Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12

• 52 157
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
А успявате ли да намерите домашни неща или пазарувате от Лидл/зеленчуков магазин?

# 601
  • Варна
Аз пазарувам от пазар ,където от известно време пазаруваме и долу горе вече знаем от кого какво да купим .
За месото ще се опитам да потърся от доверени хора .поне за заек имам решение за другите ще го мисля

# 602
Давате ли каши и ако да - как? Аз пробвах с по-гъста каша, пълня плоска лъжичка с дупки и давам на бебка да я хапне. Само че успява да направи всичко в каша 😄

# 603
Аз не съм давала каши, на около седем месеца правех овесени ядки с банан и вода, не и харесваха, даже не искаше да се маже с тях. Grinning Като почнах да ги правя с кисело мляко/кокосово и други неща, се харесаха и ги ядеше с ръце.

# 604
Каша бях взела преди години един път за проба и после се чудих как да я оползотворя в печива като суха част. Имам спомен, че не успях в препоръчания срок след отваряне на пакета. Винаги съм предпочитала да кисна и варя цялото семе, а не някакви инстантни 10 пъти по-скъпи продукти. Любими са ми палачинките от киноа. Накисната, смелена в блендер с малко вода и директно в тигана на палачинка. Това за началото на захранването.
Аз вече съм ларж, моето стана на година и дъни пържоли на морето. Някои набори още преглъщат пюрета.

# 605
  • София
Слагала съм като съставка в измислени бисквитки. В началото може и някой по-лигав плод/зеленчук да се оваля в кашата.
И после с лъжицата, за закуска с канела и някакви плодове.

# 606
  • Варна
Каша бях взела преди години един път за проба и после се чудих как да я оползотворя в печива като суха част. Имам спомен, че не успях в препоръчания срок след отваряне на пакета. Винаги съм предпочитала да кисна и варя цялото семе, а не някакви инстантни 10 пъти по-скъпи продукти. Любими са ми палачинките от киноа. Накисната, смелена в блендер с малко вода и директно в тигана на палачинка. Това за началото на захранването.
Аз вече съм ларж, моето стана на година и дъни пържоли на морето. Някои набори още преглъщат пюрета.

Тези палачинки са само киноа и вода ли ? В тигана слагаш ли мазнина и като цяло с каква мазнина препоръчвате да се започне (детето ми е на 7 месеца, но от скоро е захранен и за сега добре се справя, а аз все още плахо действам 🥴 )

# 607
На мен педиатър ми каза масло, приятелка - гхи (пречистено масло), чела съм за зехтин…

Аз лично като правих палачинки / бисквитки слагах гхи или кокосово… Иначе и моята бебка е на 7 месеца и карам все още плахо 😬

Какво е мнението ви за паучовете? Навсякъде съветват да се давят с лъжица или бебето да си топи с хляб. Бяхме на сватба и дадох един пауч да си смуче, после сухар от салата ми и малко банан, който носех. Беше от чистичките хапвания 😄 Не мисля, че е проблем да се дава рядко в извънредни ситуации…

# 608
Пауча е проблем, ако има зъбки и смуче през тях, защото се събират бактерии Simple Smile Поне това аз знам.

# 609
Само киноа и вода, а после плънка или нещо за намазване по желание. Малки ги правих в незалепващ тиган без мазнина, но не пречи и да се сложи нещо от препоръчаните по-горе. Иначе съм взимала от авокадо, от рапица (био)... Най-често използвам зехтин у дома.

# 610
  • Варна
На мен педиатър ми каза масло, приятелка - гхи (пречистено масло), чела съм за зехтин…

Аз лично като правих палачинки / бисквитки слагах гхи или кокосово… Иначе и моята бебка е на 7 месеца и карам все още плахо 😬

Какво е мнението ви за паучовете? Навсякъде съветват да се давят с лъжица или бебето да си топи с хляб. Бяхме на сватба и дадох един пауч да си смуче, после сухар от салата ми и малко банан, който носех. Беше от чистичките хапвания 😄 Не мисля, че е проблем да се дава рядко в извънредни ситуации…

А какви палачинки /бисквитки правиш? Явно си по напред в захранването, аз още съм само на зеленчуци и днес дадох ябълка. Искам да.му правя каши и точно търся инфо за каша с елда.
А някой има ли инфо за лененото семе бях чела от книгата на Мария нориега как може с него да се замести яйце ама не съм сигурна от кога мога да го правя, но щом може киноа...
На моменти ми е малко объркано хем Искам да му правя някакви неща, хем сме на начален етап с храните 🥴

# 611
Викиту, пробвах  оризови бисквити и днес си измислих палачинки - половин банан, жълтък и около супена лъжица оризови люспи (колкото поеме; те са като за каша от DM, но сигурно може и всяко брашно).

В книгата на Нориега също съм набелязала рецепти. Иначе има едно приложение Tiny Meals, но само за Андроид устройства.

# 612
Банан, фъстъчено масло и смлени овесени ядки. Това за родителите, децата - ако се вредят. 😁 Страшно вкусни са.

# 613
Точно и аз се чудя за въпросните каши как да процедирам. Нещо не ми се иска да давам готов продукт, а по-скоро сама да направя.

А по колко вода изпиват вашите бебчета и чрез чашка или бутилка?

# 614
Аз използвах различни видове каши вместо брашно в бисквити. Така въвеждах съответната зърнена култура.
Други си правеха брашно сами, но на мен ми беше прекалено голяма занимавка и предпочитах да взема чиста каша и да ползвам нея.
Самата каша като консистенция за мен е сензорен кошмар и не съм предлагала.

Общи условия

Активация на акаунт