Отговори
# 210
СилвияП и с физ.разтвор става,но най-много помага да миеш личицето с топла вода..Веднага омеква всичко и дърпаш с аспиратора..Аз вчера така направих след като го изкъпах..всичко излезна

# 211
За пюретата и аз съм се наточила в началото поне еднокомпонентните сама да си ги приготвям.
Все още сме с едно нощно хранене, но последното хранене ни е 21-21:30 а следващото към 3 и после в 6. Опитахме се да го будим към 23:30 но без успех..спи като заклан, не помръдва! Изхвърлихме 3 дни подред предварително приготвеното мляко и се отказахме Grinning
Най-големият цирк е че утре в 10 трябва да сме в църквата за молитвата за 40дни. Единственото условие на отчето е да не съм в цикъл, а на мен май ми дойде тази вече Grinning просто не мога да преценя дали още се чистя или ми дойде. Имах леко зацапване и до там.
Днес ММ направо се хвана за главата с мен. Пита ме как съм издържала. Той спял повече от мен, а аз съм била с повече енергия и повече задължения. Предложих му да се сменим за малко. Поне се радвам че имахме възможност да седнем като хора и да разговвряме открито и най-вече спокойно. За сега да чукна на дърво отношенията ни са много по-нормални.

# 212
Ако не сте си сменяли настоящия адрес след Студентски град  значи със сигурност ви стой там. Моя беше там, както и брат ми 20 години по късно като беше ходил на дело му излязъл настоящ адрес Студентски град. Аз като питах, защо не е премахната регистрацията при все, че в адресната карта се отбелязва, че е за 5 години с цел образование. Те ми отговориха, че само ние можем да си го сменим, автоматично не се премахвал.

# 213
И аз съм много доволна от кърпичките на бебо с 99%вода. До сега моя фаворит бяха бебелан, но вече са тези на бебо. След подсичането, минах на крема на биодерма и съм много доволна. Имах мострички и реших да видя как ще му понесе- пак е с цинк, но е доста по-водна формулата, лесно се измива и лесно се нанася. За соплките го тормозя само с физ.разтвор и клечка за уши. Аспиратори те до колкото знам не са много ок за лигавицата в нослето, а и честно казано ме е малко шубе да смуча в носа му. Предпочитам да капна няколко пъти физ.разтвор и да изчакам и да почовъркам малко и леко с клечката. Онзи ден ми хриптеше и така като затеглих една цифка от дълбините да излезе, то си се оказа бая сополче, но успях само с клечката. Въпроса е, че Деян хич не му харесва да му пипам в носа и факта че е на повивалника, който също не харесва особено не помага. Ама ако успея го лъжа с биба и действам.

# 214
  • София
скруби, освен да си честитим банята с теб. И аз от 3 дни се канех да се изкъпя и едва днес успях. Close
еллина, браво че търсиш консултант ! Hands Clap
За мен така и си остава непонятно защо толкова много жени имат проблем с кърменето, но не търсят помощ и така набързо приключват...
Сигурна съм, че Ася ще помогне и ще успеете с малчо. Blush

# 215
Елина, сподели, моля, отзиви от онлайн консултацията с Ася, аз много я харесвам. Има нова услуга от целодневно и полудневно посещение (което за мен би било от огромна полза) с бебето на неин терен, но е много скъпо 300 лв за 8 часа с включен обяд. Sunglasses
Аз виках вкъщи акушерка (срещу 30 лв), която учи за консултант, обаче детето така и не се научи да захапва всеки път оптимално, чувам, че отпуска вакуума, може би затова не може да изяде повече от 40-50 мл. Само веднъж нощем не съм дохранвала с АМ, защото заспа доволен за 3 часа... Сутринта беше 1 час на гърдите и след още половин час мотаене изяде 60+30+30 мл АМ, та и аз не знам какво става... Чух се с мамолог, каза преглед 6 месеца след приключване на кърменето, сега няма какво да помогне с количеството кърма и оценка на  капацитета и каналите, което исках.
След седмица са планирани две ваксини и се чудя трябва ли някаква подготовка, с хомеопатия, шуслерови соли, както и подход в деня и след него (куул пач, панадол). Педиатърът ще каже тогава, но ако имате опит, ще е полезно за групата. Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 14:02 от Малага

# 216
  • Sofia
Едно време Хедра идваше на адрес срещу 30 лв и даваше безценни съвети. Дори и сега го прави, без да иска заплащане, а начините да и се отблагодарим ги пише в сайта и са свързани с благотворителни каузи.

# 217
Жани, благодаря. Актуалната информация за Хедра е .
И двете дами дават много полезни съвети. Аз съжалявам, че не ги извиках в началото, сега сякаш вече няма смисъл.

# 218
300 лв. за ден плюс обяд - това е безумна цена. За много хора това е половин месечна заплата. Не се ли надценява тази Ася Демирева? 🙄🙄🙄

# 219
  • Sofia
Малага, да, не бях поглеждала скоро Simple Smile пак е поносимо, в сравнение със стотици кутии АМ. Хедра е изключително фин и внимателен човек, с огромен опит в кърменето и познания в медицината. Сигурна съм, че няма нищо комерсиално в нея. Заслужава си ❤️
Аз я виках последно преди пет години, но съм я препоръчвала многократно и винаги е било оправдано.

# 220
  • София
Малага, винаги има смисъл.
На училището, на което ходех, ни разказваха за случаи на върната лактация и след 3, и след 4 месеца.
Но, разбира се, колкото повече чакаш, толкова по-трудно ще е.
Аз бих потърсила Хедра.
Друг консултант, който много харесвам, е Ива Петкова.

# 221
Сега звънях до родилното да си търся ,,забравения,, картон за болнични. От сутринта го търся и се сетих, че го бях сложила в шкафчето до мен....и после нямам спомен да съм го прибирала... Ама и на регистратура нямаха нищо освен забравен багаж. Обърнах къщата да търся, а то в един шкаф прилежно прибрани......та добре съм ще се оправя. Сега ме бъзикат вкъщи.

# 222
И аз подкрепям желанието ви да се свържете с консултант! Според мен абсолютно си заслужава. Аз родих с Олга Дукат, която е освен всичко и международно сертифициран консултант по IBCLC като Хедра и Ася, и тя ми помогна в началото доста. Но е факт, че не съм била от жените, които имат проблеми с появата на кърма, а и малкия засука добре... Но все пак за мен кърменето е много важно и си бях казала, че непременно ще платя на консултант ако имам проблеми. Също, не знам дали участвате, но във Фейсбук има една страхотна група "Всичко за кърменето" и там участват много консултанти, които са на разположение да дават съвети, когато имате въпроси, наистина ви препоръчвам да се включите 😊

# 223
Аз побързах много да се похваля, че пропускаме нощното хранене - явно Йоан е в нова криза на растежа, защото снощи не се откачи от мен повече от 2 часа - направя ли опит да го оставя, започваше бясно ядене на ръце и юмруци.

Също подкрепям консултацията със специалист по кърменето, макар че 300 лв. ми се струва прекалено, 90 е далеч по-приемливо. Аз лично намерих за полезни книгата и блогът на Хедра.

# 224
О 300 лв ми се виждат ужасно много. С тези пари мога да купя неща за бебката ми.
 Аз викнах консултант по кърмене Тамара от Майчин дом, страхотна е, има над 40 години опит. Първият път дойде в нас, взе ми 40 лв за 3 часа, вторият път ме посети и не ми взе никакви пари, почерпих я с кутия бонбони.

Общи условия

Активация на акаунт