Отговори
# 285
При нас косичката беше мазна, но защото имаше крусти. Като махнах крустите вече го няма този проблем и си мирише на бебе постоянно. Не го къпем всеки ден.
Иначе при мен спря кървенето от млечния канал като се оправи поредното запушване.

# 286
Здравейте, момичета, не се включвам много, че нямам време, но чета редовно. Днес Лора става на един месец. Направихме й торта, ще й направя и фотосесия с панделка на главата, стига да я издържи Grinning
Ние също я къпем всяка вечер сравнително по едно и също време, защото знае, че след къпане е време за голямо ядене и голямо спане. Изгради си режим сама и си ги спазва, като часовник е. Нашата вана е с шезлонг и косичката не се мокри. Нея я мием на 2-3 дни, а телцето през ден с душгел, иначе само с водичка.
Има много хубав апетит и след всяко ядене е наакан памперса, само напишкан май съм виждала 1-2 пъти. Най-любимо й е като я сменям да се опишка хубаво на повивалника, много е щастлива, така постъпи и преди малко, а на мен толкова ми се спеше, че едвам я преоблякох. Sweat Smile
Другата седмица ще я водя на консултация, но видимо много е пораснала, добре си хапва определено. Изтеглих се с нея и без нея и по груби счетки е 5 кг. Бая ми натежава вече като я кърмя, умаляват ми ръцете.
Днес ще давам Вит К, много глупаво, че трябва да купиш цял флакон, за да дадеш 2 капки, ама какво да се прави..
Май май има бебешко акне от няколко дни, но забелявам, че се “влошава” от топлина, например като ми е опряна в ръката след кърмене на тази страна пъпчиците са повече. Почиствам й лицето с розова вода, не помага особено, но и не вреди. После мирише на розичка Flowers Tulip
За коликите давам Био Гайа и Биоамика, но биоамика не повече от 3 пъти дневно. Последните дни е добре, няма почти колики, явно добре й действат, обаче хич не иска да спи през деня. Яде като змейче през 1-2 часа по 10 минути, заспива на гърдата, не се събужда да си дояде, обаче като я оставя в леглото след няма и 5 мин отваря очите все едно се е наспала. Установихме, че навън спи прекрасно и след разходка от 1-2 часа си доспива вкъщи още толкова, за това всеки ден излизаме. Обаче докато дойде време за къпане към 6-7 вече е толкова изнервена и уморена от неспане, че е ужас. А това непрестанно ядене толкова ме изморява, нищо не мога да свърша пълноценно, даже не можах да си измия косата вчера Sweat Smile явно сме в период на “скок в растежа”, че спането и яденето са по странен график от няколко дни. Обаче през нощта спи, не мога да се оплача. Хапва в 12 после към 4-5 и след това започва ядене през 2 часа, ама поне е вече сутрин, стига ми толкова сън явно според нея хаха.
Дълго стана, ама докато си кажа всичко. Лягам да подремна до следващото хранене, хубава неделя Coffee

# 287
Дами, имате ли косопад?
Или само аз събирам кълбо косми след миене на косата? Rolling Eyes

# 288
Аз бях писала, мисля, че имам обилен косопад, очаквано след разкошна коса през бременността. Започнах да слагам серум за скалп, който бях преустановила, а сега заради кърменето се въздържах. Преди миех косата най-много през ден, вкл.и заради спорта, но през бременността стана много суха, както е и сега. Освен това е дълга до дупето, та трябва спешно да я резна. Стоя по цял ден с огромен висок кок, който много забавлява бебето Joy

# 289
Аз имах страшен косопад преди да забременея. Нещо ми е липсвало или витамин или хормон. После взех да пия Профекунд за забременяване, и косопада изчезна към 3.месец от пиенето. 6.месеца след като го пих забременях. Цяла бременност не ми е капела коса, нито сега вече втори месец седя учудена и дори като се реша не капе.....Дали е от желязото, или от Б12, който излезна че не усвоявам и пия/смуча чат пат/, или от самата бременност  и хормони...дано продължава така....
Иначе преди се бях наплашила имах чувството  че ще оплешивея.
Та трябва да откриеш какво да пиеш за косопада, не става със шампоани и тнт.

На мен все още не ми е спирало течението....беше понамаляло до зацапване, сега започва да кърви като за менструация...От както съм родила съм с превръзки....

# 290
Аз засега не усещам косопад, но определено зъбите ми страдат - освен че са станали по-чувствителни, забелязвам странно пожълтяване 😭😭 не съм променила нищо в ежедневната рутина, ползвам конец, интрадентални четки и т.н., зъбен камък е почистван преди 3-4 месеца. Направо съм в шок. Четох, че може да е от липсата на калций, макар че откакто са ни изписали приемам по 1 таблетка Калцивилин. Във вторник съм на зъболекар.

А, и да не се похвали човек 😬 писах, че Йоан прави нощни паузи по 6-7 часа - е, вече не прави, буди си се пак на 3 часа. 😁

# 291
Изгубен, благодаря, че ме подсети - Желязо и В12 ми бяха на и над горна граница през бременността. Утре са точно 2 месеца след раждането, на контролен преглед при АГ съм и тези дни е време да проверя щитовидните хормони, ще включа и железния панел, В12 и Д, макар че си допивам витамините от бременността, като приемам и бирена и хранителна мая уж да повиша лактацията... Обаче и билките за кърма сигурно повишават пролактина, а като е нисък сега прогестерона може и това да влияе на косопада. Изобщо не знам как са променени в момента хормоните. Ще проуча.

