Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 9

• 75 743
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Аз торбичките ги ползвам
за боклук.Само по-хубавите и плътни оставям за други цели.Държа си в контейнер до коша за боклук

# 121
Нашите ги държим в отделение на гардероба в коридора. Той е за препарати, резервни неща и т.н. Близо ни е до кухнята, като тръгнем навън и потрябват, пак е удобно.
Сложих рафта според височината на 2 текстилни кутии ит Икеа и тъпчем вътре. Така и да извират пликове отгоре, пак стои прибрано, защото дъската ги натиска.
Скрит текст:

# 122
  • Gorni Bogrov
Супер е този шкаф от Лидл, а дали би имало проблем да е над сушилня?

Моят е над сушилнята в дрешника.

# 123
  • густо майна Филибето
Аз сгъвам торбичките по този начин, става много бързо и са много прегледни после като ги извадя, като изгладени Grinning
След това могат да се подредят някъде.

На видеото изглежда бавно, но всъщност става много бързо, когато си изградих този навик. Въздухът излиза сам, изобщо няма нужда от толкова заглаждане. Спестявам си нейното последно сгъване, за да си оставя по-дълъг край за напъхване, и съм си намерила начин да го сгъна така, че да се пъхне бързо и лесно.  Така нагънати заемат много по-малко място.
https://youtu.be/cB80iuhaFZs

Аз следвам тази влогърка. В това видео е събрала хитростите, които са получили най-много одобрение. Не е нужно да знаете езика, всичко е ясно. Или пуснете превод на субтитрите.
https://youtu.be/hYD8dpW9eMA

В някои видеа прави ревюта на продукти от Али експрес и споделя струват ли си и доколко.

# 124
  • София
Аз ги дърцжа под мивката в органайзер от икеа и ги използвам за боклук

# 125
  • Варна
Много мразя да купувам торби,вкъщи всеки си носи торба в раницата.Моите са сгънати в хартиена подаръчна торбичка и стоят на терасата,ползвам ги за боклук,макар,че са малко и бързо заминават.В раницата си имам платняна торба ,а в багажника на колата 2 огромни пазарски -когато ходя в Лидл и Кауфланд ги ползвам и после пак връщам в багажника.

# 126
Моите торбички стоят сгънати и в една кръгла кутия с капак.
В последно време много тръгнаха запасите от тях. Закачам по една на повивалника и слагам мръсните памперси на бебето там, съответно всеки ден поне по една хвърлям.
Иначе ги използвам за отпадъци -главно обелки от зеленчуци, плодове, меса , тъй като слагам, завързвам и може да изкарат по-дълго време. Дори и да се вмиришат, се вмирисват в съответната торбичка, а не целия кош.

# 127
Аз за памперсите си купувам пликчета от 1кг или от Лидл за сандвичи, и всеки памперс завръзвам в пликче. Не е много еко, но го предпочитам пред хигиенен кош за памперси, който след това няма за какво да ползвам

# 128
На горните кухненски шкафове имам две малки чекмедженца, едното от тях ми е само за торбички. Ползвам многократни торби за пазар, но найлоновите пак се събират. Вече не купувам торби за двете тоалетни, а ползвам от тези, ползвам ги също и за отпадъци - обелки от картофи и лук, люспи от пипер, черупки от яйца и др. Прибрах малкото кошче, което стоеше на плота, по-удобно ми е в торбички и хвърлям в големия кош след това.

# 129
Много са ми интересни тези органайзери от Икея за торбички , може ли който има такъв да го снима и понаже. Иначе аз ги държа в едно чекмедже, но заемат много място, цялото е само за тях.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 23:11 от Мама Вики

# 130
  • София
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … hki-byal/80010222
Това е органайзерът за торбички в ИКЕА.

# 131
Имам такива органайзери, като показания в предходния пост, от Икеа. Идеални са ми. Единия е до коша за отпадъци и вътре държа торбичките за боклук. Другия го ползвам за кучешки принадлежности: якета, каишка и шише с вода. А в третия слагам малките чадъри, а тези с дълга дръжна ги закачвам отвън в някоя от дупките. А и дългата обувалка от Икеа е закачена там. Но последните два органайзера са ми в килера и не се виждат много - много.

# 132
Здравейте! Много хубава тема, обичам нещата да са прибрани на точно определени места Simple Smile Имам един супер голям проблем и това са найлоновите торбички. Като цяло си имам от плат и в 90% от случаите си нося в себе си, но се случва да забравя и да си купя от вън. Сърце не ми дава просто да ги изхвърля и си ги трупам "ако потрябват". И така торбичка по торбичка се събират и много ме дразнят. Знам за един кош на Икея, ама е много обемен, не мога да се лиша от толкова много място в никой шкаф. Ако имате някаква идея за практично съхранение на тези "вредители" ще се радвам да споделите Simple Smile
Аз ги събирам в празна картонена кутия от салфетки (хартиени кърпи за лице). Често купувам кубчетата с жабка, зебра, прасенце Simple Smile Като изразходя салфетките в такава кутийката прибирам найлоновите торби. Не ги правя на триъгълник, както в клипа, но на същия принцип с изкарване на въздуха ги навивам на рулце и тикам в кутията. Гледам да не ги пазя много време, а да ги ползвам за коша за боклук, например.
Пликовете, в които купувам плодове и зеленчуци също използвам повторно, за да слагам в тях обелките по време на готвене. Освен това са ми "точни" за кошчето в тоалетната, което побира със сигурност 3 памперса. Свободните такива пликчета сгъвам на малки топчета, които мушкам в картонената ролка от тоалетната хартия, за да не ми се разпиляват и държа в шкафа в банята. Преди ги слагах в кутийка от клечки за уши, но ролката ми е по-удобна Simple Smile

# 133
А легените къде държите? В ново жилище сме, и от 3 седмици само ги въртя из банята, в опит да им намеря МЯСТОТО.

# 134
А легените къде държите? В ново жилище сме, и от 3 седмици само ги въртя из банята, в опит да им намеря МЯСТОТО.
Аз имам два легена, които ползвам по-рядко от веднъж в годината, но засега още ги държа. Имам празно пространство между пералнята и стената, и легените ми са там, един в друг и изправени, точно пасват.

Общи условия

Активация на акаунт