Отговори
# 330
Аз съм притеснена за ваксините....
Нашият преглед е за 11.02. И тогава ще му бие педиатъра направо тази ваксина, която се полага за 2 месеца.Ние до сега нали нямаме никакви.....Та започва с ваксините сега директно с тази. И след 12 дни ще е операцията.
Вчера се обаждах да питам екипа за ваксините, че бях пропуснала да кажа. Казаха, че имат изискване да има 10 дни от и до ваксина. Нашите ще са 12 дни, но ми е притеснено.
Педиатъра каза да си нося за деня на ваксината лепенка Кул Пач.
 Те били обезболяващи и свалят Т. Можете да видите в нета, не звучи зле като идея, отделно ще взема да имам Панадол и Нурофен, те ще ни трябват и за след операцията....

Ани , къде има сняг.....ние в Пловдив още го чакаме....
А на таткото му го предложи като идея, малко  да те замести ако може, те мъжете сами не се сещат, някои, а и мразят да им го казваш заповеднически. По скоро го подхвърли като въпрос.....ММ много помага сега, даже сам казва, че е учуден от себе си. С първото не беше така, ама сега със сина е горд тати....
Мъжка му работа.

# 331
И аз очаквам кански рев на двете ваксини в четвъртък. Купих лепенки куул пач и четох, че може предварително на мястото на убождането да се сложат, но ще питам педиатъра. Скруби, в бедрата ли бодат?
Иначе моя близка хомеопат ми даде тези указания:
Silicea 30 CH
Tuya 30 CH
По 1 гранулка от двете се стрива на прах в хартийка и веднага след ваксината се топва биберона в прахчето и се дава на бебето.
Мисля да опитам.
Онзи ден имаше много хубава лекция на "Мама знае", също засягаше хомеопатия за бебето и кърмачката.

# 332
Малага, бодат от външната страна по средата на бедрото. Виж където съм сложила кулпача.

# 333
Мале, и в двете крачета ли, две ваксини ли се слагат на 2. месеца?

# 334
  • Sofia
Мале, и в двете крачета ли, две ваксини ли се слагат на 2. месеца?
Да, едновременно. Може и да ги разделиш през една седмица, но според мен за бебето това е още по-голяма мъка. Така с един плач и едно неразположение, получава и двете ваксини

# 335
Не спира да вали в пернишко. Ами подканвам  го, да обуе  чорапите да я облече , или да я съблече. Нямало да се справи като мен, било го страх че ще му направи нещо. А за къпането той работи душ, дори не иска и с хавлията да я гушне. Не ми пречи да правя всичко, но е хубаво да знам че може за ми помогне, ей така да ме отмени понякога. Днес след прегледа е стояла мокра, понеже направо останах на зъболекар, после защо му се сърдя и говоря като на идиот.
Отложих разходката( пазаруването) след зъболекаря, само минах през аптеката за вит. Д и право в къщи. Очаквах подобно държание , така че всичко останало би било изненада. През нощта може да стане да я гушне , да я успокой , поне за 10 мин,  а не да ме побутва аз да стана( той все още не ходи на работа, иначе бих разбрала). Та така....иначе постоянно ми носи храна, вода, чисти и готви, не мога да му го отрека.

# 336
Ние вчера бяхме на преглед, малчо на 1 месец вече тежи 5250 и е висок 56 см, като цяло +1300 г и +4 см от раждането 😊 Доста добре наддава, педиатърката каза да продължавам в същия дух да си го кърмя 😁
Днес в големия сняг се разходихме в слинга, мислех да го изкарам само с количката на балкона, но реших и аз да се размърдам малко, тъй като е свежо навън. За спорта - аз се записах за една програма "Не на диастазата" за възстановяване след раждане, вчера започнахме, но упражненията започват от събота, та ще споделя впечатления 😁 Принципно нямам диастаза, но упражненията са за стягане на коремните мускули и тазовото дъно, като програмата включва и изграждане на навици за здравословно и балансирано хранене, съвети за разпределяне на времето и други такива интересни неща 😊 Та ще видим, нямам търпение да си върна активната форма...

# 337
Днес взехме памперси Мамия 3. То вече сме били за 3. Много по свободно му стоят и има място за акото. С двойката се оакваме и прелива, а сега го напълнихме доволно първия и е добре работата. Вече почна да се изхожда по на рядко  и по повече. 1-2 на ден....

Скруби, ако имаш време на лични да ми пишеш за пистите в Банско. Как са, от къде се качвате на лифт за коя писта, преди години ходихме, но имаше половин километър опашка за лифт....сега има ли опашки? Колко лв са картите?
Аз ще разгледам и сайт ако намеря....

Ани, хахаха и моя работи душ. Ама и това ми е от помощ... Преди с каката си я къпех сама Confused

# 338
Ани.. Стягай си мъжа! Не стига, че още е у дома и не работи, а и само на теб е оставил детето, че той не участва ли като го правихте.. Я да се стяга. Аз ще вдигна кербала, ако се случи у нас нещо такова.. Работи 5 дни и става в 6 сутринта и въпреки това се прибира в 5, разхожда куче, гледа бебе и готви.. И взима понякога петъка и съботата нощтни, за да спя аз. Детето има двамата родители, това че ти си мама и си незаменима и ще го направиш 100 пъти по-добре и 100 пъти по-бързо е ясно, но не е в това смисъла.
Лори, кажи как върви програмата, че и аз съм мернала око, но заради пусто секцио още не смея нищо да правя.. Как разбирате за тая диастаза.. Аз нещо не мога да го разбера хаха

# 339
В София много вали...
Моят мъж е манияк на чистота, хвала му. Много ми е добричък, помага ми - изцяло е поел пазаруването, преди беше моя и обща задача. Поел е и къпането на бебката. Но за преобличането, обличането, храненето, смяна на памперса  аз си ги поемам,  няма да го мъча. Все още ходи на двете места и се прибира като труп.

