа. Днес беше мрачно и ветровито, а бях решила да излезем.

# 250
Ние пак се довлякохме до Банско. Днес излязох с Яни на разходка. Жал ми стана за хората и бизнеса тук. Над 70% от магазините и ресторантите са затворени. Бяхме 2 часа навън. Тази вечер обаче за малко да изпусна Яни да се превъзбуди .....от 18 до 21 часа съм го приспивала и успях да го увладея.  Пих една чаша вино и сега си лягам.

# 251
  • София
И при нас пъпчето е изпъкнало. Педиатърката каза да не правим нищо и че като започнат да се оформят коремните мускули, ще се оправи само.

# 252
И при нас пъпчето е изпъкнало. Педиатърката каза да не правим нищо и че като започнат да се оформят коремните мускули, ще се оправи само.
При вас може да няма нужда, но ни казаха, че е лека херния, затова трябва лепенка. На нея пише "прикрепяща лепенка нетъкан текстил", не пада като се намокри, издържа няколко дни. Аз не бях забелязала, ама какво ли разбирам...
Сега има секретче от окото, педиатър каза по снимка, че е конюнктивит, но аз не съм сигурна. Засега мия с лайка и пръска сребърна вида на стерилна марля. Ако се появи трайно, тогава мисля антибиотичните капки.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 23:09 от Малага

# 253
Скруби и на мен днес това ми направи впечатление ,че повечето заведение покрай които минах вече ги няма ,разпродадени или давани под наем ,нови офиси .Всичко е фалирало и на мен жал ми стана ,аз работя в този сектор и се радвам ,че точно сега съм майчинство .А какво значи да се превъзбуди ,споделете да знам и аз какво да правя 🙄🤪

# 254
Фифи седмица след изписването ми бяха звъняли да дам кръв отново,че били изгубили резултатите ..та нали бях отишла пак да дадем наново кръв.Казаха,че искат повторно изследване за ТХС,което значило хормона на щит.жлеза.Никой от тогава не ми е звънял,но го мисля,чак го сънувам.За това исках и аз да пусна едни изследвания да знам какво се случва..
Малага,Кейти мале колко сте смели,аз само му пипнах одеве пъпа и получих сърце туп..Не знам как ще го натисна,камо ли да дърпам кожички да захлупвам..Трудна работа..!! Ходихме в аптеката за тези лепенки,но нямаше и на мен ми дадоха от тези дето да не се мокри пъпчето и не знам ще стане ли нещо..!??!

Общи условия

Активация на акаунт