Отговори
# 225
И аз бих препоръчала Хедра. Помагала ми е при предното кърмене със съвети, страхотна е.
Иначе скоро слушах уебинар с Ася, че кърмата има съставки, които синхронизират циркадния ритъм на майката на бебето. Та снощи, докато кърмих за н-ти път, попаднах на статия за ползите от нощното кърмене. ("богатата на мелатонин нощна кърма помага на бебетата да развият своя циркаден ритъм и да спят за по-дълъг период през нощта") - но тоя ефект е мираж засега. Simple Smile Иначе нямам за цел да спирам нощните набези (за да се поддържа лактацията, а и заради количествата, които се изливат нощем). Само ми се ще да заспива веднага, а не да реве за оригване, да се разбужда и да се дондуркаме, а при местене да се разбужда.

От този сайт също помагат със съвети и отговарят на въпроси веднага:
Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 15:20 от Fifiana

# 226
Аз бих прежалила и 300лв, ако имам проблем(да чукна на дърво да не ми се налага) . Все пак е цял ден консултацията. Реално и при Хедра ако трябва да е цял ден с вас, ще излезе дори по-скъпо. Аз много харесах Ася от всички клипове, които гледах и бих се обърнала към нея . Тамара я виках в МД, също много готина женица, не знаех че прави и домашни посещения.

Ние пък преди малко се връщаме от първата ни месечна консултация. На 36дни Деян вече е 5.100кг и 56см(+1.08 и +6см от изписването), изцяло на кърма. Добре си го угоявам 😁😁😁 Похвали го, че много добре се развива, като го сложи по корем даже започва упорито да се избутва напред. Даде ни направление за ортопед и изписа Вигантол. Малко се учуди как съм го облякла. Боди с дълъг ръкав, ританки, космонавт отвътре плюш отвън памучен и в чувалче за количката пак вътре плюш, отвън шушляк, шапка и качулка. Каза, че бил леко облечен. Ние бяхме с кола и буквално 20метра е бил навън, но колко пък да е леко облечен, мен ми се струва добре дори за разходка? Вие обличате ли повече катове дрешки?
Знаете ли дали този така хвален др. Фурлакис приема с направление или е само платен приема при него?

# 227
  • София
Малечка, екстра е облеклото. Камо ли пък за 20 м.
Аз моята я обличам по подобен начин, а прекарваме по 2 ч. навън.
Д-р Фурлакис приема с направление в Неоклиник. Можеш да запишеш час през супердок. Hands V

# 228
Рейв, мерси. Аз мислех, че и за разходка навън си е ок така. Ако е - 10 да му облека още едно боди примерно, ама на днешната температура.. 🤔 Даже по едно време мисля, че му беше топло. Тя понеже като го мери искаше да го оставя по долно боди само, викам той е само с едно с дълъг ръкав отдолу е гол 😁 ето му ги "външните" дрехи

# 229
Аз също бих викнала Ася или Хедра, Тамара я виках и аз в МД каза да давам двете гърди и след това да цедя и спомена, че нямало как да докарам хиперлактация, което малко странно ми стана..
Нашичко днес беше пак в раницата на следобеден три часов сън, голям кеф е. Много се заглежда вече и се усмихва много широко, направо се топя като сладолед като го видяяяя 😍😍😍

# 230
Самуил е на осем седмици, честно казано и аз се чудех, дали не съм закъсняла, но реших да пробвам. Бях се заинатила, че ще се справя сама, но човек понякога трябва да си преглътне егото и да поиска помощ. Надявам се Ася да помогне, ще пиша в понеделник.

# 231
  • София
Rave , благодаря за информацията за д-р Фурлакис!
Виждам, че с направление не прави ехография? Доплаща се 30лв. Не е ли по-добре да направи и това за да сме сигурни, че всичко е наред? Какво мислите?