Не спира да вали в пернишко. Ами подканвам  го, да обуе  чорапите да я облече , или да я съблече. Нямало да се справи като мен, било го страх че ще му направи нещо. А за къпането той работи душ, дори не иска и с хавлията да я гушне. Не ми пречи да правя всичко, но е хубаво да знам че може за ми помогне, ей така да ме отмени понякога. Днес след прегледа е стояла мокра, понеже направо останах на зъболекар, после защо му се сърдя и говоря като на идиот.
Отложих разходката( пазаруването) след зъболекаря, само минах през аптеката за вит. Д и право в къщи. Очаквах подобно държание , така че всичко останало би било изненада. През нощта може да стане да я гушне , да я успокой , поне за 10 мин,  а не да ме побутва аз да стана( той все още не ходи на работа, иначе бих разбрала). Та така....иначе постоянно ми носи храна, вода, чисти и готви, не мога да му го отрека.

# 340
Днес и на Ева ѝ сложиха ваксините. Така плака милата, направо посиня от рев. Успокои се и заспа чак в колата. И тя е с куул пач. В къщи смених е лепенките и ѝ дадох панадол.  След обед порева 2-3 часа. Сега е по спокойна и се радва на активната гимнастика, но и промрънква. Дано това да е било. Минахме мерки и теглилки. Сега е 4,390кг, 56см. Беше 3.770, 53см. Ще ми е финна мадама.
Чудя се, ако плаче нощес, че я боли, дали да ѝ дам панадол? Нали е и за болка, не само за температура?

# 341
Ани всеки със своите си проблеми при мен пък точно обратното 🤣 ММ прекалено много се занимава с бебето. Като е вкъщи  иска всичко той да прави или поне да се направи както той смята,че трябва да е.Вече е направо обсебващо , досадно и изнервящо! За всичко се меси. Снощи почнахме масажа на бебо.Ех поне се опитахме де, докато не се намеси, защото педиатърката била казала преди къпане пък аз съм тръгнала да го правя след. Щяло да му е студено, защото кожата му била влажна и ще се разболее и така след спорове прекъснахме масажа на бебо, който беше точно 5мин .🤔 Каквото и да му казваш той си знае неговото за бебо! Направо побеснявам 😡😡😡Двете крайности ни тъй ни тъй! 🤣

# 342
Деси, аз ви писах, че нямам диастаза, ама май все пак имам, просто е малка... 😅 До един сантиметър било допустимо, при мен май са към 2 см. Уф, ама нищо де, нали затова я почвам тази програма. Иначе гледах едно клипче, където Ваня Висарионова (една от двете жени, които водят програмата) обяснява как да разберете дали имате диастаза, много е лесно. Сега ще се опитам да го прикача:
https://youtu.be/I_bktHFltEY
Ани.. Стягай си мъжа! Не стига, че още е у дома и не работи, а и само на теб е оставил детето, че той не участва ли като го правихте.. Я да се стяга. Аз ще вдигна кербала, ако се случи у нас нещо такова.. Работи 5 дни и става в 6 сутринта и въпреки това се прибира в 5, разхожда куче, гледа бебе и готви.. И взима понякога петъка и съботата нощтни, за да спя аз. Детето има двамата родители, това че ти си мама и си незаменима и ще го направиш 100 пъти по-добре и 100 пъти по-бързо е ясно, но не е в това смисъла.
Лори, кажи как върви програмата, че и аз съм мернала око, но заради пусто секцио още не смея нищо да правя.. Как разбирате за тая диастаза.. Аз нещо не мога да го разбера хаха

# 343
Момичета, от няколко дни забелязвам, че горният десен клепач на бебата е малко подут. Няма зачервяване, не я боли, подутината е мека на допир. Но за седмица няма никаква промяна и така си стои. Някой от вас имал ли е подобен проблем?
Иначе тази вечер за първи път ни се получи бебеносенето с ergobaby embrace. Оказа се, че не съм я слагала правилно предните пъти. На бебка много и хареса и заспа въпреки коликите.

# 344
Момичетата с ваксините - имат ли температура бебчетата или превантивно дадохте Панадол и куул пача? Другия месец сме на ваксина и отсега го мисля Confused
Ани - Деси е права! Стягай си мъжа! Не искам да се меся и да давам акъл, но явно това, че не помага ти тежи. Вярно е, че мъжете работят и гледането на бебо е повече работа за мама, но това е крайност. Детето е и на двамата родители, грижите, а после и възпитанието трябва да идват и от двамата. Дори да помага с домакинската работа, трябва да се включва и за бебо. И аз като Деси щях да вдигна всичко във въздуха Grinning
Деси - с тебе сме адашки, бебчетата ни също! Мислех си го отдавна, но сега се сетих да ти спомена Sunglasses
За диастазата - опитах се да проверя вчера, ама май нещо не схванах как се прави. Ще опитам пак и мисля и аз да се включа към програмата.
Бриела - не знам на какво може да се дължи, предполагам щом не я боли не е нещо сериозно Blush

Общи условия

Активация на акаунт