Отговори
# 195
При нас малкия сам спря да се буди за нощното хранене на 36 дни сме! Вечер като заспи след последното хранене към 00:00 часа и спи до 6 после яде и спи още до 10- 10:30 и от там нататък после по-кратко спим по час и половина и повече будуваме!
Колкото до АМ видях, че сте коментирали за Хип ние също го ползваме и при нас малкия много пръцка, за разлика обаче както е писала една от мамите нямаме колики все още, незнам дали е от млякото! 🙂

# 196
Йоан от 2 дни прави нощни паузи за сън около 6 часа и като се има предвид, че последно го храня към 23.30-24 ч., направо се чувствам наспана сутрин в 6-7 ч. Единственият дискомфорт идва от гърдите ми, които сякаш ще експлодират сутрин, но го предпочитам пред ставане и в 3, и 6. Засега не бързам да се радвам де...

Момичета, дайте съвет как да изкарам едни корички от нослето, които са доста навътре - пробвах с клечки с ограничител, но са твърде къси; капах физиологичен разтвор и Стемирар, след което вкарах в действие и електрически аспиратор за нос, но и така не стана. Коричките са доста големички и стоят от няколко дни, с кихането изглежда, че не може да ги изкара. 😭

# 197
Явно по-голямата част от бебоците започват да спинкат повече. Аз между другото имам поне 3 кутии подплънки за кърмачки  които няма да ползвам, защото нямам изтичане. Искам да ги подаря на някоя от вас. Ако ви трябват пишете ми лично да ги изпратя.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 17:50 от paradigma

# 198
Парадигма и аз накупих подплънки, сега седят барабар с помпата.  Ще ги давам подарък към помпата, скоро я мия и в кутията  за  ОЛХ....

# 199
  • Sofia
Йоан от 2 дни прави нощни паузи за сън около 6 часа и като се има предвид, че последно го храня към 23.30-24 ч., направо се чувствам наспана сутрин в 6-7 ч. Единственият дискомфорт идва от гърдите ми, които сякаш ще експлодират сутрин, но го предпочитам пред ставане и в 3, и 6. Засега не бързам да се радвам де...

Момичета, дайте съвет как да изкарам едни корички от нослето, които са доста навътре - пробвах с клечки с ограничител, но са твърде къси; капах физиологичен разтвор и Стемирар, след което вкарах в действие и електрически аспиратор за нос, но и така не стана. Коричките са доста големички и стоят от няколко дни, с кихането изглежда, че не може да ги изкара. 😭
Силве, пръскам в нослето стеримар и те се размекват. После или излизат с кихане или си ги поглъща. Аз правя така - пръскам веднъж, обилно и изчаквам, след няколко минути пак и те се отмиват. Случвало ми се е и да кихне от стеримара и да ги изстреля до брадата 😁

# 200
  • София
Тъкмо днес си поръчах подплънки, заедно с други неща.
Аз все още ги използвам, макар и по не толкова много като в началото...

Моята госпожица от няколко дни захапва зърното и си върти главата във всички посоки заедно с него... Cold Sweat
Явно според нея не е проблем, а аз се препотявам. Bowtie

# 201
Благодаря, Жанинче, сега ще пробвам така. Simple Smile
rave, и моят господин прави така и ми се смее даже 🤣

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 19:35 от SilviaP

# 202
Момичета, как сте?
На мен постоянно ми изтича кърмата винаги когато съм нервна или спя и така я губя, защото имам средно кърма, на ден ползвам 2 - 4  подплънки.... Постоянно купувам подплънки през седмица от DM :X
Относно коричките в нослето, SilviaP, навиваш ли част от салфетката като ааа...малка въртележка, не знам как да го опиша, думите ми бягат от устата, така можеш да вкарваш навитата мокра част в нослето на бебчето.
Аспираторът е вреден за сега до колкото знам.

Бебката ми е на 27 дни, преди спеше по 3-4 часа, а сега между 2-3 часа и съм като труп. През деня по 3 часа, пре нощта по 2 часа. Не знам как да обърна този нейн режим. Зомбясах от недоспиване, а си ценя много зрението, защото не чувам. Иска да яде 2-3 пъти през нощта, преди си хапваше по 1-2 пъти. Първо я кърмя и след това я дохранвам с АМ.