# 292
На мен пък спряха да ми кървят венците от както родих. За сега косата е добре( една идея по - суха), кожата на лицето все още е чиста. Но аз имам проблем с окосмяването. През бременността беше намаляло. Сега пак всичко пониква за 10 дни, и пак врастват.
Аз не давам нищо за колики, но пък нашата девойка обича да си пръцка. Забелязвам че ака вечер,  така че скоро ще започна да се пробвам с ЕБХ ( ако така беше). Но да порастне още малко. Утре прави месец, а във вторник сме на преглед и аз на зъболекар.
Последните два дни връща по - често  през носа , устата, снощи повърна всичко.
Мен пак ме хванаха лудите в резултат рязко намаляла кърма. Майка ми ми дръпна една реч, уж за кураж, но стана още по- зле, сега се чувствам още по - виновна. Надявам се че като започнат разходките и слънчевите дни , ще се махнат и тъмните облаци от главата ми.

И ..... няколко пъти сънувах АГ - то .... 😳

# 293
При мен косата ми е малко по - суха, зъбите ми са по - чувствителни Sad Имате ли още лохии, почнахте ли да водите полов акт? Днес моята дъщеря прави 1 месец и още имам лохии и вътрешен шев, всичките шевове ми паднаха, само един още си стои....

# 294
Здравейте мамчета 🥰
Някоя от вас дали е ползвала Grape Water за коликите, че не мога да я успокоя малката пробвахме два вида капки едните бяха със сематикон другите с лактаза, но няма ефект, дори от тия с лактаза повръщаше явно не и действат добре на стомахчето.

# 295

изгубен, много неприятно с тези ноктета. Колко често го правиш ?
Моята племенница има такъв проблем, вече е на 16 г. и всеки месец ходи задължително на козметик да й ги коригира. Та козметичката й казала, че много рядко се оправя, обикновено си остава за цял живот и просто трябва да се поддържа. Confused

Бебетата с коса - мазна ли им е ?
Ние я мием през вечер. Единствено непосредствено след измиване е чистичка и мирише хубаво... На следващия ден вече е мръсна. Unamused

Всеки ден ги мажа Рейв, с клечка за уши натопена в Йодасепт и натискам кожата надолу. А с клечка за зъби повдигам нокътчето над кожата.....

А косата му я мием веднъж седмично. Доста е дълга и после я суша със сешоар.Е почти всяка вечер му е малко мокра при вратлето, аз го държа като го къпем вечер, а ММ полива и гледаме да не я мокрим....
Още малко и да почне да сяда ще има да се къпееем...а лятото в басейнче на слънце.
Днес бяхме на село. Лято....сменихме на два пъти наакани пампи и се напекохме хубаво голи ....даже без чорапки...

# 296
Моята коса пада, но не драстично.. Суха е била винаги и съм супер доволна от маската на doori, която е като скафандър хахах! За сметка на това вече малкия кара 7ма седмица и аз от както съм родила съм като пубер.. Само се изпъпчвам..
И ние днес в 10 излезнахме, пък чак сега се прибрахме, то беше парк, после гости, после пак разходка 😁
Мен лохиите ми спряха, та подновихме любовния живот.. Още се чувствам дебела, не привлекателна и разплута, но ще влезна във форма само да имам зелена светлина за тренировки..  Четох по групите че за стрии много помага лимонов сок и зехтин 1:1.. Някой има ли наблюдения?

# 297
И моята коса започна да пада... Ехй беше си толкова хубаво като не падаше, но при мен всяка есен и пролет пада и пия различни витамини за нея. Гледах, че Pregnacare имат някакви за кърмачки за коса 🤔
На малчо също му пада косата. Много е смешен станал е като "оплешивял" чичка. Ние го къпем всеки ден по инициатива на ММ (защото не знам кой си така му казал и да не останело мръсно детето...) и то другата вечер косичката не е така хубава, както е като е изкъпан.
Забелязахме, че докато го държа да се оригне той гледа ТВ-то и сега смених местоположението за оригване 🙄
Десислава някъде бяха похвалили едно мазило, мисля че се казваше Витасин, че с него избледняват стрийте. Само четох, не съм го пробвала. На мен стомаха ми бързо се прибра (буквално като ни изписаха почти го нямаше), ама сега имам една кожа в повече. Не виси, ама като стисна и остава в ръката ми... 🙄

# 298
Ние също правим 1 месец днес, за сефте го показахме на отворен прозорец малко.
Моите лохии или както там изгъзено му викат, също не са спрели. Слабо тече, но достатъчно, че да има нужда от превръзка. Колко още да ги чакам да се оттичат?
Капките за колики почнаха май да не действат..Бяхме на инфакол, сега биоамика, еми братче действат само временно, организмът му май привикна. Между 18ч и 1 е ад с кривенето и проклетията. Сега верно може да го свива, ама не знам как да го облекча..Също така минахме изцяло на АМ, нема кърма майка...

# 299
Хейй, бебката ми днес също прави 1 месец. Да са ни живи и здрави децата.

Ние също правим 1 месец днес, за сефте го показахме на отворен прозорец малко.
Моите лохии или както там изгъзено му викат, също не са спрели. Слабо тече, но достатъчно, че да има нужда от превръзка. Колко още да ги чакам да се оттичат?
Капките за колики почнаха май да не действат..Бяхме на инфакол, сега биоамика, еми братче действат само временно, организмът му май привикна. Между 18ч и 1 е ад с кривенето и проклетията. Сега верно може да го свива, ама не знам как да го облекча..Също така минахме изцяло на АМ, нема кърма майка...

Общи условия

Активация на акаунт