Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 9

 • 4 569
 • 73
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 020
И при нас бебешките дрехи са в отделен скрин. Наредени по месеци. Най-горе най-малкия размер, и така до долу.

# 16
 • Мнения: 1 477
Поръчах органайзер за чинии, ще пиша пак като дойде.
Шкафът ми е 800 мм, поръчах органайзер 600 мм с идеята отстрани да наредя купите за салата. А пространството до горния рафт ще оползотворя с подрафтови кошници за леки пластмасови купички. В четвъртък в лидл ще има с подходящата дълбочина - само 27 см.

Иначе сушилник за самите чинии си имам до мивката.

# 17
 • Мнения: 1 130
Потребителката нямаше предвид, че си суши там приборите,  а че го ползва като органайзер сушилника. АЗ поне така разбрах.
Точно това имах предвид.  Шкавът е нещо като долап.  Няма възможност за слагане на допълнителни рафтове. Висок е над 2 м и има само 4 рафта разположени малко странно. Нямаме шанс и възможност (а и желание от страна на мъжо и свекърите,  че е техен апартамента),  та се разполагам в наличното.  След такава подредба със сушилника вътре на мен ми е много удобно,  за другите не ме вълнува. В крайна сметка аз ползвам кухнята 90% от времето.
А иначе сушилник имам и до мивката.

# 18
 • Мнения: 1 659
Идеи за сгъване и подреждане на бебешки и детски дрешки?
Ето тук има идеи от Мари : https://www.youtube.com/watch?v=BQ1ZN5bbChA

Момичета, търся и не мога да намеря тези етажерки за чинии в Икеа. Може ли линк? Blush

# 19
# 20
 • München, Deutschland
 • Мнения: 4 530

Използвам поста да кажа, че има и двойно по-широки, да се сложи чиния отгоре. Тези, тесните, ми вършат чудна работа за чаши.

# 21
 • София
 • Мнения: 1 207
Поръчах органайзер за чинии, ще пиша пак като дойде.
Шкафът ми е 800 мм, поръчах органайзер 600 мм с идеята отстрани да наредя купите за салата. А пространството до горния рафт ще оползотворя с подрафтови кошници за леки пластмасови купички. В четвъртък в лидл ще има с подходящата дълбочина - само 27 см.

Иначе сушилник за самите чинии си имам до мивката.
От кой сайт го поръчахте? Благодаря.

# 22
 • Русе/Germany
 • Мнения: 341
tetka_the_best
В предната тема качих снимка на скрина на дъщеря ми, на 2г и половина е, дрехите и са ето така сгънати, това е снимка на нейния скрин.
Така нещата са видими и не остават надолу неизползвани и забравени.

Dara77, ето широките. https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … hen-raft/60136623
Така са подредени моите, с такива рафтове.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 19:51 от Babydream©

# 23
 • Мнения: 41 790
За чиниите, най-удобното подреждане за мен си остава чекмеджето. Една в/у друга от един размер. Така всички са лесно достъпни - отваряш, взимаш най-горната и готово. Пробвах с етажерките, но щях да ги изпотроша, като бръкна за 1, закачам още няколко Laughing
Нашите ги държим в чекмедже с размери 41 х 50 х 9 см. Държим по 6 бр. дълбоки и големи, средните ни са 12 бр., малките са останали от предишни сетове и им загубих бройката. Но спокойно могат да влязат по 12 от всеки вид, т.е. 2 пълни комплекта.
С гумена подложка на дъното няма нужда от разделители.
Част от тях са в миялната в момента, снимах само за пример.
Скрит текст:

Как само  12? Аз слагам по два на лост, дори моите и по три мога да събера. То иначе се губи смисъла.
По едно на лост, само отгоре. Не ми е удобно слагането м/у двете пръчки. А и моите панталони са спортен тип и не стоят на закачалки, трябват ми по-скоро чекмеджета.
Сега на същото разстояние, 1 метър събираме въпросните 12 панталона на мъжа ми + 4 кошници Antonius. Влизат много дрехи, при това всякакъв вид и можем да си пренареждаме нещата, в зависимост от това какво в момента имаме повече като бройка, т.е. не сме ограничени, че това място е само за панталони.
Но това е с цел пестене на място, както казах, ако имах голяма гардеробна, задължително бих сложила Hands Plus1

# 24
 • Русе/Germany
 • Мнения: 341
Не се сърди, човече, мечтая си за такова чекмедже, но нямам и няма как да си сложа. В шкафове са ми нещата и затова намерих как да си използвам пространството на височина.
Другият ми вариант баше да си сложа още рафтове, но мъжО намаше да ми се зарадва 😂

# 25
 • София
 • Мнения: 675
И за мен най-удобно е чиниите да са в чекмедже, както е при Не се сърди, човече. Нареждам ги в едно дълбоко, което е близо до миялната. Само че в моето има разделители и всеки комплект си пасва на мястото. В горните шкафове държа такива, които по- рядко използваме.

# 26
 • München, Deutschland
 • Мнения: 4 530
За мен би било страшно неудобно да е в чекмедже:

- заемат повече място (при кръгли чинии, останалата площ в чекм. не се използва)
- не виждам долните чинии, а имам повече от един сервиз
- не мога да извадя някоя от по-долните чинии, без да извадя всички останали, ако искам точно определен цвят чиния.

При мен подреждането е като при Бейбидрийм, така виждам всичко и имам по-лесен достъп до долните чинии в купчината.

# 27
 • Мнения: 41 790
chrissy, при различни сервизи да. За тях по-ниски отделни чекмеджета бих направила, ако тепърва се планира кухня. Или такова чекмедже за ежедневните, а официалните - в някакъв шкаф-витрина.
При нас всички са еднакви надолу, с изключение на тези сивите, но те са от средните за ежедневни неща и ползваме, тази, която дойде отгоре. Т.е. не се налага вадене на долна.
За мястото и аз си мислех, че ще се съберат на етажерки повече, но се оказа, че не съм предвидила мястото над тях. За да се вадят свободно, трябваше да има въздух отгоре. С тези металните етажерки на 3 нива пробвах. За нормален достъп почти половината място трябва да пустее.
Нещо такова се получи. 2 такива поместих е горен шкаф със същата ширина като чекмеджето. Площта около тях също не можеше да се използва, защото бутахме всичко при ваденето, така че в това отношение нямаше разлика.

При чекмеджето всичките 9 см височина се ползват максимално.

# 28
 • Мнения: 396
Аз моите чинии ги държа ето така.
Но както е почти видимо имам по 6 чинии от вид, две купи за салата и толкова.
Придържам се към идеята да не трупам вещи.

# 29
 • München, Deutschland
 • Мнения: 4 530
Не се сърди, вярно е, че искат малко място отгоре, но аз чак половината не оставям. Ползвам и мястото около чиниите, въпреки този вертикален разделител по средата.

Скрит текст:

Имам отделно още 2 сервиза, каменни чинии за паста, както и каменни подложки/чинии, те седят на други места.

Попринцип целенасочено не взимаме сервизи с по 6 бройки, за да може да не ядем постоянно в една посуда. Изключение правят единият сервиз, с който дойдохме като студенти, при който останаха 3 големи чинии и първия, който си купихме тук, който вероятно ще ни надживее, но тогава се търсеше нещо евтино и практично за студенти, вече излязохме от тази възраст. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 15:59 от chrissy

Общи условия

Активация на акаунт