# 232
  • Sofia
Rave , благодаря за информацията за д-р Фурлакис!
Виждам, че с направление не прави ехография? Доплаща се 30лв. Не е ли по-добре да направи и това за да сме сигурни, че всичко е наред? Какво мислите?
Ние всеки път правим и ехограф. От 12 години чакаме да го включат по здравна каса 🙄
Днес измерихме Тео вкъщи - за два месеца - два килограма и вече е 5300 Simple Smile

# 233
Да се включа по никое време и аз, но сега се стреснах супер много. Сега като се цедих забелязах, че от едната ми гърда има кръв в кърмата. Излиза на струйка с млякото. Има лека болка, но зърното не е раздразнено. Някой има ли представа на какво може да се дължи? Сутринта ще звънна на педиатърката, но все пак няма да е лошо да ме успокоите малко.

# 234
paradigma, за съжаление не знам каква може да е причината, но вярвам, че не е нещо сериозно. Стискам палци да разбереш по-скоро, за да ти е спокойно. ❤️

# 235
Момичета нес на бебо ще му е първото най-дълго пътуване. От Англия до София със самолет и после още 250км с кола.
Стискайте палци всичко да мине наред. Ще съм сама с трите деца Grin

# 236
Сладката ,успех и ще ти е нужен много късмет сама с 3 деца ,дано са послушни.Хубавото е ,че летищата са празни и няма такъв наплив като преди ,така че може и да ви е забавно .

# 237
Да не е за отпушване на каналче? Трябва ти консултация с мамолог Heart

Да се включа по никое време и аз, но сега се стреснах супер много. Сега като се цедих забелязах, че от едната ми гърда има кръв в кърмата. Излиза на струйка с млякото. Има лека болка, но зърното не е раздразнено. Някой има ли представа на какво може да се дължи? Сутринта ще звънна на педиатърката, но все пак няма да е лошо да ме успокоите малко.

# 238
Малеее Сладката, лек път. Дано другите две деца помагат....

Аз пратих ММ да ми вземе болничен.....а то вместо 48 дни ми дават 43, заради 5 дни преносване. Гледай ти какви работи, аз не ги отчитам, ама си има подробности.
След този болничен, вече нещо при работодателя ли се попълва?

Елина, после  сподели какви са насоките за кърмене.....
То са си кърмене, кърмене, кърмене  ама.....

Тази нощ, яде в 3ч. От едната гърда, след 5 часова пауза, и в 6ч. вече щях да се пръсна от другата..Фактически от вечерта в 22ч. не беше пипана. И като в 3ч  яде от другата и заспа, а и аз заспах, в 6ч. се пръскашееее. Бая си боли като се надуе пълна.

Днес е хубаво  време за разходки Wink

# 239
И аз да се отчета.Днес от сутринта съм по лекари..От няколко дни забелязвам,че пъпчето на малкия е леко подуто..От седмица и повече,че не може да засуква сякаш си намества езичето..Най-накрая не издържах и тази сутрин взех направление от личния за педиатър.Говорихме с него и за това,че искам да пусна кръв за житовидната жлеза на малкия поне да знам има ли проблем или не..Той се съгласи,че не са му звъняли и на него да му дадат някаква информация.Та отидох и педиатърката каза,че има гъбички в устата не знам въобще как като преварявам шишета всяка вечер,а след храненията мия с гореща вода,чак ръцете ми се разраниха..Гърдите си мия...въобще съмнявам се от нещо ама хайде..няма да споменавам за това..Каза да взема лепенки за пъпчето и около месец да седи с него и от време на време да натискам пъпа вътре да го прибера,което не знам как ще направя и да оставя отворено от време на време за няколко дена.Не ми даде да пусна кръв за хормона.Каза да се консултирам с ендокринолог което ще е другата седмица и как ще накарам мъжа ми не знам..,че той така е наплашен от един инцидент с малката когато беше на 2г и 6м..бяхме в болница и биха инжекция от която направи анафелактичен шок,спря и пулс сърце..Щях да умра и аз..И от тогава не ще да чуе за лекари..Стана дълго извинявам се..Та така

Общи условия

Активация на акаунт