Как така вашите бебчета спят много през нощта, каква е вашата тайна Grinning

# 203
Форевър с удоволствие ще ти ги пратя. Едните са на Медела, другите от Сейнсбъри, третите Honey baby. Ще ти пиша ЛС да се разберем. Ние сглобихме гимнастиката, голям кеф Simple Smile.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 19:32 от paradigma

# 204
На ортопед ще го водим другата седмица точно като прави два месеца ☺️
Еднократната помощ ще я чакам февруари, тъй като имаше проблем с настоящия ми адрес. От 11 години ме видят в Студентски град, а аз там съм живяла 6месеца като учех и не съм си сменяла адреса. Съответно и Самуил го водеха там. После нещо им се объркаха системите и ми променили постоянния , а не настоящия адрес. Абе няколко дена обикаляне по институции.
В понеделник си насрочиха онлайн консултация с Ася Демирева да видим дали ще ми помогне с кърменето, че продължавам да дохранвам с ам. Нощното му хапване е изцяло ам.

# 205
Форевър,  моето дете се буди на 1,5-2 часа през ноща, а през деня на 2 часа за ядене. Първото ми дете ядеше до 1,1год. през ноща.....всяко бебе е различно.
Изгубен, смях се от сърце на твоето кърмене в тоалетната.
За пюретата: с първото дете си спомням че купувах определени пюрета от всяка марка. Аз и много домашни крем супи си й правех. Не използвах детска кухня, защото там супата и основното бяха с еднаква гъстота и дори често не знаех кое е основно и кое супа, а и Мони ядеше здравата в големи количества и гъсто на консистенция. Баба ми бе детска учителка и от нея знам така да го направя, че като го опитам и на мен да ми е вкусно...слагах си сол и масло още от начало в пюретата.
Сиси било ти е ужасно. Моя Майки си е с хроничен гастро-ентеро-колит и прави по 4-5 кризи в годината, като поне веднъж годишно е на системи в Синия кръст. Когато Мони бе бебе и той така дрискаше,  го затварях в една стая, докато ММ се прибере. Кучетата не са виновни,  ако е могло е щяло да стиска.
Нали преди два дни ви се похвалих,  че сготвих и се надявах и да се изкъпя.....е днес се изкъпах.

# 206
Елина от общината ли ти казаха за настоящия адрес , или ти си знаеш. Че аз хич не си спомням какво писах като бях студентка. Та дали ще ми излезе при подаването или ..... И аз не знам къде да проверя 😶

# 207
Ани, от общината ми казаха, като отидох да подавам документи за помощта. Идея нямах, че ме водят в Студентски 🤷

# 208
Ех, момичета доста ми разведрявате ежедневието, когато успея да стигна до РС или телефона Grinning
Да си призная тия дни ми мина идеята - какво правя в ситуацията на Изгубен...
За захранването за сега и аз съм с идеята да "джуркам" домашни пюренца с на баба и дядо зеленчуците от градината (живот и здраве). Похвалиха ми доста едно "чудо" мисля беше на Авент, което първо задушава зеленчуците и после ги пасира, ама с каква цена е Grin Dizzy Face
Благодаря Ви за отговорите, не смея много да тествам да сменя ей така АМ, че както е за анти рефлукс да не прецакам стомахчето на малчо.
При нас котката стои настрана от малчо, не я допускаме, а и тя не проявява интерес, но напоследък той като заплаче от коликите и тя дотичва от някъде да провери какво му правим на детето. Дори една вечер влезе в банята и стоя при нас докато къпем малкия, че той се дереше - явно й беше станало мъчно за него. Сега вече му харесва къпането.
Малечка - и при нас е така. Както си спи и изведнъж с рев се събужда от болки, но доста често след 10-на минути пръцва и всичко му минава.
Взех да тествам пеленките на Мамиa, Асда и кърпичките на Хъгис. Кърпичките ми се струват хубави. По-скоро са като хартиени, ама дебела и много мека попивателна хартия. Ползвам ги като е "омазан" до ушите и преди да измия избърсвам, че после все някъде нещо изостава Grinning
От пеленките на Мамиа получи обрив ... върнахме се към Памперс.

# 209
Аз само минавам да похваля кърпичките на бебо с бялата опаковка, като за 3лв с три съставки са топа! Също и емолиентното душ олио на адерма - exomega. То пък е супер за суха кожа.

Общи условия

Активация на акаунт