Отговори
# 255
Дани,  вчера цял ден Мони бе с мен, че ММ искаше да кара сам.....тя бърбори непрестанно, гледа телевизия , подскача, на дву часовата разходка навън не спря да обяснява нещо....естествено Яни цял ден трудно заспива и вече към 17 часа започна постоянно да мрънка и да плаче и да не мога да го успокоя и така може да ме вкара във филм с реване до малките часове на ноща без да спи часове наред....влязох в спалнята на загасена лампа и кърмя и нося на ръце.....три часа за да се успокои.
Моята Мони имаше пъпна херния от напъването при реването. Хубаво е да си слагате лепенките. Аз със седмици съм й слагала и успяхме да приберем пъпа. С показалец леко натискаш пъпа навътре,  а с палец и средния пръст събираш кожата.
Момичета нещо малко се филмирам, но Яни много ака последните два дни. Акото изглежда нормално на цвят и консистенция, той е активен, не е унил, но на всяка смяна на пампата има стабилно наакано. Снощи и миналата вечер му дадох само по 60мл Аптамил Комфорт и сега чета на етикета, че се дава само под медицински контрол, вероятно защото е срещу колики и запек.....данеби да разхлабва. Спирам го де, но сърцето ми е свито от притеснение.

# 256
Добро утро от Българска земя. Бебо понесе добре пъти. Сега се адаптирваме на новото място.

# 257
Добре дошла Сладката2 👍
Скруби,стабилното наакано може да е от това,че се храни СТАБИЛНО..,ако е по-рядко тогава може да се притесняваш..Иначе при Мони имаше ли леко посиняване на пъпа,защото при Алпай е леко синкаво под подутото..

# 258
Хюлия не си спомням дали е било синкаво. Спомням си че пъпа бе изпъкнал и като ревеше изпъкваше още повече.

# 259
ММ кофти работа..Колко пъти на ден трябва да го натисна..Тази сутрин като сменях памперса го натиснах,но не седи вътре излиза пак...

# 260
Можете ли да качите  снимка на тези пъпчета, и нашето е изпъкнало, но не мога да преценя дали не е от преяждане. Корема му е огромен като плондер  и пъпа изпъква.

И ние стабилно се оакваме до ушите , дето има една дума.
Чудя се дали да продължавам Био Амика, след като свърши второто шишенце.Фактически го давам веднъж дневно  с вечерното АМ по 6 капки. А то го дават 7-8 пъти по повече от шест капки дори..... няма смисъл да го давам.

# 261
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, но изчетох всичко пропуснато от нова година насам. Бориса е вече на 36 дни, 3.900кг. Днес ще излиза на първата си разходка и ще бъде представена на прабаба си  Simple Smile храня я комбинирано, тъй като кърмата ми е малко, а и тя не е особено ефективна докато суче. За 1 час трудно изсуква 40мл, а после дохранвам с още 60-70мл АМ. За да съм сигурна, че ще приеме количеството обикновено се цедя с помпата и и давам кърмата от шише, но рядко имам повече от 60мл в двете гърди. Имам стари проблеми с хипотиреоидизъм и най-вероятно заради това кърмата не е достатъчно и жлезистата тъкан не е добре развита, имам всички външни белези на гърдите, както Хедра ги описва, но се надявам да удържа с кърмата поне още 2 месеца. Пия чай на Веледа, но отскоро, та ще видим ще има ли резултат. Преди това ползвах на Хип и ефектът дори беше намаляване на кърмата. Момиченцето ми е спокойно като цяло, има си своите моменти, разбира се, но няма големи драми засега. Налага ми се и да ходя на работа за по 3-4 часа следобед, та баща и я гледа тогава. Наскоро купих муселинова пелена за повиване на Sevi, има Велкро лепенки, препоръчвам я горещо. Бебката много се успокоява и спи сладко с нея, а се слага за секунди.
Досега я къпехме на мивката, но вече е голяма и много се движи, та ще ни трябва ваничка. Вие на коя марка ползвате?
Освен това вече се оглеждам и за електрическа люлка? Какви са вашите впечатления и имате ли препоръки?

# 262
  • София
Момичета, включвам се само да кажа, че подарявам този пакет еднократни пелени. Пакетът е отворен и са използвани няколко бройки от общо 60бр.
Ако някоя има желание, нека ми пише. Предполагам ще е по-удобно за мамите от София, за да ги вземе лично и да не ги пращам по куриер.
Edit: Памперсите са изпратени на една мама.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 11:36 от Hecmuнapka

# 263
Нестинарка, не са ли хубави? Едно време ги продавах, но никакви отзиви нямам за тях, даже бях забравила за тях

# 264
Хюлия, след като направиш това с натискането и събирането на кожата върху пъпчето и лепваш лепенката, така както си го хванала. Идеята е да е залепено пъпчето навътре, за да не стане по-зле. Днес ММ ще потърси от тези лепенки, които Малага каза, защото като лепнах от водоустойчивите и стоя почти 1 ден и после цял ден му беше зачервена кожата от махането й. 🙄
Изгубен нашата педиатърката ни го каза това, в болницата нищо не споменаха, може да не им се е сторило толкова проблемно.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 13:04 от KitKatty

# 265
  • София
Нестинарка, не са ли хубави? Едно време ги продавах, но никакви отзиви нямам за тях, даже бях забравила за тях

В началото ползвахме пелени на пуфис и както писах няколко бройки от тези на Lara.
Сега взехме pampers premium care и ми харесват, защото са по-меки и от пуфис, и от Lara.
Така, че едва ли ще ги използвам, а бебокът расте и скоро няма и да му стават даже. Simple Smile

# 266

Ето го нашето. Сега се зачудих вече. То и вашето не ми изглежда проблемно за мен.....сега са им надути коремчетата...
Ще взема да запиша и другия час дето ни се полага в Селена и ще питам....

# 267
Май нашето е най-зле.. 😐

# 268
Нашият слон от странджа планина, не спира да яде тези дни, и увеличихме памперсите. Дори и аз си помислих да не е разтройство , но си има и само напикани памперси.  Във вторник сме на преглед и ще питам. Мен ме притеснява че на едното око и е червен клепача, виждат се капилярчетата.  Но не всеки път. А на моменти ми се струва че още има жълтеница. А понякога си изглежда съвсем хубаво бебче. Явно се побърквам. Сега това с пъпчето...А е минал само месец.

# 269
Момичета, моята одисея с кърменето продължава. Както не ми стигаше кърмата, от вчера гърдите ми са пълни, а тази сутрин се събудих от ужасни болки в лявата гърда. Малкият сука, цедих се, но болката продължава, я гърдата отдолу има няколко твърди малки топченца, много болезнени. Сложих топло , за да мога да изцедя и да отпуша каналите, но явно е много навътре. После наложих и студен компрес, за да облекчи, но вече имам и лека температура 37,6. Пращам сега ММ за зеле, друго какво ще ме посъветвате? В понеделник ми е консултацията с Ася, но трябва да закрепя положението

Общи условия

Активация на акаунт